Pentru părinții de toddleri: Cum să convingi copilul să doarmă

747 de vizualizări
Foto: Pexels.com
Părinții de toddleri știu că în fiecare seară trebuie să ducă muncă de lămurire cu cel mic pentru a trece în pat la culcare. Ai atât de multe lucruri de făcut și cu toate eforturile depuse, copilul adoarme, uneori, și peste 2-3 ore. Pe noi fetița ne trimite să-i aducem apă, să-i căutăm cățelușii și când credem că i-am îndeplinit toate dorințele cere biscuiți. Am strâns în continuare câteva sfaturi și reguli de la specialiștii babycenter care să vă ajute și care la noi au funcționat.

Învățați copilul să adoarmă singur

Dacă copilul dvs. va merge doar la culcare atunci când sunteți în jurul lui, își va face un obicei din asta, obicei la care va renunța greu mai târziu. Cea mai bună lecție pe care îl puteți învăța este cum să adoarmă singur.

Urmați un ritual de noapte de noapte (baie, cărți, apoi pat, de exemplu), astfel încât să știe la ce să se aștepte la noapte. Spune-i că dacă rămâne în pat, te vei întoarce în cinci minute să îl vezi. Spuneți-i că este în siguranță și că veți fi în apropiere.

Citește toate strategiile de culcare a copilului și articolul integral pe Mami.tips

Foto: Pexels.com


2 comments
  1. Si, pentru fraierii care nu lucreaza in multinationale, dati si-un sinonim la cuvantul romanesc “toddleri”? Asa, sa stiu daca articolul mi se adreseaza si mie sau nu…

    1. Este vorba despre copilul între 12 și 36 de luni, deci 1-3 ani, ”copilul mic” ar fi termenul în limba română, dar cum noi suntem un site de educație, pentru părinți educați, ne-am permis și o se ne tot permitem să folosim terminologia internațională în astfel de cazuri. Dacă vă afectează, ne pare rău. Va mulțimum pentru sesizare!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

Curriculumul de grădiniță trebuie regândit astfel încât să devină mai degrabă o pregătire pentru învățământul primar, nu să fie într-o logică de creșă – anunță ministrul Educației și Cercetării

Curriculumul de grădiniță „trebuie regândit” în sensul de a-i pregăti pe copii pentru intrarea în școală (în învățământul primar care începe cu clasa pregătitoare și durează până în clasa a…
Vezi articolul

Toți educatorii trebuie să facă pentru copiii din grupele mari de grădiniță un raport descriptiv de evaluare. Documentul va fi obligatoriu la înscrierea în clasa pregătitoare 2025 / Model de raport

Toți educatorii trebuie să facă pentru copiii din grupele mari de grădiniță un raport descriptiv de evaluare în anul școlar 2024-2025. Documentul va fi obligatoriu la înscrierea în clasa pregătitoare…
Vezi articolul

Dezbatere aprinsă Ecaterina Andronescu-Oana Moraru. Ministrul vrea ca profesorii să treacă din nou în universități, pentru reîmprospătarea cunoștințelor / Moraru: Inspectorii școlari, metodiștii fac parte din nomenclatura de partid. Sper că în mandatul al IV-lea salvați niște aparențe

Copiii trebuie să poată fi din nou lăsați repetenți începând din clasa I, iar profesorii trebuie să treacă în procesul de formare “din nou în universități” pentru “reîmprospătarea cunoștințelor”, a…
Vezi articolul

Caietul de observații zilnice și condica de evidență a activității didactice pentru educatoare, publicate de Inspectoratul Școlar Județean Bihor. Descarcă catalogul grupei, planificarea anuală, planul de activitate săptămânal și raportul de evaluare inițială

Caietul de observații zilnice asupra copilului și condica de evidență a activității didactice la nivel preșcolar au fost publicate de Inspectoratul Școlar Județean Bihor. Cursurile anului școlar 2024-2025 au început…
Vezi articolul

Părinții care nu au reușit să înscrie copiii la grădiniță, în primele două etape, o mai pot face până în data de 1 septembrie / “Trebuie să caute o grădiniță unde mai sunt locuri, chiar dacă nu e lângă casă”, spune secretarul de stat Florian Lixandru

“Părinții care nu au putut să înscrie copiii din lipsă de locuri de exemplu, mai pot căuta la alte grădinițe, care poate nu sunt în apropierea casei sau locului de…
Vezi articolul

Două ONG-uri din București și Hunedoara au depus singurele proiecte admise în etapa I de evaluare, în apelul de 14 milioane de euro pentru formarea profesioniștilor din educația timpurie / Ministerul Educației va alege doar un proiect câștigător

Asociația „Centrul Regional pentru Ocuparea Forței de Muncă și Protecție Socială” Hunedoara și Asociația Centrul Step by Step pentru Educație și Dezvoltare Profesională din București au depus singurele proiecte admise…
Vezi articolul