Purtătorul de cuvânt al BOR: O țară în care profesorii sunt timp de decenii subsalarizați, ignorați și chiar batjocoriți este una care se autosabotează

33.089 de vizualizări
Vasile Bănescu / Foto: Ilona Andrei – G4Media.ro
Purtătorul de cuvânt al Bisericii Ortodoxe Române, Vasile Bănescu, a scris, marți, într-o postare pe pagina sa de Facebook, că „o țară în care profesorii sunt timp de decenii subsalarizați, ignorați și chiar batjocoriți este una care se autosabotează, se adâncește în impostură și vulgaritate, anulându-și iresponsabil viitorul”, potrivit G4Media.ro.

„Adevărul elementar este acela că pentru orice societate intrată în derivă, unica soluție este Educația, nu subminarea ei”, a adăugat Vasile Bănescu.

Este prima ieșire publică a unui reprezentant al Bisericii Ortodoxe Române în legătură cu greva generală din învățământ, declanșată în 22 mai.


32 comments
 1. In sfârșit și BOR ia atitudine și bine face…sa fim uniți,că până la urmă vom învinge…as arata cu degetul și către ministra Deca..de ce a făcut reclamație împotriva postului Realitatea,astfel încât să se dea amenzi acolo de 4 mii euro?Doamna Deca ar fi cazul sa demisioneze.

 2. O țară în care profesorii sunt timp de decenii subsalarizați, ignorați și chiar batjocoriți este o țară care asigură o populație îndobitocită, gata să abdice de la logică şi bun simț, aruncându-se pe panta servilismelor şi a superstițiilor promovate de mare parte din reprezentanții BOR. Aşa că nu înțeleg reacția. Sau o fi obişnuita băiță de mulțime?

 3. Industria meditațiilor se poate opri. Fara cerere din partea părinților ea nu ar mai exista.
  Eu dau meditații fiscalizate in timpul meu liber(pe norma de vrnit, cu declaratie, impozit), niciodată cu elevii mei, desi aș prefera să mă relaxez mai mult, sa îmi rămână peste orele de predare doar pregatirea cursurilor urmatoare, corectarea temelor si a testelor scrise. Ce fac in timpul ramas e doar treaba mea! Fiindcă NU sunt platita in acel timp si de stat, si de părinte, cum e șpaga in spitale. E o plată pe masura competenței mele, oficială, o prestație legală.
  Si, da, recunosc, costă mai mult meditația fiscalizata, fiindcă platesc taxe. Unii părinți prefera sa nu folosesc … casa de marcat, dar ii incurajez sa caute pe altcineva, eu fiind deja înregistrată la ONRC.
  Sotul meu e angajat la privat, iar in timpul liber s-a inscris pt Uber. Asta fac și unii colegi de cancelarie, bărbați: Bolt, Glovo, Uber etc.
  Revin, meditatiile pot fi respinse oricând. Daca sal meu va creste renunt la activ de meditație, dsca nu gasesc ce sa fsc or rotunjirea veniturilor. Asa ca nu generalizați, chiar dacă nu sunt mulți profesori care declară veniturile suplimentare!

 4. Problema este “și, și…”, biserica a fost cumpărată de politic cu sume imense, interesele au fost ca cei care dețin puterea asupra minții oamenilor sa fie “uniți” , financiar, politic.Tot ce mișcă astăzi, este controlat, politic si religios, sau invers dar, ei controlează omul. De altfel, este cunoscută o celebră afirmație atribuită zeilor antici, “in ziua in care oamenii nu se vor; închina nouă, noi vom înceta sa mai existăm”. Și biserica si politicul cunosc bine asta, astfel ca “jocurile sunt făcute să poată adormi oamenii”. Vorbind despre credință, cea “spirituală”, ISUS, ar fi spus ” in ziua in care oamenii vor descoperi ADEVĂRUL, vor fi eliberati”, greu de crezut ca, “sub jugul bisericesc prea avid de putere financiara, lacom, lipsit de smerenie, luxos, puterea politică interesată de controlul total asupra oamenilor, OMUL va reuși sa “descopere ADEVĂRUL “, va fi in stare !!!. Oamenii, bine dirijați, au uitat cele mai importante povețe ale lui Isus, dacă vine vorba de credinta religioasa.

