Profesorul universitar de la Universitatea Politehnică București, acuzat de luare de mită într-un proiect cu fonduri europene, trimis în judecată

1.264 de vizualizări
Foto: Alex Tudor – Agerpres Foto
Profesorul universitar în cadrul Universității Politehnice din București, Cristian Florian Dincă, acuzat de luare de mită într-un proiect cu fonduri europene, a fost trimis în judecată, transmite DNA, într-un comunicat de presă. Profesorul universitar ar fi pretins și primit de la două persoane suma de 161.370 de lei. Potrivit surselor G4Media, profesorul i-ar fi cerut unui angajat jumătate din indemnizația plătită din banii UE pentru a-l include în proiecte. Amintim că Universitatea Politehnica din București a anunțat la începutul lunii martie că „a demarat o analiză proprie“ în cazul acestui dosar: „În cazul în care acuzațiile vor fi confirmate la finalul demersului judiciar, soluția adoptată de către universitate va fi una fără echivoc“, transmitea Universitatea.

Cristian Florian Dincă, profesor universitar în cadrul Universității Politehnice din București și director al Departamentului de Producere și Utilizarea Energiei din cadrul aceleiași unități de învățământ, a fost trimis în judecată “pentru comiterea a două infracțiuni de luare de mită, în formă continuată (34 acte materiale)”, potrivit comunicatului de presă al DNA.

“În cauza mediatizată prin comunicatul nr. 262/VIII/3 din 03 martie 2023, procurorii din cadrul Direcției Naționale Anticorupție – Secția de Combatere a Corupției au dispus trimiterea în judecată, sub control judiciar, a inculpatului Cristian Florian Dincă, profesor universitar în cadrul Universității Politehnice din București.

În rechizitoriul întocmit, procurorii au reținut, în esență, următoarea stare de fapt:

În perioada august 2020 – februarie 2023, inculpatul Dincă Cristian-Florian, în calitatea menționată mai sus, ar fi pretins și primit de la două persoane suma totală de 161.370 lei, în legătură cu îndeplinirea unor acte ce intrau în îndatoririle sale de serviciu, ca responsabil de proiect în cadrul proiectelor finanțate din fonduri nerambursabile: “Asociat-474 PED/2020”, „Hybrid Solvent”, „In-No-Plastic”, „Dezvoltarea de solvent”, „Cap soft”, derulate în cadrul Universității Politehnice din București.

Banii respectivi reprezentau aproximativ jumătate din indemnizația pe care cele două persoane ar fi primit-o în contextul menționat mai sus, în calitate de angajate în cadrul proiectelor respective.

La data de 02 martie 2023, potrivit înțelegerii anterioare, inculpatul Dincă Cristian Florian ar fi primit de la una dintre cele două persoane suma de 6.000 de lei, reprezentând tranșa aferenta salariului primit de aceasta în luna februarie 2023, ocazie cu care s-a procedat la constatarea infracțiunii flagrante. În cauză au fost dispuse măsuri asigurătorii”, mai scrie în comunicatul de presă.

Citește și:
BREAKING Profesor universitar de la Politehnică, reținut de DNA / Este acuzat de luare de mită într-un proiect cu fonduri europene / I-ar fi cerut jumătate din indemnizație unui angajat plătit cu banii UE
Universitatea Politehnica din București anunță că „a demarat o analiză proprie“ în cazul profesorului reținut de DNA, acuzat de luare de mită într-un proiect cu fonduri europene: „În cazul în care acuzațiile vor fi confirmate la finalul demersului judiciar, soluția adoptată de către universitate va fi una fără echivoc“

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

Motivarea absențelor elevilor din București, recomandată de Inspectoratul Școlar al Capitalei și Ministerul Educației, pentru zilele de 20-21 ianuarie, dacă nu au putut ajunge la școală din cauza grevei STB

Ministerul Educației și Inspectoratul Școlar București au transmis într-un comunicat de presă comun că le recomandă școlilor „motivarea absențelor elevilor care, în urma grevei angajaților Societății de Transport București din…
Vezi articolul

Asociația lui Cumpănașu și Academia de Poliție îi învață „etică, integritate și anticorupție” pe angajații din Ministerul Educației, într-un proiect de 4,8 milioane lei / Ministrul Cîmpeanu: Este semnat în 2018. Am solicitat o analiză cu privire la cât de adecvat este parteneriatul

Asociația pentru Implementarea Democrației, a lui Alexandru Cumpănașu și Academia de Poliție „Alexandru Ioan Cuza” predau lecții de „etică, integritate și anticorupție” la mese rotunde, ateliere și seminarii funcționarilor din…
Vezi articolul
Reforma digitală

Dezbatere online – Reforma digitală a Educației, marți, 8 iunie de la 15.00: Georgi Dimitrov (Comisia Europeană), Ligia Deca, Sorin Cîmpeanu, Ciprian Teleman, Daniel Funeriu, Vasile Dâncu, Dragoș Iliescu, Raluca Negulescu-Balaci, Mihaela Nabăr și Dacian Dolean despre conținuturile educaționale adecvate pentru o digitalizare eficientă

Digitalizarea educației înseamnă conținuturi și competențe: modele de lecții smart, exerciții multimedia, resurse educaționale accesibile oricând copiilor și părinților, pe care profesorii să știe să le folosească. Care este planul…
Vezi articolul