Platformă cu oferte de internship, voluntariat, workshopuri și practică pentru elevi, studenți și tineri, lansată de INACO / Organizațiile și companiile pot încărca ofertele pe internii.ro

1.062 de vizualizări
Foto: internii.ro
Platforma internii.ro, dedicată elevilor și studenților care vor să participe la programe de internship, voluntariat, workshopuri și practică oferite de companii este lansată, marți, de asociația INACO, potrivit unui comunicat de presă. În cadrul evenimentului de lansare va fi prezentat și un studiu realizat în ianuarie-februarie 2025, pe un eșantion de peste 1.000 de tineri cu vârste între 12 și 24 de ani, despre percepția lor asupra sistemului educațional din România și oportunităților pe care le au.

„Prin acest demers, dorim să contribuim la reducerea decalajului dintre educația formală și cerințele pieței de muncă, facilitând integrarea tinerilor în mediul profesional”, transmit reprezentanții asociației.

La evenimentul de lansare desfășurat la ASE București, participă Andreea Paul – Președinte INACO, Radu Petrariu – Decan al Facultății de Relații Economice Internaționale, reprezentanți ai tinerelor, cadre universitare, reprezentanți ai Guvernului și reprezentanți ai mediului de business.

Platforma pentru elevii de generală și de liceu

Platforma internii.ro este dedicată tinerilor care vor să participe la programe de internship, cât și companiilor, ONG-urilor sau instituțiilor publice, care sunt invitate să își promoveze internshipurile pe platformă.

Ca să acceseze anunțurile, utilizatorii trebuie să își creeze un cont pe site-ul menționat. După autentificare, ei vor putea să exploreze diferite stagii de practică oferite de organizații, să aplice direct prin intermediul platformei și să urmărească statusul aplicațiilor lor.

Informațiile detaliate despre fiecare program de internship, inclusiv cerințele și beneficiile asociate vor putea fi consultate pe site.

La data lansării sunt 17 companii private și ONG-uri înscrise în platformă, precum și o instituție publică.

Platforma are și o secțiune de blog, unde vor fi publicate articole despre dezvoltare profesională și sfaturi pentru obținerea unui internship.

Studiu – îi ajută școala pe tineri să își găsească traseul profesional?

În cadrul evenimentului, INACO va prezenta, de asemenea, datele unui studiu realizat în ianuarie-februarie 2025 pe un eșantion de peste 1.000 de tineri cu vârste între 12 și 24 de ani. Studiul a evidențiat, printre altele, percepția tinerilor asupra sistemului educațional din România și oportunităților pe care le au.

Potrivit datelor publicate de INACO, peste 50% dintre respondenți consideră că sistemul educațional este „foarte nepregătit” sau „nepregătit” pentru a-i ajuta să își găsească un traseu profesional. Tot peste jumătate dintre cei intervievați au invocat lipsa informațiilor despre programe de internship, voluntariat și workshop-uri (58%) și au spus că nu au știut unde să le caute (51%), iar 69% ar folosi o platformă online pentru a găsi astfel de informații. Doar 9% dintre respondenți au participat la un internship și 22% la un workshop al companiilor.

În ceea ce privește gradul de participare la diverse activități din sfera internshipului, voluntariatului, sau dezvoltării profesionale, respondenții au declarat că:

  • 9% participă la internshipuri
  • 22,5% participă la workshopuri
  • 54,1% participă la acțiuni de voluntariat


În ceea ce privește oportunitățile despre care au declarat că sunt cei mai interesați, pe primele trei locuri sunt:

  • internshipuri în companii mari – 56,2%
  • workshopuri de dezvoltare profesională – 45,4%
  • sesiuni de mentorat cu profesioniști din domeniu – 44,8%

Rezultatele studiului arată și decalajul dintre mediul urban și cel rural. 131 de tineri din rural și 320 din urban simt că sistemul nu le oferă suficiente resurse pentru a-și construi cariera.


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

BREAKING PISA 2022 România – penultima în UE și pe locurile 45-48 din 81 de țări și teritorii din lume, la cele trei evaluări principale: matematică, științe, citire / Aproape de 3 ori mai puțini elevi de top și de 2 ori mai mulți elevi sub pragul alfabetismului funcțional, față de media OCDE

România nu a înregistrat niciun progres relevant, în cinci ani, față de celelalte țări participante la PISA 2022, evaluarea competențelor de bază a elevilor de 15 ani, organizată de Organizația…
Vezi articolul

ULTIMA ORĂ Ordinul comun cu regulile pentru școli va fi modificat pentru a adapta perioada de carantină, care este acum de 10 zile pentru elevii nevaccinați, la regula generală de 5 zile pentru toată lumea. Cîmpeanu: Suntem deja în elaborare update împreună cu Ministerul Sănătății

Ordinul comun cu regulile pentru școli va fi modificat pentru a se adapta la noile condiții și situația din școli. Este vorba despre reducerea perioadei de carantină, stabilită acum la…
Vezi articolul

VIDEO Protecția mediului, pe înțelesul elevilor, explicată în școli tot de tineri: „Datorită faptului că suntem apropiați de vârstă, noi și elevii, am căutat să avem subiecte care să fie cât mai de interes pentru ei”

Mihnea și Ionelia sunt doi tineri voluntari ai Corpului European de Solidaritate care au prezentat în școli temetica de mediu și au povestit, pentru G4Media și platforma Entr, despre proiectul…
Vezi articolul