Prima platformă românească de teste digitale standardizate pentru elevi se listează pe SeedBlink

1.280 de vizualizări
Foto: Pixabay.com

Astfel, runda de finanțare va fi de 270.000 EUR (compania acceptând supra-subscriere până la maxim 350.000 EUR), pentru care compania va ceda 9,09% (până la maxim 11,48%) din acțiuni. Evaluarea pre-investiție a Brio® este de 2,7 milioane euro.

„Prima sămânță Brio® a apărut într-o convorbire care nu prevestea nimic epocal, pe un aeroport din SUA, unde îl însoțeam pe mentorul meu Thomas Oakland – părintele testării educaționale – într-un proiect internațional. L-am întrebat mai mult retoric pe Tom cum aș putea să-mi ajut copiii să crească într-un sistem educațional ne-performant. Tom mi-a spus «cu asta te ocupi, Dragoș, fă ceva pentru toți copiii din România, îți va fi mai ușor!». Tom, care din păcate ne-a părăsit prea devreme, a fost nu numai co-fondator și primul business angel al Brio®, ci și cel care a sădit în mintea mea această idee simplă, concretizată după cinci ani de muncă într-un produs digital care oferă tuturor elevilor din România un sistem de testare educațională științific, independent și obiectiv și la cel mai înalt nivel al tehnicilor de psihologie educațională”, spune Dragoș Iliescu, CEO, Chief Scientist și fondator Brio®.

„Suntem foarte entuziasmați că prin intermediul SeedBlink putem susține dezvoltarea unui proiect de business cu impact social major – BRIO® – al cărui instrument digital va contribui la îmbunătățirea performanțelor învățământului românesc. Apreciem ambiția echipei din spate de a scala ulterior platforma de testare la nivel european”, a adăugat Andrei Dudoiu, Co-Founder & CEO SeedBlink.

Brio® este fundamentată pe analize științifice proprii și pe cele mai noi teorii din științele educației de la nivel internațional și își propune să monitorizeze și să îmbunătățească atât performanțele școlare ale elevilor din clasele I-XII, cât și încrederea părinților și a profesorilor.

În perioada martie – august 2020, 18.000 de elevi și-au testat cunoștințele prin intermediul a peste 67.000 de teste, iar 260 de școli au ales Brio ca instrument de evaluare. Mai mult decât atât, motorul de testare al Brio®, creat de o echipă de experți internaționali în testare și psihometrie, face ca platforma să fie aplicabilă și pentru piețele internaționale, în special pentru marea piață regională a Comunității Europene.

Sursă foto: Pixabay.com


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

Material susținut de Nextlab.tech

Elevii de gimnaziu de la Liceul Tehnologic din Fierbinți au pornit „de la zero” cu robotica și au ajuns pe locul 13 în topul Roboșcolilor / „Am fi meritat și noi un pic de atenție din partea inspectoratului”, când s-au făcut centrele de excelență în Ialomița, spune profesoara de Chimie Loredana Chivu, coordonatoarea echipei

Clubul de robotică de la Liceul Tehnologic Fierbinți a început cu un laptop cu Linux și a continuat cu premii la concursul național de robotică Nextlab.tech. „Când am văzut copiii…
Vezi articolul