VIDEO Premierul desemnat, Marcel Ciolacu: O spun răspicat – vom crește accelerat salariile în Educație. Pentru a reduce abandonul școlar, propun vouchere pentru masă caldă, transport școlar, rechizite de două ori pe an și consiliere psihologică

4.049 de vizualizări
Foto: captura PSD
Premierul desemnat Marcel Ciolacu, președintele PSD, și-a prezentat marți seara echipa propusă pentru a cere votul Parlamentului pentru noul guvern. Acesta a spus că în educație și-a asumat creșterea salariilor „și așa vom face“.

„În ce privește educația. Ne-am asumat angajamentul de a crește accelerat salariile prin noua lege a salarizării unitare. Și o spun răspicat, așa vom face.

Pentru a reduce abandonul școlar și-a oferi șanse egale la educație propun o serie de soluții finanțate de la buget și din fonduri europene, pentru copiii în nevoie: vouchere pentru o masă caldă pe zi, transport școlar, îmbrăcăminte, rechizite de două ori pe an și consiliere psihologică“, a declarat Marcel Ciolacu.

În programul de Guvernare pregătit de PSD pentru Guvernul Marcel Ciolacu, în mesajul publicat de acesta în deschiderea prezentării, Educația apare drept „a doua necesitate“, după „scăderea prețului la alimente“.

„A doua necesitate derivă chiar din semnalul public extrem de puternic tras, în special, de sindicatele din Educație, dar și de cele din Sănătate și alte sectoare sociale. Am înțeles mesajul dascălilor și, de aceea, această guvernare este obligată să regândească întreg cadrul de bugetare al politicilor sociale, prioritizând Învățământul ca ancoră de dezvoltare a României. Un mod de salarizare care să arate respectul cuvenit acestei profesii și finanțarea investițiilor în capitalul uman, dar și în infrastructura din Educație și Sănătate reprezintă răspunsul așteptat la solicitările legitime ale societății“, scrie în document.

Articol în curs de actualizare


7 comments
 1. Lăsați-ne cu studiile superioare. În ziua de azi sunt mai puțin fara studiile superioare decât cu studii medii. Tot aud ca nu aveți vacante , ca suntem în activitate…..dar adevărul e în alta parte.Sistemul de învățământ trebuie schimbat total și după remunerat pe măsură. Poate o pune iar pe Abramburică Ministru educației și rezolva tot.

  1. Lasa-ne tu! Doar bolsevicii minimalizau rolul studiilor! Ti-a stat si tie cartea in gat, nu-i asa? Hai sa ii platim pe toti ca pe muncitorul necalificat! Ce motivatie ar mai avea cineva sa fie mai mult decat muncitor necalificat?

   1. Nu intru in polemica cu cei care nu vad realitatea. Din păcate beneficiarul sistemului de învățământ a devenit profesorul, nu elevul cum trebuia.Asta e .

 2. De ce nu ati accelerat in greva? De ce va zgîrciți la niste sporuri neactualizate? De ce nu aplicați legea in vigoare? Ati mărit alocațiile la 300 acum cativa ani si nici acum nu sunt 300 de lei. Program de dezvoltare economica aveti? Mincinosii!

 3. Hai sa vedem…Vad ca comentează mulți, care nu sunt cadre didactice, un singur exemplu dau:
  Polițist LOCAL fara studii superioare, SECT. 5 salariu net 6500.
  încă unul îmi cer scuze, Subofițer Jandarmi, deci fără studii superioare, ieșit la pensie, la 48 de ani, 5200 lei net pensie, vecin cu mine, acum plimba cățelul, dimineață.
  Profesor studii superioare, ce mai contează.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

Secretarul de stat din Ministerul Educației, pentru învățământul preuniversitar, Sorin Ion, și-a anunțat candidatura din partea PNL la alegerile pentru postul de președinte al Consiliului Județean Dâmbovița

Sorin Ion va fi candidatul PNL pentru postul de președinte al Consiliului Județean Dâmbovița, potrivit anunțului făcut de acesta de la sediul filialei locale a partidului. „Am ales să candidez…
Vezi articolul