Premierul Ciucă a convocat ședință de guvern, duminică, în contextul în care a fost lansată o nouă propunere pentru sindicatele din educație / Ciucă e presat să soluționeze criza din educație, înainte de a preda mandatul de premier liderului PSD, Marcel Ciolacu

13.665 de vizualizări
Marian Neacsu, Marcel Ciolacu, Nicolae Ciuca si Ligia Deca, la Guvern / Foto: INQUAM Photos Octav Ganea
Guvernul premierului Nicolae Ciucă se întrunește în ședință, duminică, de la ora 10:00, pentru a soluționa criza din educație, astfel încât, săptămâna viitoare, să poată fi încheiată procedura rotativei guvernamentale, așa cum s-a convenit cu  președintele Klaus Iohannis, scrie G4Media.ro.

Potrivit informațiilor G4Media, ședința de guvern de duminică se va concentra pe noua ofertă propusă sindicatelor din educație. Preşedintele Federaţiei Sindicatelor din Educaţie ”Spiru Haret”, Marius Nistor, a spus vineri că Guvernul a venit cu o nouă propunere, respectiv o majorare salarială de 45% din creşterile stipulate în grilele de salarizare, majorare acordată de anul viitor, dar şi un bonus anual de 1.500 de lei, acordat din fonduri europene până în anul 2027.

Întrebat dacă de aceste majorări salariale şi de suma acordată în luna octombrie ar urma să beneficieze toate categoriile de personal din sistemul de educaţie, nu doar personalul didactic, liderul FSE ”Spiru Haret” a răspuns că ”nu s-a intrat încă în amănunte” pe acest aspect.

Citește articolul complet pe G4Media.ro


23 comments
  1. Nu s-a intrat în amănunte și nici nu se va intra ! Promisiuni deșarte ! D-nul premier se crede in campanie electorală când trebuie doar sa promită ! De data asta vrem fapte nu promisiuni !

    1. Poate ca aceasta greva a fost buna. Creeaza un precedent in a se trezi oamenii la alegeri in sensul ca va vota doar faptele si inscrisurile, nu promisiuni electorale si memorandumuri desarte.

  2. Sa vina cei din guvern sa lucre în locul nostru pe salariile noastre o luna și sa ne dea noua salariile lor bătaie de joc pentru ei legile se aproba peste noapte

  3. Profesorii au dreptate si au tot suportul nostru, al parintilor, si deci al natiunii. Politicienii sunt niste analfabeti si repetenti si acum e momentul sa ne trezim toti.

  4. Acum! Ce ne dai acum în afara de cioacă?
    Nu aveți bani? Sa angajați zeci de mii de căței de partid și care freacă menta pe mii de euro ați avut bani? Voi vreți sa luați voi tot și noi sa trăim de pe o zi pe alta?

  5. Situatia este simpla: curand se poate intra in concedii. Daca profesorii mai rezista cateva zile, vor beneficia de banii pe concediu si pot rezista pana in septembrie. La acel moment, cu situatiile scolare neincheiate si cu profesorii universitari morti de foame, pentru ca nu mai au materie prima in anul I, se vor gasi solutii! Toate comisiile din Parlament sunt alcatuite din profesori universitari – fosti sau actuali rectori care vor face presiuni in favoarea grevistilor.

    1. Evideeeeent ca nu suntem fraieri. Exact asta si vrem sa facem…Concediul este un atuu al nostru. Si in septembrie ii “belim”. Totul e sa nu ne tradam unii pe altii sindicate si membri. Ca de rezistat vad ca nu e problema. 15 mii de protestatari vineri sunt garantia fortei ce a devenit invatamantul. Vom rezista, uniti suntem puternici!

    2. Trebuie doar să taie sinecurile (toate posturile alea din consiliile de administrație la diverse companii de stat, unde doar prima de ședință e cât două-trei salarii brute pentru un profesor la final de carieră, toate pensiile alea atât de speciale că doar ele ating jumătate din întregul buget al educației pe anul ăsta, dacă le comparăm, toate cadourile făcute prietenilor din Germania de către președinte – nu aveau nevoie polițiștii fix de BMW-uri de la firma prietenă, și mai sunt!) și se găsesc bani.

