Parteneriat strategic între Universitatea Babeș-Bolyai din Cluj-Napoca și Universitatea Lucian Blaga din Sibiu: programe educaționale comune, aplicații comune pentru granturi mari, consultări în zonele de “suprapunere”

1.881 de vizualizări
Mobilități virtuale
Foto: UBB / Universitatea Babeș-Bolyai, Cluj-Napoca
Universitatea Babeș-Bolyai din Cluj-Napoca (UBB) și Universitatea “Lucian Blaga” din Sibiu (ULBS) au încheiat un parteneriat strategic la nivel academic, potrivit unui anunț al celor două instituții de învățământ superior. Rectorul UBB, Daniel David, a precizat pentru Edupedu.ro că acest parteneriat va viza, între altele, prime opțiuni în programe educaționale comune, aplicații comune de granturi mari,  consultare în “zone de suprapunere”.

Potrivit anunțului, parteneriatul va cuprinde “acțiuni comune concrete în zona educațională, de cercetare-dezvoltare-inovare și în relația cu societatea.” Daniel David a precizat pentru Edupedu.ro că acest lucru înseamnă:

  • “Primele alegeri/opțiuni în programe educaționale comune, aplicații de granturi mari comune și de proiecte în relația cu societatea; coordonare/consultare în zone de suprapunere, pentru a se evita suprapuneri care să afecteze vreuna dintre instituții (ex.: programe identice, cu număr mic de studenți în ambele universități și cheltuieli mari); schimb de bune practici academice și administrative (inclusiv sharing de resurse/platforme comune). “

Rectorul UBB a precizat că “și acum proiectul national de burse doctorale/postdoctorale în antreprenoriat se desfășoară în comun”.

În comunicatul prin care a fost anunțat parteneriatul, acesta este pus n perspectivă istorică, Daniel David fiind citat: 

  • Legătura dintre UBB și ULBS este una specială. Istoric, Sibiul a fost loc de refugiu pentru universitatea noastră în vremuri complicate (1940-1945), iar UBB a pus apoi umărul când a fost nevoie de dezvoltarea unei universități în Sibiu. ULBS este acum o universitate de referință în țară, cu un profil internațional vizibil (la o oră și 30 de minute pe autostrada care ne leagă direct) (…)”.

Potrivit rectorului ULBS, Sorin Radu, “acest acord strategic are rolul de a sprijini, prin viitoarele acțiuni comune puse în operă de ULBS și UBB, creșterea calității învățământului și a cercetării în cele două universități, dar și o mai bună calibrare a relației cu comunitățile din care universitățile sunt parte integrantă”.


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

În județul Cluj nu am avut profesori care să refuze predarea online, anunță Marinela Marc, inspector școlar general. “Personal nu-i înțeleg pe colegii care refuză să facă aceasta activitate”

În județul Cluj nu au existat profesori care să refuze predarea online, spune Marinela Marc, inspector școlar general, în cadrul dezbaterii online „Ziua Educației: Lecțiile pandemiei”, organizată de World Vision…
Vezi articolul

Motivarea absențelor elevilor din București, recomandată de Inspectoratul Școlar al Capitalei și Ministerul Educației, pentru zilele de 20-21 ianuarie, dacă nu au putut ajunge la școală din cauza grevei STB

Ministerul Educației și Inspectoratul Școlar București au transmis într-un comunicat de presă comun că le recomandă școlilor „motivarea absențelor elevilor care, în urma grevei angajaților Societății de Transport București din…
Vezi articolul