Proiect educațional pentru combaterea antisemitismului, finanțat prin programul Erasmus+, lansat în România și alte țări din Uniunea Europeană

176 de vizualizări
Foto: SNSPA via G4Media.ro
Un nou proiect cu o durată de doi ani pentru combaterea antisemitismului prin educație în Europa a fost lansat luni, potrivit unui comunicat al Comisiei Europene. Proiectul va fi finanțat prin programul Erasmus+ și va fi pus în aplicare de UNESCO în parteneriat cu Biroul OSCE pentru Instituții Democratice și Drepturile Omului (ODIHR), după cum scrie G4Media.ro.

În urma lansării proiectului, UNESCO și partenerii săi vor colabora cu autoritățile naționale din statele membre ale UE pentru a le ajuta să dezvolte dimensiunea educațională a planurilor lor naționale de combatere a antisemitismului.

La momentul lansării, 11 state și-au confirmat în mod oficial participarea. Este vorba despre Austria, Belgia (Valonia-Bruxelles), Croația, Republica Cehă, Franța, Germania (Baden-Württemberg și Schleswig-Holstein), Grecia, Italia, România, Slovenia și Spania.

În proiect vor fi organizate evenimente naționale de formare cu prezență fizică pentru formatorii de cadre didactice, factorii de decizie și organizațiile societății civile, precum și webinare online tematice pentru formatorii de cadre didactice și educatori din toate statele membre ale UE.

Scopul este de a sprijini profesorii și educatorii să combată teoriile conspirației și antisemitismul în sălile de clasă.

Citește mai mult pe G4Media.ro.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

De anul școlar viitor, la liceul Universității „Alexandru Ioan Cuza din Iași” vor fi două clase cu profil pedagogic, potrivit rectorului Tudorel Toader. Urmează să fie depusă documentația necesară la ARACIP

Liceul Universității „Alexandru Ioan Cuza” din Iași urmează să înființeze două clase cu profil pedagogic, după cum a declarat pentru Edupedu.ro Tudorel Toader, rectorul instituției de învățământ: „În şedinţa Senatului…
Vezi articolul