      Dar cum zicea o ilustră d-nă politician, ”lipsește voința politică” (dânsa fiind ministru cu putere de decizie la un moment dat și nefăcând nimic, pentru că nu era de folos partidului.)

  6. Este încurajator să văd că premierul Ciucă a convocat o ședință de guvern pentru a discuta criza din domeniul educației și propunerile pentru sindicatele din acest sector. Este important ca liderii noștri să acorde o atenție deosebită sistemului educațional și să încerce să găsească soluții pentru problemele existente. Criza din educație afectează direct viitorul țării noastre, iar înțelegerea și rezolvarea acestei situații trebuie să fie o prioritate. Sper ca această ședință să conducă la decizii eficiente și prompte, astfel încât să putem asigura un sistem educațional de calitate pentru toți elevii noștri. Indiferent de contextul politic, educația este un domeniu care necesită colaborare și acțiuni concertate pentru a avea un impact pozitiv asupra generațiilor viitoare.

  7. În aceste zile, acțiunea profesorilor este o lecție democratică pe care o oferă elevilor, părinților, întregii societăți. Cine vrea să învețe tot ce este de învățat! Căci aceste lecții nu se țin în fiecare an. Sunt rare, dar extrem de importante.

    1. Esti o minunata, Roberta. Toti vorbesc de bani , de evaluari ale profesorilor, meditatii, de ce merita sau nu merita. Frustarea, invidia, neputinta, incultura ii fac sa vorbeasca despre ceva ce nu cunosc si inteleg Esti o Roberta educata, cunoscatoare fina in a intelege lucrurile in profunzime. I love smart woman.

  8. Orice OUG, poate fi modificată sau chiar anulată, deci daca profesorii se vor lăsa păcăliți, o sa ia un mare ciu-ciu. Guvernanții abia așteaptă să zică profii :” hai că acceptam oferta și ne întoarcem la clasă” că dupa examenele de final( Evaluarea națională și Bacalaureat – ul) vor modifica sau chiar șterge anumite chestii din OUG.
    Or fi ei fără carte – cum se spune – dar au ceva in cap, sau macar cei câte 5 consilieri de fiecare secretar de stat al ministrului( și nu sunt puțini) gândesc mai bine
    Acu e acu! Daca profii cedează, și-au luat cea mai mare țeapă!

  9. Daca astia din partide fura (ceva) mai putin, iaca imediat bani pentru salarii mai mari la profi…. Simplu….

  10. Hai ca se poate_)))))

    In aceasta dramoleta pusa in scena de PSD, gen “mexican standoff”, guvernul a clipit de doua ori pana acum. Profii sunt tari! In bula lor de securitate, rastoarna tara….Dar, televiziunile incep sa ii lase din brate- ex: mitingul de azi 1,30 min la Protv, sinuciderea creatorului de moda 2,45 min. La Europaa FM- Striblea, cum intra cate un parinte il ia la rost, numai profesorii au dreptate….
    Intre timp- parintii- de pe margine isi ascut baionetele!!!
    Profii cred ca o sa sara de partea lor.
    Gresit….
    Coborati in viata adevarata. Mamaitele isi caineaza nepotii, ba mai mult zic :” E te a dracu’ a luat de la gurile noastre sa le dea lor si tot nu se satura”…. O gazeta apropiata de cooperativa “ochiu si timpanu” titra ieri ca “Daea a luat banii fermierilor si i-a cedat la invatamant”
    Fiti pe faza…La data de 19 Iunie apele se vor separa si va fi care pe care.
    Enjoy the life of crime my teachers!!!
    Ceasul ticaie: tic-tac!!!!

