Recomandare și rugăminte pentru părinți, de la ministrul Educației, cu scuze că nu sunt teste în școli: Orice părinte are posibilitatea să facă acest test, face un lucru bun

5.502 vizualizări
Foto: © Ian Allenden | Dreamstime.com
Ministrul Educației a recomandat părinților, care au posibilitate, să le facă un test anti-COVID copiilor înainte de a-i trimite la școală luni. Sorin Cîmpeanu a spus la Digi24, apoi, că este o „rugăminte” – „adresez această rugăminte părinților, cerându-mi scuze în numele celorlalte autorități ale statului care nu au reușit să organizeze licitații în așa fel încât să fie teste în școli”.

Ministrul a explicat, apoi, că săptămâna trecută rata de pozitivare a testelor a fost mult mai mare față de cea din luna decembrie, acesta punând creșterea pe seama faptului că „responsabilitatea este din ce în ce mai pronunțată” și nu a declanșării valului 5 al pandemiei, cum anunță autoritățile sanitare.

Moderator:Faceți recomandarea părinților ca să-și testeze elevii, înainte de ai trimite mâine la școală?

Sorin Cîmpeanu: Da, orice părinte [care] are posibilitatea să facă acest test, sigur că face un lucru bun pentru sănătatea propriului copil și pentru sănătatea comunității școlare în care învață acel copil. Cerându-mi scuze eu în numele instituțiilor statului care nu au fost capabile să finalizeze licitația, astfel încât să existe teste în școli. Adresez această rugăminte părinților, cerându-mi scuze în numele celorlalte autorități ale statului care nu au reușit să organizeze licitații în așa fel încât să fie teste în școli.

Moderator: Adică recomandarea este să își testeze copiii pe banii lor…

Sorin Cîmpeanu: Este concluzia dumneavoastră

Moderator: Ați spus altceva? Am înțeles greșit?

Sorin Cîmpeanu: Nu. Modul în care ați formulat este concluzia dumneavoastră și vă aparține, eu am formulat în felul meu.

(…)

Sorin Cîmpeanu: Dintr-un milion și jumătate de teste, pentru că atât au fost folosite, avem deja 73 de cazuri confirmate inclusiv prin teste PCR, deci aproape la fel de multe dintr-un milion și jumătate câte am avut din 13 milioane acum două săptămâni. Asta înseamnă că responsabilitatea este din ce în ce mai pronunțată, nu atât cât trebuie, dar este mai bine, de aproape 10 ori mai bine din perspectiva numărului de teste care sunt confirmate de teste PCR”.

Foto: © Ian Allenden | Dreamstime.comDreamstime.com sprijină educaţia din România şi, în contextul pandemiei Covid-19, oferă gratuit imagini stock prin care Edupedu.ro îşi poate ilustra articolele cât mai relevant posibil.


3 comments
 1. Ar trebui sa isi ceara scuze parintilor normali, ca le trimite copiiii la scoala indiferent de indicele de incidenta din acea localitate.
  Sa le ceara elevilor si cadrelor didactice scuze ca ii expune pana o clasa de elevi devine focar (3 cazuri in loc de unul singur, cat era inainte).
  Sa ceara scuze profesorilor pentru ca ii urăște(doar asa se explica ordinele care ii privesc pe profesori, precum si lipsa lui de interes pentru salarizarea cadrelor didactice).

 2. Du te ma cu scuzele tale de aici.Ca ne ai plictisit.Ar trebui sa facem o revolta sa te dam jos cu forta de acolo,de ce?Pentru ca n ai facut nimic.Ce ai facut ca Ministru?!NIMIC,asta ai facut,NIMIC.Nu ai dezvoltat nimic,n ai schimbat nimic in sistem.Decat niste vacante ai modificat,pardon,luat.Luat e termenul corect.
  Ai încurcat treburile si iti bați joc atat de copii,cat si de părinți si profesori.Rusine ministrului Campeanu!!!!
  Ca nu voi ne tineti ba pe noi,noi va tinem pe voi.Ca daca n am fi noi,oamenii de rand,prosti cum ne credeti,voi n ati exista.Chipurile,o adunătură de oameni inteligenți,ba pe naiba,o sleahta de hoti incompetenți.Atat.Aduc aceste acuzatii, pentru că toti stiu cum sunteti si toti se vaita de porcariile pe care le faceti.RUSINEEEEEEE!!!

 3. Daca exista risc in scoli sa isi asume ca cheama elevii netestati. O sa ajungem cu testele precum mastile, la inceput se dadea gratuit in scoli acum le cumparam noi. Acesta este primul pas sa treaca responsabilitatea catre parinti.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

BREAKING Părinții pot plăti excursiile în Săptămâna „Școala altfel”, dar este interzis ca elevii și profesorii să strângă fonduri. Ordinul cu noua metodologie, publicat în Monitorul Oficial

Noua metodologie privind desfășurarea programului “Școala Altfel” a fost publicată în Monitorul Oficial, miercuri, 11 octombrie. Potrivit documentului, părinții pot plăti excursiile în cadrul programului “Școala Altfel”, dar este interzisă…
Vezi articolul

Aproape 500 de copii s-au întors din străinătate și s-au înscris în noul an școlar, în Timiș, dublu față de anii trecuți. Topul țărilor din care s-au întors românii anul acesta / Inspectorul Școlar avertizează că spațiile sunt insuficiente

Numărul elevilor români care revin din 35 de ţări de pe glob pentru a începe noul an şcolar în judeţul Timiș este dublu sau chiar triplu faţă de anii precedenţi…
Vezi articolul

Roxana Pațurcă este din nou șefa Inspectoratului Școlar Călărași, după ce fusese dată afară de ministrul Cîmpeanu anul trecut pentru “afirmațiile denigratoare” cu privire la România educată, pe care o cataloga drept “un titlu jignitor”, iar despre Iohannis spunea că “este un penal cu imunitate absolută”

Conducerea Inspectoratului Școlar Județean Călărași este asigurată, de la sfârșitul anului trecut, de Roxana Pațurcă, cea care, cu mai puțin de un an înainte, fusese dată afară de ministrul Educației,…
Vezi articolul