Record de aplicații de la studenți internaționali la universitățile britanice anul acesta, în ciuda Brexit-ului și a pandemiei de COVID-19

453 de vizualizări
Sursa: Pixabay
Universitățile britanice înregistrează un record de aplicații din partea studenților străini, în ciuda predicțiilor sumbre pe baza efectelor Brexit-ului și a pandemiei de coronavirus, informează the Guardian.

Astfel, numărul de aplicații ale tinerilor din afara Marii Britanii și a Uniunii Europene a crescut cu 9%, potrivit datelor anunțate de platforma națională de aplicații în sistemul universitar britanic, UCAS (Universities and Colleges Admissions Service). În cifre, asta înseamnă un total de 44.300 de studenți internaționali care au aplicat pentru a studia anul viitor în Marea Britanie.

Anul trecut, reprezentanții mediului academic spuneau că se așteaptă la o scădere a tinerilor care vor opta pentru educația universitară britanică și că instituțiile vor avea mari probleme financiare. Tocmai de aceea, universitățile și-au dublat eforturile pentru a atrage cât mai mulți studenți internaționali, care plătesc și cele mai mari taxe de studiu.

De altfel, numărul total al studenților, indiferent de țara de origine, a crescut în Marea Britanie. „Cererea pentru învățământul superior a crescut în timpul pandemiei și am ajuns la un număr record de 515.650 de aplicații acceptate, cu 4% mai mult decât anul trecut”, a transmis UCAS.

De asemenea, pentru studiile de anul acesta, Student Loans Company, instituția care acordă împrumutul guvernamental britanic ce acoperă taxele de studiu, a distribuit peste un milliard de lire sterline în împrumuturi pentru 414.877 de studenți până acum. Este cea mai mare sumă împrumutată de guvern pentru studenții britanici și europeni.

Sursă foto: Pixabay


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

Ce ținte are guvernul Cîțu la capitolul Digitalizare, în planul de guvernare: competențe digitale pentru populație în ansamblul ei, “autostrăzi informaționale” între instituții, hub-uri regionale de inovare. Accent pe “eficiență”

“Educația digitală” este una dintre cele patru axe strategice pentru un proces de “digitalizare accelerată”, alături de administrația digitală, economia digitală și societatea digitală, potrivit capitolului referitor la acest domeniu…
Vezi articolul

DOCUMENT Măsurile urgente pe Educație pe care PLUS și le propune ca obiective, dacă ajunge la guvernare: reabilitarea în primele 6 luni a școlilor fără aviz ISU, transport pentru elevi, calitatea predării

Partidul lui Cioloș își anunță prioritățile în educație, pe care spune că le va avea în vedere dacă ajunge la guvernare: siguranța elevilor, depolitizarea educației și creșeterea calității actului didactic.…
Vezi articolul