Personalul didactic de la Politehnica București trebuie să încarce urgent materialele de curs pe platforma electronică a universității

231 de vizualizări
Universitatea Politehnica București / Foto: Facebook Universitatea Politehnica din Bucuresti
Conducerea Universității Politehnica din București a decis că personalul didactic are obligația să încarce, de urgență, materialele didactice de curs, seminar, proiect și laborator pe platforma electronică a acestei instituții, potrivit Agerpres, care citează o hotărîre publicață pe site-ul UPB. Măsura e luată în contextul epidemiei de coronavirus.

Materialele didactice care vor fi încărcate pe platformă trebuie să acopere toate disciplinele prevăzute în planurile de învăţământ şi vor fi organizate pentru fiecare dintre ciclurile universitare de licenţă, masterat şi doctorat.

Modalitatea de desfăşurare a activităţii didactice de către personalul didactic de predare/cercetare, în contextul epidemiei, este în regim de telemuncă.

UPB a hotărât înlocuirea activităților didactice față în față cu cele online până la 31 martie.

Potrivit sursei citate, rectorul UPB Mihnea Costoiu susţine că s-a implementat “rapid” un sistem pentru analizarea, monitorizarea şi reducerea riscurilor de epidemie SARS-CoV-2 în universitate:

  • “Pentru ca studenţii şi cadrele didactice să ne poată contacta oricând, la orice oră, am dedicat acestei comunicări, atât de necesară în aceste zile, un număr de telefon apelabil 24h/24 şi o adresă de mail special creată în acest sens. (…) Nu în ultimul rând, pentru a separa managementul acestei crize de toate celelalte activităţi ale universităţii (didactice, administrative, etc.), a fost decisă înfiinţarea Comitetului pentru Situaţii Speciale de Urgenţă al UPB (CSSU – UPB). (…) Am ferma convingere că, împreună – dând dovadă de mult calm, informându-ne din surse oficiale, credibile, comunicând permanent şi învăţând în timp real din această experienţă tristă, pe care o trăim toţi deopotrivă, fiecare în modul său unic, aparte – vom reuşi să învingem şi în această luptă, aşa cum am făcut-o şi în alte dăţi, în contexte diferite”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

UPDATE Moțiunea USR împotriva ministrului de Interne, respinsă miercuri în Camera Deputaților/ Bode: ”Nişte analfabeţi funcţionali încearcă mă denigreze, mă răstignesc în piaţa publică”

Camera Deputaţilor urmează să dea, miercuri, votul asupra moţiunii simple împotriva ministrului Afacerilor Interne, Lucian Bode, depusă de USR şi care a fost dezbătută luni în plen, transmite Agerpres.ro, preluat…
Vezi articolul

Klaus Iohannis în cartea „Pas cu pas”: Consider că este profund în neregulă dacă președintele țării vorbește de rău despre dascăli, despre elevi sau despre părinți, ori dacă îi răzvrătește pe unii împotriva celorlalți. Este greu să aștepți de la un profesor de liceu să aibă performanțe excepționale dacă nu reușește să întrețină o familie cu salariul pe care îl primește

„Președintele sau premierul țării noastre nu poate să iasă la televizor și să facă afirmații depreciative la adresa unei întregi caste profesionale. Este pur și simplu inadmisibil, iar acest lucru…
Vezi articolul