Răspândirea Covid-19 în școli din Anglia a fost mai mică în iunie 2021, perioadă marcată de varianta Delta, decât în toamna anului trecut – studiu / Peste 90% dintre profesori s-au vaccinat

247 de vizualizări
Foto: Taylor Wilcox on Unsplash
Numărul de elevi infectați cu noul coronavirus în iunie 2021, în școli din Anglia, a fost mai mic în iunie 2021 decât la începutul anului școlar, în toamna lui 2020, potrivit unui nou studiu realizat de autoritățile medicale și institutul de statistică din această țară și publicat săptămâna aceasta. Rezultatul vine, pe de o parte, în contextul ratei masive de vaccinare înregistrate la nivelul întregii populații din Marea Britanie, dar și, pe de altă parte, într-o perioadă marcată de răspândirea accelerată a tulpinii Delta, considerată a fi mult mai infecțioasă decât precedentele variante ale virusului.

În ultimul val al Studiului privind rata infecțiilor în școli, desfășurat în iunie în 141 de școli primare și secundare din diverse zone ale Angliei, în ziua testării au fost testați pozitiv 0,27% dintre elevii de școală primară, 0,42% din elevii din învățământul secundar, valori considerabil mai mici decât în toamnă.

  • În privința personalului școlar, 0,27% dintre angajați, la nivelul învățământului secundar, din școlile participante au fost testați pozitiv, nivel similar cu cel din martie 2021, dar semnificativ mai mic decât în toamna lui 2020 (rata infectărilor în rândul personalului de școală primară nu e menționată).

Medicul pediatru Shamez Ladhani, consultant pentru Public Health England, apreciază că aceste rezultate confirmă că “școlile nu sunt centre de răspândire a infecțiilor”.

În școlile participante, 92,93% dintre angajați s-au vaccinat cu cel puțin o doză până la sfârșitul lunii iunie 2021, iar 70,47% au primit ambele doze.

  • Totodată, 40% dintre părinții elevilor de școală primară au spus că ar fi cu siguranță de acord cu vaccinarea copiilor dacă s-ar putea, procentul crescând la 54% în cazul părinților elevilor din învățământul secundar. Doar 3% dintre părinții la nivelul școlii primare și 6% dintre părinți la nivelul învățământului secundar au spus că nu doresc deloc vaccinarea copilului.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like
școli din București

Avocatul Poporului anunță că nu a constatat existența vreunui caz de segregare la Școala Ion Neculce din Iași, unde temporar elevii au avut pauze la ore diferite din cauza toaletelor “insuficiente”

“Avocatul Poporului nu a constatat existența vreunui caz de segregare sau discriminare la Școala Gimnazială Ion Neculce din Iași”, a anunțat instituția condusă de Renate Weber. Este vorba despre școala…
Vezi articolul

Peste 25.000 de profesori și copii din școala primară și din grădinițe sărbătoresc „Săptămâna sănătății emoționale”, eveniment susținut de programul Profesori Fericiți pentru România

Peste 25.000 de profesori și copii din ciclul primar și preșcolar, din toată țara, sărbătoresc „Săptămâna sănătății emoționale” – un eveniment dedicat stării de bine în clasă – în perioada…
Vezi articolul