 5. Stii ceva bă, vreau și eu 3 luni pe an de nemunca dar PLĂTITĂ și accept un salariu mai mic decât am acum. Suplimentez venitul în alta parte.
  Stii bă, vezi-ti ce BOR unde ești infiltrat de Masonerie și taci dracu din gura intr-un domeniu care nu te privește. Povestea ca prima scoala a fost în Biserica e veche de secole, dar alte secole ați ținut populația în prostie, asta nu mai spuneți.

  1. Fă o facultate, dă-ți gradele, învață, muncește psihic(ceea ce nu e o muncă ușoară așa cum cred toți necalificații) și după o să ai și tu “3 luni” pe an liber.

 6. Da da trebuie mărite salariile profesorilor. Dar în funcție de performanțele profesionale.Nu mi se pare corect că salariile profesorilor să fie mari și părinții să plătească consultații particulare pentru a intra copiii la școala dorita facultate și restul. Nu vrem profesori dezbrăcați daunei parca merg la prezentare de modă.

 7. Îl rog pe domnul Bănescu să explice de ce BOR a dat dispoziție ca profesorii de religie și cei de la seminar să nu intre în grevă?

  1. Sunt ptofesor de Religie cu o vechime de 30 ani la catedra, nu am primit de la nimeni dispozitie sa intram sau nu in grevă.Comentariile fara temei pastrațile pentru voi .

   1. Îmi permit să vă corectez, doamna profesor. păstrați-le, doamna profesor, nu păstrațile. Și dumneata vrei 60 de mil salariu, a? dumneata educi generații, a? vai steaua noastră, doamna profesor.

   2. Profesor semianalfabet, care educa generatii, scriind pastratile, in loc de pastrati-le. Si doresti mariri de salariu! Doamne fereste!

 8. Ăsta omite sa spuna un lucru si anume ca o tara indobitocita cu niste popi si presfinti care se comporta ca niste zei cu averi imense lux si opulenta poate isi merita soarta pentru ca poporul nu i-a masuri si impotriva acestui aspect, genul ăstuia ar trebui sa iasa si spuna ca biserica ajuta si isi imparte averea pe cand ei nu platesc o taxa in tara asta iar zeii lor care se cred gandalfi isi continua traiul in lux

  1. Nu. Pentru că primele școli au fost în tinda bisericii. Biserica îndeamnă și ajută mereu tinerii să învețe. l-ar sintagma aia cu ,,Crede și nu cerceta,, nici măcar nu există în Biblie, știați asta? Așa că atitudinea aceasta a Bisericii este demnă și o așteptam mulți dintre noi.

 9. …o tara n care elevii sunt bataia de joc a sistemului “educational” e una condamnata la infern. cu copii cu materii multe, ore cat cele ale adultilor de la serviciu, cu majoritatea profesorilor lipsiti de bunul simt pedagogic…ce pretentii sa ai ?
  eu indemn profesorii nemultumiti sa se duca sa munceasca serios in privat, ca sa nu mai faca “pregatiri” copiii la romana, matematica, fizica, chimie, biologie, engleza, informatica, franceza, etc.
  totul e pe interes si bataie de joc. iar copiii sunt “viitorul” acestei natii…copii care asteapta sa dea bacalaureatul, care mai fac cate o ora doua ca sa li se nchida mediile…
  asta e viata ce romanul si a ales o fara Dumnezeu. acum iuda si satanele joaca la butoane. prostimea nu vede, ca are ochii vaccinati si poarta masca. cred ca somnul n/ratiunii naste mai mult decat monstri !

