Primele măsuri în școlile europene împotriva variantei sud-africane a coronavirusului. Anglia: elevii – îndemnați să poarte iar mască în spațiile comune / Germania: președintele îndeamnă oamenii să ia voluntar măsuri pentru a nu fi nevoie de închiderea școlilor

843 de vizualizări
Foto: © Justoomm | Dreamstime.com
Primele măsuri și îndemnuri privind mediul școlar, în contextul răspândirii variantei sud-africane a noului coronavirus, au început să se facă auzite de duminică, în Anglia și Germania. La Londra, guvernul cere elevilor de vârste mari și studenților să poarte din nou mască, în timp ce în Germania președintele îndeamnă oamenii să ia voluntari măsuri de limitare a contactelor, pentru a nu se ajunge iar în situația închiderii școlilor.

De notat că în Anglia, Germania și alte state occidentale măsurile de prevenție împotriva Covid-19 în mediul educațional au fost mult mai puțin severe, de la începutul anului, comparativ cu România, având în vedere rata ridicată a vaccinării populației, dar și utilizarea extinsă a testelor Covid-19 în școli.

Guvernul de la Londra cere, potrivit BBC, elevilor din învățământul secundar, personalului școlar și vizitatorilor din școli să poarte din nou mască în spațiile comune. Apelul este valabil, potrivit sursei citate, școlilor, colegiilor și universităților.

Potrivit Schools Week, conform regulilor și recomandărilor transmise duminică după-amiază directorilor de școli din Anglia, elevii și reprezentanții personalului școlar care intră în contact direct cu cineva infectat cu noua variantă Omicron trebuie să se autoizoleze timp de 10 zile.

În Germania, potrivit Deutsche Welle, președintele Frank-Walter Steinmeier, a cărui autoritate este mai degrabă simbolică, s-a adresat cetățenilor țării printr-o scrisoare transmisă publicației Bild am Sonntag, în care, între altele, îi îndeamnă pe oameni să reducă voluntar contactele cu alte persoane, pentru a preveni un nou lockdown. 

  • “Să respectăm regulile și să acționăm din nou împreună. Să facem acest lucru pentru ca școlile și creșele să nu fie nevoite să se închidă, să nu fie nevoie să închidem din nou viața publică”, a spus oficialul german.

Foto: © Justoomm | Dreamstime.comDreamstime.com sprijină educaţia din România şi, în contextul pandemiei Covid-19, oferă gratuit imagini stock prin care Edupedu.ro îşi poate ilustra articolele cât mai relevant posibil.


3 comments
  1. Din pacate,se vor inchide cat de curand la ei.
    Un Romanica ,cu domnul Tampeanu la carma scolilor de care nu are habar, vom merge pana la moarte!!
    Popor de viteji si…prosti!!!
    Avem teste cumparate,suntem in siguranta!!

  2. ,,Guvernul de la Londra cere” … potrivit BBC guvernul nu cere ci ,,Departamentul pentru Educație sfătuiește elevii din anul 7 și mai sus, precum și personalul școlii și vizitatorii să poarte măști pentru față în zonele comune”. Da’ sigur ca pe la noi, in vremurile astea tulburi, se rescrie intelesul cuvintelor. Recomandat trebuie bagat la cap ca obligatoriu.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

Andronescu anunță posibila desființare a Evaluării Naționale de la clasa a VIII-a, pentru că în 2020 învățământul obligatoriu ar putea începe la 5 ani pentru a se termina la clasa a XII-a

Ecaterina Andronescu a spus că a lansat ”dezbateri publice cu directorii școlilor” să vadă dacă Evaluarea Națională de la clasa a VIII-a ”se mai justifică”, fiind considerată, mai spune ministrul…
Vezi articolul

Amendamentul care ar fi blocat retragerea titlului de doctor plagiatorilor dinainte de 2011 a fost retras de deputatul care l-a introdus. Cătălin Manea: A fost interpretat eronat, nu am vizat nimic / Cum a trecut amendamentul de Comisia de Învățământ fără să fie dezbătut și votat

Amendamentul care i-ar fi amnistiat pe plagiatorii cu doctorate, introdus la un proiect de lege despre mediatorii școlari și care a fost scos la lumină de fostul președinte al Consiliului…
Vezi articolul