Răspunsul Președintelui la întrebarea Edupedu.ro, dacă trebuie ceva schimbat la inacțiunea Guvernului de până acum: Exact din aceste motive am convocat marea ședință de astăzi / Am contribuit ca începerea anului școlar să se facă în condiții cât se poate de bune

3.253 de vizualizări
Președintele Klaus Iohannis a evitat un răspuns tranșant la întrebarea adresată de Edupedu.ro legată de inacțiunea Guvernului cu o lună înaintea începerii școlii, la conferința de presă organizată pentru anunțarea modului în care va începe școala online. Iohannis a explicat că a contribuit, prin întâlnirea organizată azi la Cotrovceni, la „armonizarea a destul de multe puncte de vedere”.

Iohannis a mai spus că „e convins” că o parte din cerea ce se pregătește în materie de platforme online și de pregătirea profesorilor va fi pus în practică.

Raluca Pantazi, Edupedu.ro: Suntem la doar o lună înainte de începerea școlii, după 5 luni de pauză forțată. Nu avem gata tabletele pentru elevi, manualele pentru copiii care intră clasa a VIII-a, Biblioteca Școlară Virtuală, programă școlară ajustată, din cele 240.000 de cadre didactice sunt formate să predea digital doar 20.000, programul after-school generalizat promis de Guvernul Orban la începutul mandatului lipsește și el, deși ar fi ajutat enorm școala in timp de pandemie prin preluarea pe ture a copiilor. În lumina celor prezentate, cum evaluați prestația guvernului pe acest segment: pregătirile pentru inceperea școlii? Și ce ar trebui schimbat, dacă ar trebui ceva schimbat? 

Klaus Iohannis: Exact din aceste motive am convocat marea ședință de astăzi, care a fost o ședință cu foarte mulți participanți, pentru că vreau să mă asigur că se pot rezolva foarte multe din problemele pe care le-ați semnalat și dumneavoastră. Pe mine mă interesează foarte mult cum începe școala, cum sunt asigurate resursele, cum sunt pregătite cadrele didactice. Și da, în multe domenii am făcut progrese remarcabile. În alte domenii mai este foarte mult de lucru. Dar cred că și prin întâlnirea de astăzi am armonizat destul de multe puncte de vedere și am contribuit ca începerea anului școlar să se facă în condiții cât se poate de bune.

Raluca Pantazi, Edupedu.ro: Dar, concret, schimbați ceva la formarea a cadrelor didactice? Am văzut cu toții în cele cinci luni că asta este problema uriașă…

Klaus Iohannis: Se pregătesc formate pentru platforme online, se pregătesc stagii de pregătire online pentru cadrele didactice, în ultima parte a averii, și sunt convins că o bună parte din aceste lucruri se vor pune în practică.

Președintele a listat trei scenarii care se vor folosi descentralizat în țară, în funcție de situația fiecărei școli și localități, decizia fiind la nivelul conducerii școlilor, la nivelul inspectoratelor școlare și a Consiliului local.

Scenariul 1 (verde) – în localitatea respectivă este mai puțin de o persoană, în medie, detectată cu Covid 19 pe zi.

Scenariul 2 (galben) – în localitatea respectivă sunt între una și trei persoane, în medie, detectate cu Covid 19 pe zi.

Scenariul 3 (roșu) – în localitatea respectivă sunt mai mult de trei persoane, în medie, detectate cu Covid 19 pe zi.


3 comments
  1. Concret, nu a răspuns nimic.
    El încearcă sa preia efectele incompetentei guvernului.
    O atitudine concretă ar fi fost macar sa ceară demisia ministrului educației. Sau a vreunui ministru.
    In schimb el face ce a facut Basescu in 2010. Stim ce a urmat.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like
Înscrierea la Evaluarea Națională Documente / Foto: Pexels.com

OFICIAL Legile învățământului Deca-Iohannis vor fi modificate prin OUG pentru a treia oară, în doar 8 luni. Ministerul Educației anunță că organizează luni, 25 martie, prima conferință de presă susținută de Ligia Deca în Guvernarea Ciolacu

Legile învățământului preuniversitar și universitar inițiate de ministrul Ligia Deca ca parte a proiectului prezidențial „România educată“ vor fi modificate din nou, prin Ordonanță de Urgență, anunță Ministerul Educației. Instituția…
Vezi articolul

Centru de competențe pentru un stil de viață sănătos, la Cluj – proiect al Universității Babeș-Bolyai împreună cu Academia Română. Academicianul Nicolae Hâncu și rectorul Daniel David – coordonatori

Universitatea Babeș-Bolyai din Cluj-Napoca (UBB), prin programul UBBMed, și Academia Română, prin Institutul de Filosofie și Psihologie „Constantin Rădulescu-Motru”, au înființat un „Centru Național de Competențe pentru un Stil de…
Vezi articolul