Recomandare și rugăminte pentru părinți, de la ministrul Educației, cu scuze că nu sunt teste în școli: Orice părinte are posibilitatea să facă acest test, face un lucru bun

5.480 de vizualizări
Foto: © Ian Allenden | Dreamstime.com
Ministrul Educației a recomandat părinților, care au posibilitate, să le facă un test anti-COVID copiilor înainte de a-i trimite la școală luni. Sorin Cîmpeanu a spus la Digi24, apoi, că este o „rugăminte” – „adresez această rugăminte părinților, cerându-mi scuze în numele celorlalte autorități ale statului care nu au reușit să organizeze licitații în așa fel încât să fie teste în școli”.

Ministrul a explicat, apoi, că săptămâna trecută rata de pozitivare a testelor a fost mult mai mare față de cea din luna decembrie, acesta punând creșterea pe seama faptului că „responsabilitatea este din ce în ce mai pronunțată” și nu a declanșării valului 5 al pandemiei, cum anunță autoritățile sanitare.

Moderator:Faceți recomandarea părinților ca să-și testeze elevii, înainte de ai trimite mâine la școală?

Sorin Cîmpeanu: Da, orice părinte [care] are posibilitatea să facă acest test, sigur că face un lucru bun pentru sănătatea propriului copil și pentru sănătatea comunității școlare în care învață acel copil. Cerându-mi scuze eu în numele instituțiilor statului care nu au fost capabile să finalizeze licitația, astfel încât să existe teste în școli. Adresez această rugăminte părinților, cerându-mi scuze în numele celorlalte autorități ale statului care nu au reușit să organizeze licitații în așa fel încât să fie teste în școli.

Moderator: Adică recomandarea este să își testeze copiii pe banii lor…

Sorin Cîmpeanu: Este concluzia dumneavoastră

Moderator: Ați spus altceva? Am înțeles greșit?

Sorin Cîmpeanu: Nu. Modul în care ați formulat este concluzia dumneavoastră și vă aparține, eu am formulat în felul meu.

(…)

Sorin Cîmpeanu: Dintr-un milion și jumătate de teste, pentru că atât au fost folosite, avem deja 73 de cazuri confirmate inclusiv prin teste PCR, deci aproape la fel de multe dintr-un milion și jumătate câte am avut din 13 milioane acum două săptămâni. Asta înseamnă că responsabilitatea este din ce în ce mai pronunțată, nu atât cât trebuie, dar este mai bine, de aproape 10 ori mai bine din perspectiva numărului de teste care sunt confirmate de teste PCR”.

Foto: © Ian Allenden | Dreamstime.comDreamstime.com sprijină educaţia din România şi, în contextul pandemiei Covid-19, oferă gratuit imagini stock prin care Edupedu.ro îşi poate ilustra articolele cât mai relevant posibil.


3 comments
 1. Ar trebui sa isi ceara scuze parintilor normali, ca le trimite copiiii la scoala indiferent de indicele de incidenta din acea localitate.
  Sa le ceara elevilor si cadrelor didactice scuze ca ii expune pana o clasa de elevi devine focar (3 cazuri in loc de unul singur, cat era inainte).
  Sa ceara scuze profesorilor pentru ca ii urăște(doar asa se explica ordinele care ii privesc pe profesori, precum si lipsa lui de interes pentru salarizarea cadrelor didactice).

 2. Du te ma cu scuzele tale de aici.Ca ne ai plictisit.Ar trebui sa facem o revolta sa te dam jos cu forta de acolo,de ce?Pentru ca n ai facut nimic.Ce ai facut ca Ministru?!NIMIC,asta ai facut,NIMIC.Nu ai dezvoltat nimic,n ai schimbat nimic in sistem.Decat niste vacante ai modificat,pardon,luat.Luat e termenul corect.
  Ai încurcat treburile si iti bați joc atat de copii,cat si de părinți si profesori.Rusine ministrului Campeanu!!!!
  Ca nu voi ne tineti ba pe noi,noi va tinem pe voi.Ca daca n am fi noi,oamenii de rand,prosti cum ne credeti,voi n ati exista.Chipurile,o adunătură de oameni inteligenți,ba pe naiba,o sleahta de hoti incompetenți.Atat.Aduc aceste acuzatii, pentru că toti stiu cum sunteti si toti se vaita de porcariile pe care le faceti.RUSINEEEEEEE!!!

 3. Daca exista risc in scoli sa isi asume ca cheama elevii netestati. O sa ajungem cu testele precum mastile, la inceput se dadea gratuit in scoli acum le cumparam noi. Acesta este primul pas sa treaca responsabilitatea catre parinti.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

VIDEO Pentru prima dată elevii care au obținut premii la olimpiadele naționale și internaționale nu au fost nevoiți să mai dea Evaluarea Națională pentru a fi admiși la liceu / Cîmpeanu: Este vorba despre aproximativ 100 de elevi premiați internațional, la care se adaugă și cei cu premiul I național

Ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, a declarat că circa 100 de elevi olimpici internaționali nu au mai fost nevoiți să susțină Evaluarea Națională în acest an, putând fi admiși la liceu…
Vezi articolul

Raluca Turcan acuză Oficiul Național de Anchiziții Centralizate că este “pesedizat cap-coadă” și că în ciuda presiunilor făcute de Guvern, “acceptă contestații de un nivel îndoielnic”: A făcut ca achiziționarea celor 250.000 de tablete pentru elevi să fie aproape un coșmar

Atac fără precedent la adresa instituției care derulează achiziția centralizată de tablete școlare, lansat joi seara de vicepremierul Raluca Turcan. Aceasta a declarat la B1TV că Oficiul Național de Anchiziții…
Vezi articolul

Marcel Ciolacu: Cred că a fost o greșeală să se accepte demisia lui Sorin Cîmpeanu. Nu prea am înțeles ce anume a plagiat, când a plagiat, de ce / Eu personal mă consider unul dintre prietenii lui

Demisia lui Sorin Cîmpeanu de la conducerea Ministerului Educației a fost o greșeală, a declarat Marcel Ciolacu, președintele PSD și co-președintele coaliției de guvernare. Acesta spune despre scandalul plagiatului fostului…
Vezi articolul