Profesorii și elevii din România sunt invitați să se înscrie online la provocarea mondială de programare creativă BEBRAS International Challenge organizată de ECDL/ICDL în România / Profesorii se pot înscrie până pe până pe 1 octombrie, iar elevii în perioada 09-15 octombrie (P)

5.872 de vizualizări
BEBRAS International Challenge – ECDL România – ediția 2023
Cel mai mare eveniment global de programare creativă BEBRAS International Challenge este organizat anual de ECDL/ICDL în România. BEBRAS îşi propune să introducă elevii de toate vârstele în domeniul gândirii computaţionale şi să îi atragă spre Informatică. Participarea este voluntară pentru profesorii coordonatori şi gratuită pentru toţi elevii români. Între 25 septembrie și 01 octombrie, toți profesorii din România sunt așteptați să se înscrie online la BEBRAS International Challenge. Înscrierile elevilor se vor desfășura în perioada 09-15 octombrie.

Anul acesta, BEBRAS se va desfășura în toate școlile interesate din România, în perioada 30 octombrie – 05 noiembrie 2023. Detalii pe concurs.bebras.ro

Competenţele de gândire algoritmică şi programare pot fi certificate internaţional prin modulul internaţional ECDL/ICDL Computing (Python)

În fiecare an, mii de elevi din întreaga ţară, alături de sute de profesori coordonatori, se alătură evenimentului global BEBRAS International Challenge.

Participarea la această competiţie le oferă elevilor oportunitatea de a-și testa abilitățile logice și de calcul, prin intermediul diferitelor tipuri de probleme amuzante, dar și provocatoare.

Competiția se desfășoră exclusiv online în cadrul fiecărei unități școlare, sub supravegherea unui profesor. Participarea la acest concurs este gratuită pentru toţi elevii.

Competiţia se desfăşoară pe 4 categorii: Benjamin (clasele V si VI), Cadet (clasele VII si VIII), Junior (clasele IX si X), Senior (clasele XI si XII).

Elevii români vor răspunde provocării BEBRAS în perioada 30 octombrie – 05 noiembrie, alăturându-se tinerilor din peste 55 de ţări din întreaga lume. Elevii și profesorii care nu vor putea susține concursul în perioada respectivă din cauza vacanței de toamnă, vor putea accesa competiția, pe cale de exceptie, în perioada 6 – 12 noiembrie 2023. 

Până acum, au participat peste 80.000 de elevi din toată țara la ediţiile anterioare BEBRAS România.

Informaţii despre Bebras România sunt disponibile pe concurs.bebras.ro sau la email concurs[at]bebras.ro

Dezvoltarea competențelor digitale cu ECDL/ICDL România

ECDL sprijină cu fermitate inițiativele de dezvoltare a competențelor digitale și pledează în favoarea unei abordări integrate a educației IT, care să îi ofere fiecărui elev posibilitatea de a învăța elementele fundamentale ale informaticii,  în acelaşi timp cu alfabetizarea digitală. Competențele de alfabetizare digitală sunt relevante și susțin toate celelalte materii. Ca urmare, aceste competenţe ar trebui dezvoltate simultan și complementar cu Informatica.

Astăzi, este esențial ca elevii şi profesorii să îşi dezvolte abilităţi ITC solide. Numai aşa şcolile pot beneficia de tehnologia online şi de toate oportunităţile şi facilităţile digitale de învăţare şi predare.

În România până în prezent, peste 110 000 de liceeni şi-au echivalat proba de competenţe digitale de la Bacalaureat cu ECDL PROFIL BAC.

ECDL/ICDL a lansat modulul Computing, prin care se pot certifica la standard internaţional competenţele de programare (Python) şi gândire algoritmică.

ECDL / ICDL – standardul internațional pentru competente digitale

ICDL – The Digital Skills Standard este  noua identitate de brand a celui mai răspândit standard de certificare a competenţelor digitale, cunoscut local doar ca ECDL până recent.

ECDL România este Operatorul Natțonal al licenței ECDL/ ICDL în România, cu o rețea de peste 800 de centre de instruire și testare acreditate de-a lungul timpului pe întreg teritoriul țării. Prin rețeaua de Centre de Testare ECDL dezvoltată la nivel național și prin proiectele derulate, ECDL România asigură tuturor oportunitatea de a obține și de a-și certifica la standard internațional și pe un anumit nivel competențele digitale. Tinerii, elevii, studenții, funcționarii publici sau angajații în companii își pot dovedi abilitățile IT prin intermediul certificărilor ECDL.

ICDL Foundation este o organizație internațională dedicată dezvoltării standardelor de competențe digitale la nivelul forței de muncă, în educație și la nivelul societății în general. Programele de certificare, oferite prin intermediul unei rețele globale active, permit indivizilor și organizațiilor să evalueze, să dezvolte și să certifice competențe de utilizare a computerelor și a altor instrumente digitale, pe baza standardului recunoscut global, ECDL/ ICDL.

Calitatea și reputația ICDL sunt construite pe mai mult de 20 de ani de experiență în a asigura programe de certificare în 40 de limbi vorbite în intreaga lume. Succesul ICDL se bazează pe inovarea continuă în dezvoltarea de programe de certificare, pe angajamentul pentru metodologii riguroase de testare și aderarea consecventă la standardele ICDL de asigurare a calității.

Contact Bebras Romania – telefon: 021.316.99.22, email: concurs@bebras.ro


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

Planurile-cadru: Geografia, disciplină de Bacalaureat, “trebuie să se regăsească în toți anii de studiu, iar la clasa a XII-a să fie 2 ore pe săptămână” – memoriul unei filiale a Societății de Geografie din România

Propunerile de planuri-cadru includ prea puține ore de geografie, disciplină de Bacalaureat pentru care, la liceele teoretice, e menționată o singură oră pe săptămână în clasa a XII-a, atrage atenția…
Vezi articolul

Ligia Deca lasă școlilor decizia de a stabili intrări separate sau comune pentru profesori și elevi: Nu cred că respectul pentru cadrul didactic se rezumă la intrarea separată / Nu cred că această decizie se poate lua de la centru

Ministrul Educației, Ligia Deca, spune că “fiecare școală trebuie să decidă cum se face accesul în școală, dacă vor fi mai multe intrări, una pentru profesori și una pentru elevi”.…
Vezi articolul

Eliminarea examenului de admitere la liceu din proiectul legii Educației, varianta Deca, cerută într-o petiție Declic: ”Nu avem nicio garanție că examenele organizate de fiecare liceu în parte vor fi corecte și lipsite de corupție”

Eliminarea examenului de admitere la liceu prevăzut în proiectul legii învățământului preuniversitar, document publicat de ministra Ligia Deca luni, 27 februarie, este cerută într-o petiție online de pe platforma Declic:…
Vezi articolul