Prima grădiniță construită în Brașov în ultimii 13 ani, cu lacătul pe ușă. Este gata din iulie, dar așteaptă intabularea și avizele de funcționare

454 de vizualizări
Foto: Pixabay.com
Grădinița nouă din zona Tractorul mai stă o vreme cu lacătul pe ușă. Deși șantierul a fost închis încă din iulie, prima grădiniță construită în oraș după 13 ani, pe strada Ioan Popasu, nu poate primi încă micuții în clase, dat fiind că autoritățile nu au trecut de etapa birocratică, transmite Radio România Brașov, preluat de Rador, scrie G4Media.ro.

Purtătorul de cuvânt al Primăriei municipiului Brașov, Sorin Toarcea, a precizat: „Suntem în etapa finală de intabulare a clădirii în care va funcționa grădinița. Avem confirmarea de la Cartea Funciară că la începutul săptămânii viitoare vom primi extrasul CF cu intabularea. În paralel, am început demersurile cu Inspectoratul Școlar, astfel încât această grădiniță să poată funcționa cât mai repede, după ce avem toate documentele necesare”.

Pe de altă parte, reprezentanții Inspectoratului Școlar Județean (ISJ) Brașov nu sunt atât de optimiști.

„După finalizarea intabulării urmează obținerea avizelor de funcționare pentru clădire, de la ISU, de la DSP. După obținerea acestor avize urmează autorizarea din partea Agenției ARACIP. După finalizarea autorizării putem deschide pentru anul acesta școlar și grădinița (…)”, a declarat purtătorul de cuvânt al IȘJ Brașov, Valentin Bucur.

Citește articolul complet pe G4Media.ro.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

Ministerul Educației calculează participarea la grevă pe baza discuțiilor informale ale profesorilor pe grupurile de WhatsApp, potrivit secretarului de stat Florian Lixandru. Acesta folosește manipulator informațiile ca să anunțe că „o parte dintre profesori ar ieși din grevă”

Ministerul Educației urmărește zilnic situația greviștilor din școli, conform declarațiilor făcute de secretarul de stat Florian Lixandru, la Euronews România. Acesta a spus inițial că are informații conform cărora „o…
Vezi articolul