Prețul energiei pentru școli va fi plafonat la 0,37 lei per kW/h. Toate facturile care au fost transmise „greșit” vor fi stornate și retrimise, anunță premierul Ciucă după discuțiile în Coaliție

240 de vizualizări
Foto: gov.ro
“Pentru școli se va asigura un preț de 0,37 lei per kW/h. Toate facturile care au fost trimise greșit să fie stornate și retrimise”, a declarat premierul Nicolae Ciucă. Decizia a fost luată la o ședință a partidelor PNL-PSD-UDMR. Măsura se aplică de la 1 februarie până la 31 martie, a mai spus oficialul.

„Am reuşit să ajungem la un acord astfel încât la energie plafonul să scadă de la 1 leu la 0,8 lei per kW. De asemenea, limita consumului să crească de la 300 de kW la 500 de kW pentru care se calculează acest preţ, practic, reiese o compensare de 0,291 lei per kW, ceea ce va însemna că la consumator se vor percepe 0,68 bani pe kW. Pentru IMM, pentru consumatorii mari, non casnici, va fi plafonat preţul la un leu pe kW.

La gaz plafonul va scădea de la 0,37 la 0,31 lei pe KW, iar limita de consum pentru cinci luni de zile va creşte de la 1.000 la 1.500 de kW. De asemenea, se va aplica un discount de 40%, de la 33 la 40%, asigurându-se astfel un preţ de 0,221 lei per kW.

Pentru IMM-uri, şcoli, spitale, biserici, industria alimentară se va asigura un preţ de 0,37 lei per kW”, a spus Ciucă, la Parlament.

”Se aplică de la 1 februarie la 31 martie. Impactul bugetar este de 3 miliarde de lei. Sunt 1 milion de facturi trimise greșit. Nu se renunță la liberalizarea pieței”, a mai spus Ciucă.

Detalii pe subiect, pe G4Media.ro.

1 comentariu
  1. Și cam cine o sa fie stors de bani pentru factura stornată?Furnizorul,intermediarul?Cine?O sa acopere suma lipsa tot amărâtul de cetățean ca la el merge factura cu orice preț. Tot felul de speculanți au ajuns sa pună mana pe resursele tarii și sa ne exploateze ca pe sclavi.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

You May Also Like