Proiect educațional pentru combaterea antisemitismului, finanțat prin programul Erasmus+, lansat în România și alte țări din Uniunea Europeană

178 de vizualizări
Foto: SNSPA via G4Media.ro
Un nou proiect cu o durată de doi ani pentru combaterea antisemitismului prin educație în Europa a fost lansat luni, potrivit unui comunicat al Comisiei Europene. Proiectul va fi finanțat prin programul Erasmus+ și va fi pus în aplicare de UNESCO în parteneriat cu Biroul OSCE pentru Instituții Democratice și Drepturile Omului (ODIHR), după cum scrie G4Media.ro.

În urma lansării proiectului, UNESCO și partenerii săi vor colabora cu autoritățile naționale din statele membre ale UE pentru a le ajuta să dezvolte dimensiunea educațională a planurilor lor naționale de combatere a antisemitismului.

La momentul lansării, 11 state și-au confirmat în mod oficial participarea. Este vorba despre Austria, Belgia (Valonia-Bruxelles), Croația, Republica Cehă, Franța, Germania (Baden-Württemberg și Schleswig-Holstein), Grecia, Italia, România, Slovenia și Spania.

În proiect vor fi organizate evenimente naționale de formare cu prezență fizică pentru formatorii de cadre didactice, factorii de decizie și organizațiile societății civile, precum și webinare online tematice pentru formatorii de cadre didactice și educatori din toate statele membre ale UE.

Scopul este de a sprijini profesorii și educatorii să combată teoriile conspirației și antisemitismul în sălile de clasă.

Citește mai mult pe G4Media.ro.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

Florin Roman: ”Am demisionat din funcţia de ministru urmare a acuzaţiilor politice de plagiat, a unui întreg şir de minciuni şi mizerii / La mai bine de 10 luni, universitatea îmi comunică oficial că nu există probe privind un eventual plagiat”

Deputatul PNL Florin Roman a precizat că, după 10 luni de la acuzaţiile de plagiat care i-au fost aduse şi care l-au făcut să demisioneze din funcţia de ministru al…
Vezi articolul

Cele trei condiții cerute de Federația Asociațiilor de Părinți, la eliminarea pragului de închidere a școlilor: Toți elevii și angajații din învățământ să fie testați săptămânal, cine refuză face școală online, ministerul să asigure infrastructura pentru predare hibridă

Toți elevii și angajații din învățământ să fie testați săptămânal, cei care refuză să facă școală online, ministerul să asigure infrastructura pentru predare hibridă, acestea sunt cele trei condiții solicitate…
Vezi articolul