Peste 600 de locuri au rămas neocupate după examenul de Rezidențiat 2022 / Un concurs pentru aceste posturi s-ar putea ține “în mod extraordinar” în prima parte a anului viitor – Ministerul Sănătății

11.200 de vizualizări
Foto: Pixabay.com
O sesiune de concurs de rezidențiat s-ar putea organiza “în mod extraordinar” în prima jumătate a anului 2023, pentru cele 628 de locuri și posturi neocupate în urma examenului de duminică, 20 noiembrie, anunță Ministerul Sănătății (MS) într-un comunicat de presă.

“S-a finalizat repartiția candidaților care au obținut punctaj de promovare la Concursul de admitere în Rezidențiat, sesiunea 20 Noiembrie 2022, organizat de Ministerul Sănătății în colaborare cu cele 6 universități de medicină și farmacie. La domeniul Medicină au rămas neocupate 628 de locuri și posturi din cele 4.734 scoase la concurs”, scrie MS în comunicat.

Potrivit informării citate, Ministerul Sănătății evaluează posibilitatea organizării unui nou concurs de rezidențiat pentru locurile și posturile rămase neocupate, “având în vedere că multe dintre locurile rămase neocupate sunt din categoria specialităților deficitare (medicină de urgență, medicină de familie, ATI, neonatologie, specialități chirurgicale pediatrice, sănătate publică și management, epidemiologie, microbiologie medicală etc.) precum și faptul că licențiații facultăților de medicină obțin dreptul de practică numai după dobândirea titlului de specialist de către medicii rezidenți”.

 • Acest concurs ar putea fi organizat în mod extraordinar în prima jumătate a anului 2023, mai scrie instituția.

La domeniile Medicină Dentară și Farmacie, locurile au fost ocupate în totalitate în sesiunea 20 Noiembrie 2022. Absolvenții licențiați ai acestor facultăți au drept de liberă practică, fără a fi necesară promovarea concursului de rezidențiat și dobândirea titlului de specialist, potrivit comunicatului.


2 comments
 1. Cei care ia note mici la examene nu ar trebui sa profeseze ca medici ci ca macelari in abatoare. Mai bine investiti in inteligenta artificiala ca OpenAI (ChatGPT) ce vor inlocui medicii si vor avea greseli mult mai putine ca medici actuali ce nu stiu decat spaga si salarii nesimtite dar perfomanta ZERO.

 2. Domnule ministru , va rugam respectuos sa veniti in sprijinul tinerilor medici , pentru a le acorda o sansa in plus pentru a profesa in sistemul sanitar romanesc , care se confrunta cu un deficit mare de medici.
  Nu ii lasati sa se indrepte spre ale sisteme sanitare din alte tari unde vor fi usor integrati si li se va recunoaste si acorda statutul pe care il merita!
  Va rog sa anuntati acest concurs cat se poate de repede !
  Va multumesc in avans si multa sanatate!
  Va doresc un an nou 2023 cu bucurii si realizari!
  Cu stima, un bunic

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

VIDEO Cîmpeanu, despre școlile care au rămas în online, deși îndeplinesc condițiile pentru prezență fizică: „Va trebui să ne trezim de dimineață, îmi pare rău să-i anunț, da, școala, conform legii, este obligatorie”

Ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, le-a transmis școlilor care nu au redeschis cu prezență fizică, deși îndeplinesc condițiile pentru asta, că școala, conform legii, este obligatorie, iar în sistem online pot…
Vezi articolul