Propunere controversată a unei profesoare din Anglia: Nu mai faceți copii ca să stopăm schimbările climatice!

435 de vizualizări
Foto: Pexels.com
O profesoară de la o universitate din Marea Britanie a provocat un val de reacții puternice în mediul online după ce a afirmat că singura soluție reală împotriva schimbărilor climatice este aceea ca rasa umană să dispară.

„În ceea ce privește amprenta de carbon, cel mai rău lucru pe care îl puteți face este să aveți un copil,” a declarat Patricia MacCormack, profesoară de Filozofie Continentală la Universitatea Anglia Ruskin din Cambridge. Propunerea profesoarei este inclusă în cartea The Ahuman Manifesto, care a fost lansată recent și care se concentrează asupra suprapopulării – dacă ființele umane provoacă schimbări climatice prin crearea de gaze cu efect de seră, atunci mai mulți oameni înseamnă mai multe emisii.

Într-un material dedicat recentei apariții editoriale, CambridgeshireLive a descris ceea ce numește „o nouă modalitate radicală de a rezolva schimbările climatice – lăsând umanitatea să dispară.”

 


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

România aloca printre cei mai puțini bani pentru educație, înaintea crizei pandemice. Cheltuielile mici s-au văzut în scorul slab al elevilor la citire, la PISA 2018 – raport OECD / Ce spune despre salariile profesorilor și dezvoltarea profesională a acestora

România a avut, în 2018, cheltuieli cumulate de sub 25.000 de dolari per elev, în categoria de vârstă 6-15 ani. Împreună cu toate țările care au cheltuit atât de puțin…
Vezi articolul

Plagiatul – o normalitate pentru rectorii care se pregătesc să îl reprimească pe Sorin Cîmpeanu la șefia CNR. Diana Moș, președinta interimară a Consiliului Rectorilor: Cîmpeanu “este normal să revină în această funcție” de conducere a forului / Doar 3 rectori din 73 au anunțat că nu îl susțin

Plagiatul a devenit o normalitate pentru mediul academic românesc și un prilej pentru afirmarea publică de către rectori a susținerii imposturii și încălcării etice. “Procedura este clară: după emiterea ordinului…
Vezi articolul

Proiectul de strategie pentru digitalizarea educației, redus de la aproape 100 de pagini la un subcapitol de 4 pagini și jumătate în proiectul “România Educată”. Ce rămâne?

Dezvoltarea competențelor digitale ale elevilor și profesorilor, includerea educației digitale în formarea inițială și continuă a cadrelor didactice, consolidarea infrastructurii și elemente precum securitatea cibernetică sunt principalele prevederi pe tema…
Vezi articolul

ANALIZĂ Școlile nu intră obligatoriu în scenariul roșu la depășirea ratei de infectare de 3 la mie, potrivit legislației în vigoare. Comitetele pentru Situații de Urgență pot decide suspendarea cursurilor sau le pot lăsa în scenariul hibrid

În Bistrița, școlile rămân în continuare deschise, după ce rata de infectare a depășit pragul de alertă impus de autorități – rata de infectare de 3/1.000 de locuitori, cumulat, în…
Vezi articolul