UPDATE Noul secretar de stat de la Ministerul Educației va fi din partea PSD și „în niciun caz nu va avea atribuții pe România Educată”, transmite ministrul Educației, după ședința de Guvern în care a fost eliminată referirea la proiectul prezidențial din nota de fundamentare a actului normativ

9.797 de vizualizări
Foto: © Albertophotography | Dreamstime.com
Noul secretar de stat de la Ministerul Educației va fi o persoană numită din partea filialei Maramureș a Partidului Social Democrat, a confirmat pentru Edupedu.ro președintele PSD Marcel Ciolacu. Amintim că postul a fost aprobat miercuri printr-o Hotărâre de Guvern care crește numărul posturilor de secretar de stat de la cinci, la șase în cadrul Ministerului Educației.
UPDATE: Noul secretar de stat nu se va ocupa de implementarea proiectului prezidențial „România Educată”, cum era inițial trecut în nota de fundamentare a proiectului de HG, ci va avea „exact ce atribuții îi va da ministrul”, susține într-o declarație pentru Edupedu.ro ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu.

Oficialul a precizat că a fost eliminată referirea la România Educată în timpul ședinței Executivului. În noul document este vorba despre „implementarea PNRR”.

Va avea „exact ce atribuții îi va da ministrul. În niciun caz nu va avea atribuții pe România Educată pentru că acolo sunt stabilite lucrurile din punct de vedere organizatoric”, a spus Sorin Cîmpeanu.

Noua notă de fundamentare, modificată în ședința de Guvern, justifică înființarea postului astfel:

„La nivelul ministerului, există un număr de 5 secretari de stat. Pentru dezvoltarea capacităţii administrative în domeniul învăţământului de stat, pentru implementarea PNRR se impune suplimentarea numărului de posturi de secretari de stat din cadrul Ministerului Educaţiei și completarea atribuțiilor OIPOCU, ca structură în cadrul ministerului.”

Știrea inițială arăta că, potrivit notei de fundamentare a proiectului de hotărâre de Guvern, noul post de secretar de stat, al șaselea al instituției, era înființat „pentru dezvoltarea capacităţii administrative în domeniul învăţământului de stat, pentru implementarea proiectului „România educată” se impune suplimentarea numărului de posturi de secretari de stat din cadrul Ministerul Educaţiei, precum și completarea atribuțiilor OIPOCU, ca structură în cadrul ministerului, astfel încât să existe o mai bună corelare între activitățile acestora în ceea ce privește implementarea proiectului „România educată”, se arăta în Nota de Fundamentare de pe site-ul Guvernului.

Unul dintre numele vehiculate de presa locală din Maramureș este Antoaneta Bolchiş, profesor de psihologie la Liceul Teoretic „Ioan Buteanu” din Şomcuta Mare.

La finalul anului trecut, un nume de la PSD Maramureș era vehiculat de presa locală că ar urma să primească un post de secretar de stat în cadrul Ministerului Educației. Este vorba de Antoaneta Bolchiş, profesor psiholog doctor în cabinet de asistenţă psihopedagogică la Liceul Teoretic „Ioan Buteanu” din Şomcuta Mare, scria emaramures.ro atunci.

Antoaneta Bolchiș, PSD Maramureș. Sursă foto: emaramures.ro

Inițial, în proiectul de HG pus în dezbatere publică în luna martie, postul în plus era unul de subsecretar de stat, însă acesta a fost transformat într-unul de secretar de stat între timp.

Potrivit datelor despre veniturile angajaților publicate pe site-ul oficial al Ministerului Educației, edu.ro, indemnizația unui secretar de stat din minister era de 16.640 de lei pe 30 septembrie 2021.

Noua organigramă a Ministerului Educației:

Nota de fundamentare inițială:

Noua notă de fundamentare:

Foto: © Albertophotography | Dreamstime.com / Dreamstime.com sprijină educaţia din România şi, în contextul pandemiei Covid-19, oferă gratuit imagini stock prin care Edupedu.ro îşi poate ilustra articolele cât mai relevant posibil.


6 comments
  1. RUȘINE, DOMNILOR GUVERNANȚI! SUNTEȚI TOȚI NIȘTE IMPOSTORI! În loc să suplimentați numărul de posturi din sistemul de învățământ, acolo unde chiar este necesar, voi inființati sinecuri pentru idioții utili!!!

  2. Punem pariu că această doamnă “pisicoloaga” este la bază educatoare sau învățătoare și din lipsă de preocupare a făcut facultatea de psihologie la ID, la Spiru Haret sau Titu Maiorescu? Că doar nu o fi făcut la Herculane sau la Lugoj?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

You May Also Like

Ministrul Cercetării și Digitalizării, Florin Roman a copiat în lucrarea sa de master, scrie Libertatea / Roman: Pentru disertație “ți se dă o bibliografie. Dacă ți se dă bibliografia, ce faci?”

Ministrul Cercetării, Inovării și Digitalizării, Florin Roman, și-a plagiat lucrarea de disertație la master, susținută la Facultatea de Psihologie a Universității Titu Maiorescu, în 2012, scrie, joi, Libertatea. Publicația scrie…
Vezi articolul

Acuzații de folosire a influenței în școlile din Sectorul 2, pentru câștigarea de contracte, la adresa coordonatorului pe București al Federației Naționale a Asociațiilor de Părinți, Eugen Ilea. Acesta respinge criticile și susține că a promovat „un program de sănătate prin alimentație” / Primarul Radu Mihaiu: Nu accept sub nicio formă vreo „mânărie”

Reprezentantul Federației Naționale a Asociațiilor de Părinți din Învățământul Preuniversitar – București, Eugen Ilea, a fost acuzat în ședința publică a Consiliului Local Sector 2 de Lenuța Popescu, consilier local…
Vezi articolul