Peste 10.000 de elevi din județul Timiș învață online pentru că nu este căldură în clase / “Dacă în urmă cu două săptămâni bolnavii stăteau în frig în spitale, iar ca urmare a presiunii exercitate acolo s-a rezolvat problema, înseamnă că se poate, dacă se vrea”, spune prefectul județului

183 de vizualizări
Foto: © Rido | Dreamstime.com
Prefectul judeţului Timiş, Mihai Ritivoiu, a scris într-o postare pe Facebook, că va solicita companiei locale de termoficare Colterm, aflată în insolvenţă, o informare privind motivele pentru care în şcoli continuă să fie frig, el subliniind că în spitale situația s-a remediat.

În prezent peste 10.000 de elevi din 19 de școli, grădinițe și licee din județul Timiș sunt nevoiţi să facă şcoală online din cauza temperaturilor scăzute din clase.

Din 12 ianuarie, rând pe rând tot mai multe școli, licee și grădinițe au fost nevoite să trimită acasă elevii pentru a învăța online, din cauza frigului din clase. Furnizorul de agent termic are datorii prea mari și nu reușește să asigure căldura la capacitatea normală în județ.

“Voi solicita Colterm să facă o informare cu privire la motivele pentru care e frig în şcoli şi să dea drumul imediat la căldură în aceste unităţi. Dacă în urmă cu două săptămâni bolnavii stăteau în frig în spitale, iar ca urmare a presiunii exercitate acolo s-a rezolvat problema, înseamnă că se poate, dacă se vrea”, a afirmat Ritivoiu.

Prefectul aşteaptă răspunsul scris de la Colterm, după ce duminică a inspectat Clinica de Neuropsihiatrie Infantilă din Timişoara, unde problema căldurii a fost rezolvată de Colterm.

“Vreau să ştiu de la Colterm dacă sunt în stare să gestioneze problema. Peste 10.000 de elevi din Timişoara sunt obligaţi să facă şcoală online din cauza frigului din clase. Sunt închise din cauză că nu au căldură 19 unităţi de învăţământ (şase grădiniţe, cinci şcoli gimnaziale şi opt licee), cu un număr total de 10.568 de elevi. Discutăm de unităţi de prestigiu, precum Liceul Economic, Liceul Grigore Moisil, Colegiul Naţional Bănăţean sau Liceul de Arte Plastice. Am convocat astăzi, marți, reprezentanţii Inspectoratului Şcolar la o inspecţie pe teren şi cel mai tare m-a şocat că Liceul Economic, stă în frig, deși se află la o distanţă de 50 de metri de Clinica de Neuropsihiatrie Infantilă, unde acum este cald, a spus prefectul Mihai Ritivoiu.

El subliniază că după doi ani de şcoală în condiţii de pandemie, este inacceptabil că 10.000 de elevi din Timişoara nu pot face şcoală cu prezenţă fizică din cauza lipsei de căldură în şcoli.

Alte 4 unităţi de învăţământ din judeţ se desfăşoară activitate online din cauza cazurilor COVID-19, a precizat pentru Agerpres, şeful Inspectoratului Şcolar Judeţean Timiş, Marin Popescu.

Foto: © Rido | Dreamstime.comDreamstime.com sprijină educaţia din România şi, în contextul pandemiei Covid-19, oferă gratuit imagini stock prin care Edupedu.ro îşi poate ilustra articolele cât mai relevant posibil.


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

Gândire de Ev Mediu: Biserica Ortodoxă din Moldova, subordonată Rusiei, lansează într-un document oficial teorii ale conspirației cu Bill Gates, antene 5G și vaccin cu microcip

Biserica Ortodoxă din Moldova, subordonată Patriarhiei Moscovei, a lansat într-o adresă oficială către autoritățile statului toate marile teze conspiraționiste promovate de propaganda rusă în perioada pandemiei. Astfel, ierarhii moldoveni, în…
Vezi articolul

DOCUMENT Consiliul Național al Elevilor: Examenele de admitere la colegiile naționale sunt “imposibil de acceptat”, “promovează segregarea” / Solicitările organizației: un fond național al burselor sociale, calendar clar pentru creșterea alocărilor pentru educație, rescrierea capitolului privind educația specială și cea incluzivă

Prevederile din proiectele legilor educației ce permit colegiilor naționale să organizeze examene de admitere în clasa a IX-a sunt “imposibil de acceptat”, deoarece “nu face altceva decât să promoveze segregarea…
Vezi articolul

”Ne-au spus că vrem transport gratuit ca să mergem la plajă. Și din alocația forfetară să punem bani de benzină sau să închiriem un autobuz”, susține lidera elevilor din Constanța/ Secretar de stat: ”Dacă statul îi plătește naveta și nu o condiționează de școală merge la păcănele, ce-i așa complicat?”

Mai multe asociații de elevi din țară cer retragerea proiectului de OUG cu privire la transportul elevilor, pus în consultare publică de Ministerul Educației, argumentând că alocația forfetară pentru transport…
Vezi articolul