Peste 1.200 de elevi din mediul rural vor învăța gratuit programare și robotică în cadrul proiectului CODE Kids

755 de vizualizări
Foto: © Tyler Olson | Dreamstime.com
Peste 1200 de copii proveniți din mediul rural beneficiază anul acesta de cluburi gratuite de programare și robotică în biblioteci publice, prin intermediul programului CODE Kids, potrivit unui comunicat primit de Edupedu.ro. Cursurile online vor fi susținute de 36 de profesionști ai companiei Societe Generale Global Solution Centre, conform sursei citate.

În pregătirea pentru Târgul Național de Știință, copiii vor fi mentorați și ajutați să își prezinte cât mai atractiv proiectele de robotică în fața unui juriu, într-un pitch care simulează procesul de finanțare din industria tech, se arată în anunț. „Astfel, copiii vor deprinde, pe lângă abilități tehnice, soft skills care să îi pregătească pentru o carieră de success în IT și chiar antreprenoriat”, potrivit informării.

„Programul îi ajută pe elevii de gimnaziu să facă primii pași spre o carieră în tehnologie și să își atingă potențialul, pregătindu-i, într-un sens mai larg, pentru job-urile viitorului”, apare în comunicat.

Despre Fundația Progress și CODE Kids

CODE Kids este proiectul flagship al Fundației Progress, premiat în 2022 la Bruxelles la competiția Emerging Europe Awards cu premiul cel mare la categoria Future-proof Education. Fundația Progress este o organizație non guvernamentală, înființată în anul 1996 în Bistrița, ce contribuie la dezvoltarea instituțiilor comunitare, a persoanelor și grupurilor vulnerabile și ajută oamenii să devină mai puternici prin educație, tehnologie, cercetare și inovație.

Despre Societe Generale Global Solution Centre în România

Societe Generale Global Solution Centre a fost fondată în România, în anul 2011, ca un centru de servicii pentru Grupul Societe Generale. Compania oferă o gamă largă de servicii profesionale de înaltă calitate în diverse domenii de activitate pentru entitățile Grupului din întreaga lume: finanțe și contabilitate, resurse umane, IT, Know Your Customer sau compliance.

Foto: © Tyler Olson | Dreamstime.com / Dreamstime.com sprijină educaţia din România şi oferă gratuit imagini stock prin care Edupedu.ro îşi poate ilustra articolele cât mai relevant posibil / Campania Back to school oferă posibilitatea oricărei școli, profesor sau elev să descarce imagini de calitate cu 50% discount.


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

Ultimatum dat de sindicatele din Educație partidelor politice, să spună public dacă susțin un acord pentru profesori, după ce premierul și Guvernul “au mințit”: Știm cu toții că pentru un militar de carieră cuvântul dat și onoarea sunt cele mai de preț lucruri

Trei sindicate din Educație solicită partidelor din coaliția de guvernare “să declare public dacă susțin sau nu învățământul românesc, având în vedere refuzul Prim-ministrului României, Nicolae Ionel Ciucă, de a…
Vezi articolul