Primarul Sectorului 2 cere feedback-ul părinților despre programul Şcoală după şcoală”, după ce a constatat că doar în patru şcoli cererile de înscriere depăşesc capacitatea, deși părinții s-au plâns că elevii sunt puşi pe lista de rezervă

599 de vizualizări
Foto: © Monkey Business Images | Dreamstime.com
Primarul Sectorului 2, Radu Mihaiu, cere feedback-ul părinților despre programul “Şcoală după şcoală”, după ce a constatat că doar în patru şcoli cererile de înscriere depăşesc capacitatea și la cinci şcoli numărul de cereri este identic cu capacitatea: “Statistic, acest lucru este imposibil. Sigur că voi cere o auditare a acestor cereri, dar între timp, aş vrea să-mi confirmaţi voi dacă datele din tabelul ataşat sunt corecte”, potrivit unei postări pe Facebook a Primăriei Sectorului 2

Primăria Sectorului 2 a lansat în 2022 propria variantă a programului “Şcoală după Şcoală”, prin care finanţează o masă caldă şi un program de tip after-school până la ora 18.00, cu suma de 700 de lei/lună/elev din program și a primit feedback de la părinţi că în anumite şcoli sunt copii puşi pe lista de rezervă.

“De la 900 de copii înscrişi la “Şcoală după şcoală” la începutul lui 2022, am ajuns la 2500 şi sperăm să depăşim 3000”, potrivit Primăriei Sectorului 2.

Primarul Sectorului 2, Radu Mihaiu, a cerut o situaţie cu numărul de cereri de înscriere şi cu numărul de locuri disponibile. În urma cercetării, primarul Sectorului 2 a constatat: 

“Surpriză: la fiecare şcoală, numărul de cereri de înscriere nu depăşea capacitatea. Mi s-a explicat că sunt cererile “acceptate.. Am făcut o nouă cerere, mai clară, mai detaliată, din care să înţeleg dacă există şcoli cu cereri de înscriere care depăşesc capacitatea. Am primit o nouă situaţie din care reiese că există doar 4 şcoli în situaţia asta. Cu toatea astea, un număr de 5 şcoli au numărul de cereri identic cu capacitatea. 

Statistic, acest lucru este imposibil. Pare că cineva nu îşi doreşte să ştim cererea reală pentru acest program. Sigur că voi cere o auditare a acestor cereri, dar între timp, aş vrea să-mi confirmaţi voi dacă datele din tabelul ataşat sunt corecte”.

Foto: © Monkey Business Images | Dreamstime.com | Dreamstime.com sprijină educaţia din România şi oferă gratuit imagini stock prin care Edupedu.ro îşi poate ilustra articolele cât mai relevant posibil / Campania Back to school oferă posibilitatea oricărei școli, profesor sau elev să descarce imagini de calitate cu 50% discount.


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like
subsecretar de stat la Educație

Anul acesta avem mult mai mulți profesori formați pentru predare online prin masterul didactic și prin programul PROF, susține subsecretarul de stat din Educație, Tudor Oprea / Niciun masterand nu a absolvit încă masterul didactic, iar proiectul PROF nu a început formările

Tudor Oprea, subsecretar de stat în Ministerul Educației a declarat într-o dezbatere online organizată de hotnews.ro că ”Anul acesta avem mult mai mulți profesori formați pentru predare online prin masterul…
Vezi articolul