Profesorii din Turcia vor fi vaccinati anti-COVID19 înainte de redeschiderea graduală a școlilor de la 1 martie

392 de vizualizări
Foto: Pexels.com
Profesorii din Turcia vor fi vaccinaţi anti-COVID în februarie pe fondul pregătirilor pentru o redeschidere graduală la nivel naţional a şcolilor de la 1 martie, a declarat marţi ministrul Educaţiei, Ziya Selcuk, transmite Agerpres.

Preşedintele Tayyip Erdogan a anunţat redeschiderea luni, după o şedinţă de cabinet, precizând că în unele sate mici, şcolile generale se vor redeschide la 15 februarie, în timp ce pentru alte clase şi grupe de vârstă, cursurile faţă în faţă se vor relua pe 1 martie.

„Planificăm să administrăm vaccinuri profesorilor noştri, care vor începe orele faţă în faţă, pe parcursul lunii februarie”, a precizat ministrul Educației.

Elevii din şcolile primare vor participa la ore de două ori pe săptămână, iar cei din clasele a VIII-a şi a XII-a, care se pregătesc pentru examenele de admitere la liceu sau la universitate, vor veni la şcoală în fiecare zi.

Astfel, un „program cuprinzător” a fost planificat pentru a recupera pierderile cauzate de pandemie, a precizat Selcuk, adăugând că elevii nu vor fi trecuţi ca absenţi, dacă părinţii aleg să continue orele online.

Turcia a raportat până acum aproape 2,5 milioane de infectări şi peste 26.000 de decese cauzate de COVID-19 din martie anul trecut. Până în prezent, circa 2,2 milioane de turci au fost inoculaţi cu vaccinul dezvoltat de Sinovac Biotech Ltd din China, potrivit datelor furnizate de Ministerul Sănătăţii. Țara a închis şcolile la scurt timp după apariţia focarului de COVID-19 şi a amânat redeschiderea acestora.

Sursă foto: Pexels.com


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

VIDEO Webinar pentru directorii, profesorii și primarii care vor să depună proiecte în apelul de un miliard de euro pentru „dotarea cu mobilier, materiale didactice și echipamente digitale a unităților de învățământ preuniversitar”, transmis în direct de Ministerul Educației

Ministerul Educației organizează joi, 12.01.2023, începând cu ora 10:00, un webinar cu scop informativ, adresat beneficiarilor apelului competitiv de proiecte pentru „Dotarea cu mobilier, materiale didactice și echipamente digitale a…
Vezi articolul