Psihologul școlar Antoneta Bolchiș (PSD), noul secretar de stat la Ministerul Educației, potrivit deciziei publicate în Monitorul Oficial

3.892 de vizualizări
Antoneta Bolchiș / Sursa foto: Facebook
Antoneta Bolchiș (PSD) a fost numită pentru funcția de secretar de stat la Ministerul Educației, potrivit deciziei publicate în Monitorul Oficial. Aceasta este psiholog școlar la Liceul Teoretic „Ioan Buteanu” din Șomcuta Mare, conform site-ului unității de învățământ.

Amintim că președintele PSD, Marcel Ciolacu, a declarat săptămâna trecută pentru Edupedu.ro că noul secretar de stat de la Ministerul Educației va fi o persoană numită din partea filialei Maramureș a Partidului Social Democrat.

Mai amintim că postul a fost aprobat printr-o Hotărâre de Guvern care crește numărul posturilor de secretar de stat de la cinci, la șase în cadrul Ministerului Educației. Într-o declarație pentru Edupedu.ro, Sorin Cîmpeanu a declarat că noul secretar de stat nu se va ocupa de implementarea proiectului prezidențial „România Educată”, după ce în timpul ședinței a fost eliminată această referire. Mai multe detalii aici

Va avea „exact ce atribuții îi va da ministrul. În niciun caz nu va avea atribuții pe România Educată pentru că acolo sunt stabilite lucrurile din punct de vedere organizatoric”, a spus atunci ministrul Educației.

Potrivit CV-ului, aceasta a fost inspector școlar pentru activități extrașcolare, cu atribuții pentru învățământ special și purtător de cuvânt la Inspectoratul Școlar Județean Maramureș, în perioada 2019-2020.

În perioada 2017-2018 a fost psiholog la Centrul Județean de Resurse și Asistență Educațională Maramureș și la Liceul Teoretic „Ioan Buteanu” Șomcuta Mare.

Antoneta Bolchiș a ocupat funcția de director adjunct la Liceul Teoretic „Ioan Buteanu” Șomcuta Mare, în perioada iunie 2014 – august 2016. Din septembrie 2006 și până la data de 1 iunie 2014, ea a fost directoare la Grădiniţa cu Program Prelungit Nr.1-Şomcuta-Mare.

În CV figurează ca doctorand în Științele Educației la Universitatea Babeș-Bolyai din Cluj-Napoca.

Menționăm că atât în decizia publicată în Monitorul Oficial, cât și pe site-ul Liceului Teoretic „Ioan Buteanu” din Șomcuta Mare, aceasta apare cu prenumele „Antoneta”. În CV și pe pagina personală de Facebook este trecut prenumele „Antoaneta”.

Foto: Captură Monitorul Oficial

Decizia cu numirea Antonetei Bolchiș în funcția de secretar de stat la Ministerul Educației

La finalul anului trecut, un nume de la PSD Maramureș era vehiculat de presa locală că ar urma să primească un post de secretar de stat în cadrul Ministerului Educației. Este vorba de Antoneta Bolchiş, profesor psiholog doctor în cabinet de asistenţă psihopedagogică la Liceul Teoretic „Ioan Buteanu” din Şomcuta Mare, scria emaramures.ro atunci.

Inițial, în proiectul de HG pus în dezbatere publică în luna martie, postul în plus era unul de subsecretar de stat, însă acesta a fost transformat într-unul de secretar de stat între timp.

Potrivit datelor despre veniturile angajaților publicate pe site-ul oficial al Ministerului Educației, edu.ro, indemnizația unui secretar de stat din minister era de 16.640 de lei pe 30 septembrie 2021.

Citește și:
UPDATE Noul secretar de stat de la Ministerul Educației va fi din partea PSD și „în niciun caz nu va avea atribuții pe România Educată”, transmite ministrul Educației, după ședința de Guvern în care a fost eliminată referirea la proiectul prezidențial din nota de fundamentare a actului normativ
Un profesor de istorie de la o școală din Alexandria, numit subsecretar de stat la Ministerul Educației / Acesta este responsabil cu digitalizarea


2 comentarii
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

You May Also Like
împrumuturi de studii

Guvernul britanic vrea să stopeze ”Cancel culture”, fenomenul promovat de stânga progresistă. Studenții și profesorii vor putea da în judecată universitățile care le interzic libertatea de exprimare

Ministrul britanic al Educației, Gavin Williamson, a anunțat că guvernul va adopta o lege prin care le va permite studenților și profesorilor să dea în judecată universitățile care le interzic…
Vezi articolul