Premiile elevilor olimpici ar putea fi majorate, anunță Sorin Cîmpeanu: Premiul I să fie de 1.000 de lei

3.754 de vizualizări
Foto: © Fotostraveller | Dreamstime.com
Sorin Cîmpeanu a declarat la Aleph News că propunerea Ministerului Educației este creșterea cuantumul premiilor pentru elevii olimpici, astfel încât premiul I să fie de 1.000 de lei, „700 de lei pentru premiul al II-lea, 500 de lei pentru premiul al III-lea și 300 de lei pentru mențiune”.

Ministrul Educației a menționat că, în prezent, elevii care obțin premiul I iau cel mult 300 de lei. Pentru premiul al doilea, aceștia primesc 200 de lei și premiul al treilea este de 100 de lei. Mențiunea este de 65 de lei.

„Premiile care sunt rămase pentru elevii olimpici, care sunt cei mai buni, care sunt rămase la un cuantum minim de 65 de lei pentru mențiune, 100 de lei – premiul al III-lea, 200 de lei -premiul al II-lea și maxim 300 de lei – premiul I vor crește, propunerea Ministerului Educației aceasta este, la 1.000 de lei pentru premiul I, 700 de lei pentru premiul II, 500 de lei pentru premiul III și 300 de lei, care era cel mai mare premiu, să fie cel mai mic, pentru mențiune. Bursele deja există, premiile vor fi mărite, alocația pentru cazare și masă va fi mărită”, a spus ministrul Cîmpeanu.

Amintim că bursa de performanță pentru elevi este de 500 de lei, potrivit ordinului de ministru emis în ianuarie.

Conform criteriilor generale de acordare a burselor elevilor, bursele de performanță se acordă elevilor care se încadrează în cel puțin unul din cazurile următoare:

„a) au obținut locurile I, II sau III la etapele naționale ale competițiilor școlare naționale organizate de Ministerul Educației, denumit în continuare ME;

b) s-au calificat în loturile de pregătire organizate de Ministerul Educației pentru competițiile internaționale;

c) au obținut locurile I, II sau III la etapele naționale ale competițiilor/concursurilor cultural-artistice, cu caracter sportiv sau cu caracter tehnico-științific, de nivel național, organizate de Ministerul Educației;

d) au obținut locurile I, II sau III la competițiile sportive internaționale la care participă loturile naționale ale României.”

Video la minutul 2:12

Citește și:
Posibilitatea de admitere la liceu fără Evaluare Națională pentru elevii olimpici, anunță Ministrul Educației

Foto: © Fotostraveller | Dreamstime.com / Dreamstime.com sprijină educaţia din România şi, în contextul pandemiei Covid-19, oferă gratuit imagini stock prin care Edupedu.ro îşi poate ilustra articolele cât mai relevant posibil.


2 comments
  1. S-a ales prafu’ de exercitiul de imagine planificat de tractorist & Co.

    A crezut ca o sa uitam de mizeria din invatamant, subfinantare, incompetenta, politizare, coruptie etc.

  2. Este o propunere corectă pentru care, d-l ministru trebuie să se zbată până va fi aprobată în Guvern! Păcat că nu a fost până acum!
    Și încă un aspect: ministerul trebuie să fie foarte atent unde îi cazează și ce masă oferă acestor copii excepționali!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

INTERVIU Iuliana Mănescu, profesoara care și-a convins elevii din rural să citească și să-și înscrie prezentările video după cărți la un festival național: Pentru ei a fost un efort supraomenesc să ducă o carte la bun sfârșit

Dacă vrei să faci ceva cu elevii, trebuie să vii tu ca profesor spre ei, să-i stimulezi, spune într-un interviu pentru Edupedu.ro Iuliana Mănescu, profesoară de Limba și literatura română…
Vezi articolul