Principalii candidați la alegerile prezidențiale din mai – invitați la dezbateri găzduite de Universitatea Babeș-Bolyai din Cluj-Napoca

297 de vizualizări
Universitatea Babeș-Bolyai
Foto: © LCVA | Dreamstime.com
Dezbateri cu primii cinci candidați la alegerile prezidențiale, conform sondajelor de opinie, sunt propuse de Universitatea Babeș-Bolyai (UBB) din Cluj-Napoca. Potrivit unui anunț al instituției, dezbaterile vor fi organizate în parteneriat cu think tank-ul Rethink România.

UBB nu propune dezbateri cu mai mulți participanți simultan, ci „cu fiecare candidat care va accepta invitația”.  Acestea „vor avea loc în Aula Magna a UBB și vor fi transmise online pentru oricine este interesat să le urmărească sau chiar să adreseze întrebări.”

  • Potrivit formatului prezentat de universitate, întrebările vor fi acceptate atât de la publicul din sală, cât și din online, după un format stabilit împreună cu stafful de campanie al fiecărui candidat.” Datele dezbaterilor vor fi anunțate după discuțiile cu candidații invitați.

La alegerile prezidențiale organizate la sfârșitul anului trecut, UBB a organizat dezbateri împreună cu televiziunea Digi 24 și din studiourile acesteia,, invitația inițială fiind adresată tuturor celor 14 candidați de atunci.

Sondajele de opinie – inclusiv cel mai recent, menționat aici de G4Media.ro – i-au prezentat sistematic pe primele 5 locuri pe candidații George Simion, Victor Ponta, Nicușor Dan, Crin Antonescu și Elena Lasconi.

UBB este universitatea condusă de Daniel David până când acesta a preluat, în decembrie, postul de ministru al Educației și Cercetării în actualul guvern Ciolacu.

Foto: © LCVA | Dreamstime.com Dreamstime.com sprijină educaţia din România şi oferă gratuit imagini stock prin care Edupedu.ro îşi poate ilustra articolele cât mai relevant posibil / Campania Back to school oferă posibilitatea oricărei școli, profesor sau elev să descarce imagini de calitate cu 50% discount.


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like
Principalii indicatori pentru Educația din România

Mihaela Nabăr, director World Vision România: Avem o Românie a mai multor Românii. În mediul rural, accesul la educaţie nu este acelaşi ca în oraşe, iar abandonul şcolar este, în unele cazuri, de cinci ori mai mare comparativ cu mediul urban

Directorul World Vision România Mihaela Loredana Nabăr, care deţine şi funcţia de consilier onorific al ministrului Educaţiei, afirmă că echitatea în sistemul de învăţământ este o prioritate. Aceasta este de…
Vezi articolul

A rămas o lună până la simulările pentru Evaluarea Națională și BAC 2023. Ce conținuturi au fost scoase din programă și care sunt regulile pentru probele scrise / Notele nu se trec în catalog și rezultatele nu se contestă

A rămas o lună până când elevii claselor terminale (a VIII-a și a XII-a) vor susține probele scrise din cadrul simulărilor examenelor naționale. Concret, simulările pentru Evaluarea Națională 2023 se…
Vezi articolul

Profesorii care și-au echivalat titlul de doctor cu gradul didactic I nu primesc sporul de doctorat, indiferent de data la care au obținut titlul / Prevederea se aplică și profesorilor cu funcții de conducere din ISJ-uri, CCD-uri și școli

Profesorii care au obținut gradul didactic I prin echivalarea cu titlul științific de doctor nu primesc sporul de doctorat, indiferent de data la care au dobândit titlul. Aceeași prevedere se…
Vezi articolul

„Mulți dintre noi știam despre unele afirmații care pot fi catalogate ca sexiste, rasiste și homofobe ale lui Alfred Bulai”, dar „în rest auzeam doar zvonuri, nu am primit plângeri” – mesajul Facultății de Științe Politice a SNSPA către studenți / Instituția promite o strategie de prevenire a hărțuirii și programe de formare

„Mulți dintre noi știam despre unele afirmații care pot fi catalogate ca sexiste, rasiste și homofobe ale lui Alfred Bulai din cadrul cursurilor. În rest, auzeam doar zvonuri. Nu am…
Vezi articolul