Peste 67% din testele de salivă pozitive, raportate de elevi joia trecută, au fost fals-pozitive, anunță Ministerul Educației

10.523 de vizualizări
Foto: pachet teste salivă (surse – EduPedu.ro)
Peste 67% din testele pozitive raportate de elevi joia trecută au fost fals-pozitive, anunță secretarul de stat din Ministerul Educației, Sorin Ion. Oficialul a răspuns unei solicitări făcută de jurnaliștii acreditați pe lângă instituție și a precizat că, din cele 70 de teste RT-PCR care au fost făcute ca urmare a pozitivării testelor de salivă, 47 au ieșit negative.

„La testarea de joi au fost raportate 85 de teste de salivă pozitive. Dintre acestea, 23 au fost confirmate RT-PCR, 47 au fost infirmate, iar pentru 15 nu avem răspuns încă”, a spus Sorin Ion.

Rata mare de teste fals-pozitive a fost remarcată și de ministrul Sănătății, Alexandru Rafila, săptămâna trecută – detalii aici.

Articolul este în curs de actualizare


6 comentarii
 1. Eu l as da in suturi jos de la putere.La propriu in suturi.Numai rau a facut educatiei si este si Grinch(ala care a micsorat vacanta de iarna si a luat mai mult decat trebuia-distrugatorul vacantei de Craciun).RUSINE!!!!!!

 2. Acu sunt false?Ministru asta ori minte de rupe mereu…ori e un criminal,ori un om care spune niste lucruri, apoi alte lucruri (asta fiind pura prostie).

 3. Lasati copii sa mearga la scoala fara toate nebuniile astea. Si daca trecem cu bine de aceasta perioada delicata, toate generatia care a prins acesti ani in online este nenorocita. Ce viitor mai exista daca pe parte de invatamant o sa fim praf?

 4. Stiti ca ce scrieti, din punct de vedere statistic e o ineptie.
  Daca spuneati ca s-au facut 30000 de teste din care 70 au iesit pozitive din care 47 fals pozitive, deci procentul de fals pozitive ar fi fost de 0,15% ?! n-ar mai fi fost “stire” nu?

  Intrebarea mea e de ce nu intreaba nimeni de fals negative? Acelea ne dor, pentru ca sunt cei cu simptome usoare sau asimptomatici.
  La cei fals pozitivi e foarte usor cu un test RT-PCR care inclusiv producatorul testelor antigen recomanda sa validezi sau nu testul rapid.

  Deci, mai exista sau nu jurnalisti?

  1. “Din punct de vedere statistic”, informatia prezentata de EduPedu este corecta. Si anume, din cele 70 de teste de saliva cu rezultat pozitiv, doar 47 au fost confirmate de utilizand metoda/teste RT-PCR. Aia inseamna rata “fals pozitiv” de 67%. O cifra enorma, ceea ce denota faptul ca aceste teste de saliva nici pentru screening nu sunt bune. Fie testele nu sunt bune, fie metoda de testare este gresita (nu sunt respectate instructiunile de testare).

 5. Nu înțeleg ce este cu toată această perioadă, dar nu vreau sa ne îmbolnăvim cu toți așa că să își facă testele cât mai repede!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

You May Also Like

Vaccinarea obligatorie pentru profesori, discutată la Guvern. Tătaru: „Voi discuta cu premierul despre o vaccinare anti-COVID obligatorie a angajaților din spitale și școli”

Vaccinarea împotriva coronavirusului ar putea deveni obligatorie pentru mai multe categorii esențiale ca angajații din sistemul de învățământ și pentru cei din sănătate. Nelu Tătaru, consilier onorific al premierului Florin…
Vezi articolul

Închiderea școlilor în Franța nu este necesară / Informaţiile britanice referitoare la noua tulpină nu sunt suficiente – preşedintele Consiliului ştiinţific francez

În Franţa nu este necesară închiderea şcolilor, dar trebuie luate noi măsuri restrictive pentru a încetini transmiterea coronavirusului şi în special a variantei britanice, a precizat miercuri preşedintele Consiliului ştiinţific,…
Vezi articolul