EXCLUSIV Peste 4.500 de profesori nu sunt calificați pentru postul pe care-l ocupă. TOP 10 discipline cu cei mai mulți profesori fără studii corespunzătoare

7.469 de vizualizări
Foto: Freepik.com
În anul școlar 2018-2019 în școlile din România predau elevilor nu mai puțin de 4.533 de profesori, educatori, învățători sau chiar studenți care nu au studii corespunzătoare postului pe care-l ocupă, potrivit datelor obținute de Edupedu.ro. Statistica de la nivelul Ministerului Educației arată că cei mai mulți dintre aceste cadre didactice din învățământul preuniversitar sunt în mediul rural, 2.750, restul de 1.783 de profesori fiind în școlile din orașe.

Ministerul Educației îi împarte pe acești profesori în trei categorii:

  1. Cu studii superioare în alt domeniu decât cel al postului – 2.707 persoane, din care 1.615 în mediul rural.
  2. Studenți, în curs de calificare – 740 de persoane, din care 454 din mediul rural.
  3. Cu studii medii – 1.086 de persoane, din care 681 în mediul rural.

Cea mai mare parte dintre cadrele didactice care nu au studii corespunzătoare ocupă posturi de învățători – 974 de persoane, și de educatori – 866 de persoane, potrivit sursei citate.

TOP 10 discipline cu cei mai mulți profesori necalificați pentru postul ocupat:

  1. Limba română – 233
  2. Educație plastică – 202
  3. Educație fizică – 188
  4. Educație muzicală – 170
  5. Limba Engleză – 118
  6. Fizică – 117
  7. Informatică/TIC – 101
  8. Matematică – 95
  9. Biologie – 78
  10. Religie – 74

School photo created by freepik – www.freepik.com

Citește și:

5 comments
  1. minciuni la romana nu sunt posturi de ani de zile .An de an dau titularizare iau note peste 8 si nu ma pot titulariza ,fiindca nu sunt posturi titularizabile .Au favorizat trecerea de la invatator la profesor fara examen de titularizare ,ba mai tin si pensionarii si noi nu ne putem titulariza din lipsa de posturi

  2. Da, asta in timp ce absolventii facultatilor de psihologie, pedagogie, psihopedagogie speciala nu sunt calificati pentru a putea preda ca educatori in gradinite. Vi se pare normal????

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

Universitatea din București plănuiește un master de comunicare a științei, anunță prorectorul Sorin Costreie: “Ceea ce ar trebui să fie educația când își dă mâna cu știința și cultura”

Universitatea din București pregătește un master de comunicare a științei, care ar fi o premieră în România și care ar urma să fie dezvoltat cu parteneri internaționali, potrivit prorectorului Universității,…
Vezi articolul

O femeie condamnată de vrăjitorie la 1690, în Statele Unite, ar putea fi amnistiată datorită unor elevi de gimnaziu. Profesor: Poate să pară neimportant, dar eforturile copiilor au permis repararea unei nedreptăți istorice

Condamnată pentru vrăjitorie în timpul celebrelor procese din orașul Salem, în secolul al XVII-lea, o femeie din SUA ar putea fi amnistiată prin cercetările făcute de un grup de elevi…
Vezi articolul

Modificarea procedurii de testare a elevilor din instrucțiunea Ministerului Sănătății, ca să cuprindă modul de raportare a rezultatului, precum și responsabilitatea asamblării kiturilor, cerute de Consiliul Național al Elevilor. Aceștia solicită remedierea de urgență a lipsei testelor de salivă din școli

Remedierea de urgență a lipsei testelor din școli, după doar o săptămână în care aceste kituri de testare au fost asigurate, este solicitarea Consiliului Național al Elevilor pentru autoritățile din…
Vezi articolul

Consiliul Național al Elevilor propune, ca rezolvare a crizei meditațiilor, promovarea orelor extracurriculare ținute pro-bono de către profesorii de la clasă, pentru ca fiecare clasă să primească pregătire din partea profesorilor structurată strict pe nivelul și dorința clasei

Consiliul Național al Elevilor (CNE) propune promovarea orelor extracurriculare ținte pro-bono de profesorii de la clasă, ca rezolvare a crizei meditațiilor. Într-un comunicat de presă, CNE spune că “nu contestă…
Vezi articolul

Ministerul Educației primește aproape 300 de milioane de lei în plus pe februarie, pentru salariile profesorilor și transportul elevilor, față de limitele stabilite tot la cererea instituției cu o lună în urmă – document

Planificare defectuoasă la Ministerul Educației în stabilirea bugetelor lunare. Instituția va primi aproape 300 de milioane de lei în plus pentru luna februarie, pentru salariile profesorilor și transportul elevilor, față…
Vezi articolul