    1. Să vină jurnaliștii plătiți de partide din bani publici să dea examenele în locul nostru. E liber!

    2. De la ce guri a luat???? Ca nu inteleg! De 33 de ani mereu nu sunt bani ptr profesori, Romania “nu isi permite” sa ii plateasca decent. Pe cand Romania isi permite sa plateasca aproape toate celelalte categorii bugetare mai mult decat decent! Pana si infirmiera din spital (care are nevoie doar de 8 sau 10 clase terminate) are salariul egal sau mai mare decat cel mai mare salariu de baza din invatamant! Deci despre ce vorbim? De 33 de ani “se ia de la gura profesorilor” ca sa se dea oricui …asa ca, lasa-ne cu din astea, ca nu mai tin! Nu poti sa platesti debutantul in invatamant cu un salariu de agent de paza iar profesorul cu gradul I cu acelasi salariu ca si un lucrator comercial la Lidl!
      Si in caz ca nu prea ai tangenta cu sistemul, iti spun eu ce se va intampla pe 19: chiar daca greva se incheie, profesorii nu vor participa la examene. De ce? Simplu: ptr ca participarea la examene in calitate de profesor supraveghetor sau corector nu este o obligatie prin fisa postului, ci este pe baza de inscriere voluntara pe niste liste. Si profesorul care participa ca asistet sau corector trebuie sa fie in concediu de la scoala! Ia-o p-asta…pai daca e in concediu, isi inchide frumpos telefonul (pe langa faptul ca nu se inscrie pe liste ptr corectat), si sa vedem cu cine va corecta ministerul lucrarile!! Tic-tac-ul de care zici este pentru minister, nu ptr profesori. O sa se roage de profesori sa se duca la corectat, cand pana acum inspectorii isi bateau joc de ei, daca te inscriai, te intreba “Dar tu ai curs de evaluator?” Auzi prostie, corectezi de 20 de ani si iti trebuie curs de evaluator, o porcarie inutila ca sa mai castige bani niste asa-zisi formatori.
      Asa ca, nu le duce tu grija profesorilor… ei sunt obisnuiti de 33 de ani cu umilinte din toate partile si cu salarii mici, nu are nimeni ce sa le mai faca sa ii mai ia prin suprindere.
      Nu stiu ce visezi cu “life of crime”. A cere salariu decent ptr tine este o crima?
      Cat despre examene…da-le dracu de examene, si asa sunt irelevante. Chiar si facultatile alea din afara, daca-s de valoare, mi se pare penibil sa puna accent pe un bac amarat din Romania… si sa renunte la un viitor student de valoare doar ca nu aduce ala cartonul irelevant din Romania la timp. Nu cred ca vreo universitate serioasa nu ar intelege.

      1. Aveți perfectă dreptate! Tot ceea ce spuneți este adevărat! Tot respectul pentru curajul de a da pe față mizeriile din sistem !

  11. După ce au umplut învățământul de profesori făcuți la grămadă,cu un an și jumătate în domeniul in care se cred specialiști, având încadrarea mai bună decât profesorii care au învățat cinci ani la zi in specialitate, e normal că acum să se creadă mari profesori și să ceară bani, recunoștință etc. Dinu Păturică se regăsește atât la conducere cat și in stradă.

    1. Nu cred ca aia slabi sunt in strada…acelora le convine si salariul de acum, e prea bun ptr ei. Ca or fi si niste nesimtiti care nu isi inteleg valoarea sau lipsa ei, posibil, dar nu cred ca sunt asa multi. Stai tu linistit si nu mai generaliza. Iar daca se pastreaza aceasta salarizare inca 5-10 ani, nu vor mai veni nici de aia de care zici tu! Cum a zis si Miclea, nu ca vom avea profesori slabi , nu vom mai avea deloc.
      Pai e posibil sa platestyi profesorul debutant ca un agent de paza? (agentul de paza avand si bonuri de masa serioase, cred ca depaseste profesorul)
      E posibil sa platesti un profesor cu 15 ani experienta si gradul intai care a trecut prin vreo 10 inspectii de grad si 3 examene de grad cat un lucrator comercial la Lidl sau Kaufland?
      E posibil sa platesti profesorul cu 25 de ani vechime la fel sau mai putin ca infimriera din spital (post care becesita doar 8-10 clase)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

Mita în spitale este şi o problemă de educaţie, spune ministrul Sănătății. Rafila vrea să îi trimită pe medici și asistenți la cursuri pe această temă / „Trebuie să dezobişnuim lumea să facă acest lucru considerat în România tradiţional”

Ministrul Sănătăţii, Alexandru Rafila, consideră că în ceea ce priveşte mita oferită în spitale există şi o problemă „de educaţie” şi, ca urmare, ar putea fi introduse cursuri în acest…
Vezi articolul