Platformă pentru informarea tinerilor privind candidații din alegerile europene – lansată de comunitatea Declic / Candidații – separați în categoriile Top și Meh

201 de vizualizări
Sursa: Captura Alegeri.declic.ro
Un site dedicat informării tinerilor cu privire la activitatea candidaților în alegerile pentru Parlamentul European, Alegeri.declic.ro, a fost lansat de Comunitatea civică Declic. Potrivit acesteia, datele sunt prezentate „în raport cu temele de interes pentru generația tânără”, iar candidații sunt împărțiți în două categorii, în funcție de interesele utilizatorilor: „Top” și „Meh”.

Platforma este prezentată ca fiind similară unei Harte interactive, în care sunt detaliate voturile exprimate până acum de candidați și opiniile acestora. 

„Site-ul îi separă pe aceștia în două categorii principale: TOP și MEH. Categoriile reflectă alinierea candidaților cu interesele și valorile tinerilor. Topul are la bază datele obținute din surse publice privind voturile exprimate de  europarlamentari în perioada 2019-2024, respectiv pe declarațiile politice ale noilor candidați”, arată Declic.

  • Potrivit sursei citate, scopul platformei este să susțină tinerii, „în special pe cei care votează pentru prima dată”, să facă alegeri informate în alegerile pentru PE, programate pe 9 iunie 2024. Alt scop este stimularea participării la vot în rândul tinerilor. 

Pentru aceasta, platforma acoperă informații din domenii precum democrația, anticorupția, justiția socială, drepturile cetățenești, mediul.


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

FOTO Primele imagini de la telescopul Euclid al Agenției Spațiale Europene, venite la o lună de la lansare / Cercetătorii vor primi anul acesta un volum de date comparabil cu cel adunat de telescopul Hubble în timp de 30 de ani

Primele imagini ale telescopului spațial Euclid lansat de Agenția Spațială Europeană (ESA), misiune spațială la care participă și România prin Institutul de Științe Spațiale (ISS) și Agenția Spațială Română (ROSA),…
Vezi articolul