  1. Și de ce nu cereți acum, că e vorba despre sistemul educațional, să se schimbe tot ce reclamați!…Nu profesorii sunt de vină, toată societatea nu dezbate aceste probleme reale, pe lângă salarizarea lor, care este inacceptabilă!

  2. eu te indemn sa mai judeci putin.
   proasta mentalitate de libertinism impins la extrem recunoscut ca un drept al copilului.
   generatii intregi de mitocani.
   munceste tu in privat, ca vad cat “trudeste” privat, “duduie” economia datorita voua privatilor.
   ideea de baza este ca o societate fara educație este una sortita pieririi.
   poate poate incepi sa gandesti

  3. Lucrez din 2004 in doua locuri:în învățământ sunt profesor de chimie si în farmacie ca farmacist.Am absolvit la Cluj în anii 90 ‘ nu la privat nu plătind examene sau cumpărăm lucrări de licență: adica ,, pe bune”.Cu două locuri de muncă am un venit lunar de 7000 lei.
   După părerea dumneavoastră ar trebui sa-mi iau un al treilea job ca sa pot sa-mi cresc copilul? Dar timp pentru familia mea când sa mai am?De idei arogante ca a dumneavoastră m-am cam saturat.

 10. bine zis..’ o tara ratata” vorba unui presedinte.. dintr o tara care se auto distruge…
  iar pt unii baieti.. veniti in invatamint ca aveti posibilitateq cq 3 luni de zile , chiar si in timpul anului ,sa stati cu burtq la soare

 11. Școala a luat ființă în interiorul Bisericii Ortodoxe, pe teritoriul României! Cinste Bisericii Ortodoxe Române că apără învățământul din nou! Slavă Domnului!

  1. Este momentul ca biserica ortodoxa română să și spună cuvântul dacă vrem să mai avem STAT.
   Fără contributia efectivă a bisericii în 1859 nici stat nu am fi avut
   Mulțumim pentru implicare!
   Doar împreună putem menține statul român!

 12. bine zis. la cate înjurături amenințări obscenități am auzit…golani nu elevi… elevul nostru stăpânul nostru o altă inepție din puțul gândirii ministerului învățământului…o greșeală să iei autoritatea profesorilor la catedră sa le iei mijloacele de a obliga elevii să învețe și părinții să asculte de profesioniștii de la catedră..nu să i batjocorească să i umilească… redați demnitatea Profesorilor..o merită din plin…iar golanii și părinții lor la școala de corecție… înjură elevul??? amendați părinții.sa se învețe minte sa educe pramatiile

 13. Asta e neașteptat. O atitudine a lor. Clar după noile planuri cadru elevii de la medicina sunt întrebați din biblie, că din manualul de anatomie nu au cum .Este opțional după legea nouă a învățământului până și la științele naturii..

 14. Hai, lasati-ne. V-a luat 9 zile sa aveți un punct de vedere. Rusine sa va fie. Aserviti partidelor care cotizeaza la voi. Sunt satula de oportunisti!

  1. Sunt de acord cu tot ce a spus Dl Băsescu, dar și profesorii tb sa facă greve mai des. Au avut multe prilejuri. Sunt pentru meritrocratie în toate domeniile, chiar si în Biserică, unde concursurile serioase lipsesc.Totul e putred la noi. Ne trebuie o curățenie generală, dacă mai îngăduie Dumnezeu timp.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

Ciolacu: Este revoltătoare ipocrizia preşedintelui Iohannis de a vorbi despre drepturile copiilor, când atât el, cât şi Guvernul său ţin şcolile închise, când peste 1 milion de copii nu au acces la educaţie

Preşedintele PSD, Marcel Ciolacu, a declarat că ”este revoltătoare ipocrizia preşedintelui Klaus Iohannis” de a vorbi despre drepturile copiilor în timp ce şeful statului şi Guvernul ţin şcolile închise, iar…
Vezi articolul