Rectorul SNSPA, Remus Pricopie: Primul tur al alegerilor prezidențiale trebuie reluat, în condiții de legalitate deplină. CCR trebuie să-l scoată azi de pe buletinele de vot pe cel care ar fi trebuit să fie beneficiarul acestui complot, iar procuratura trebuie să extindă cercetările. Georgescu este un trădător de țară, antrenat, lansat și susținut în luptă de ruși

1.892 de vizualizări
Foto: Facebook.com/ SNSPA
Remus Pricopie, rectorul SNSPA, face apel la instituțiile statului să reia primul tur al alegerilor prezidențiale, „în condiții de legalitate deplină”. „Federația Rusă a pus la cale o lovitură de stat, mascată prin mecanisme aparent democratice, dar manipulând în mod perfid procesul electoral. Din fericire, aceasta a eșuat. Acum, în aceste condiții, responsabilitatea CCR este imensă: trebuie să-l scoată de pe buletinele de vot pe cel care ar fi trebuit să fie beneficiarul acestui complot, iar procuratura trebuie să extindă cercetările“, spune rectorul Școlii Naționale de Studii Politice și Administrative.

Pricopie acuză că „Federația Rusă a pus la cale o lovitură de stat, mascată prin mecanisme aparent democratice, dar manipulând în mod perfid procesul electoral. Din fericire, aceasta a eșuat. Acum, în aceste condiții, responsabilitatea CCR este imensă: trebuie să-l scoată de pe buletinele de vot pe cel care ar fi trebuit să fie beneficiarul acestui complot, iar procuratura trebuie să extindă cercetările, identificând și trăgând la răspundere pe toți cei care au contribuit la aceste acțiuni ilegale, de trădare de ţară, fie prin complicitate, fie prin acțiuni directe”.

Comunicatul integral al rectorului SNSPA, Remus Pricopie:

„Rectorul SNSPA, prof. univ. dr. Remus Pricopie: «Primul tur trebuie reluat, în condiții de legalitate deplină»

Declarația rectorului Școlii Naționale de Studii Politice și Administrative (SNSPA), prof. univ. dr. Remus Pricopie, privind legalitatea procesului electoral și a riscurilor asociate unui complot orchestrat pentru subminarea democrației din România, în contextul desecretizării documentelor care au fost prezentate în cadrul şedinţei Consiliului Suprem de Apărare a Țării (CSAT):

Curtea Constituțională a României ar fi trebuit să amâne decizia de luni și să insiste asupra verificării temeinice a legalității campaniei lui Călin Georgescu, desfășurată într-un mod atipic și lipsit de transparență, cu resurse declarate a fi de «zero lei».

Au decis luni, însă contextul politic și noile informații de o gravitate excepțională impun o reevaluare urgentă. Curtea Constituțională trebuie să se reunească astăzi pentru a reanaliza situația.

Federația Rusă a pus la cale o lovitură de stat, mascată prin mecanisme aparent democratice, dar manipulând în mod perfid procesul electoral. Din fericire, aceasta a eșuat. Acum, în aceste condiții, responsabilitatea CCR este imensă: trebuie să-l scoată de pe buletinele de vot pe cel care ar fi trebuit să fie beneficiarul acestui complot, iar procuratura trebuie să extindă cercetările, identificând și trăgând la răspundere pe toți cei care au contribuit la aceste acțiuni ilegale, de trădare de ţară, fie prin complicitate, fie prin acțiuni directe.

Dacă nu facem asta AZI, mesajul transmis va fi unul devastator: că, deși știm adevărul – că Georgescu este un trădător de țară, antrenat, lansat și susținut în luptă de ruși –, continuăm să perpetuăm scenariul conceput și orchestrat de Kremlin. O asemenea pasivitate ar însemna o cedare fără precedent în fața unui adversar strategic, punând în pericol nu doar integritatea procesului electoral, ci și însăși democrația noastră.

Primul tur al alegerilor trebuie să fie reluat în condiții de legalitate deplină, sub supravegherea strictă a instituțiilor statului, pentru a garanta corectitudinea și legitimitatea procesului electoral. Este o datorie fundamentală, față de cetățeni și față de viitorul României”.

Citește și:
Mesaj eveniment pentru profesori și studenți, din partea Consiliului Național al Rectorilor: Vă îndemnăm să participați la vot pe 8 decembrie, să vă informați corect, din surse credibile, să verificați faptele și să evitați capcanele zvonurilor sau ale propagandei. Apartenența României la Uniunea Europeană și NATO nu reprezintă doar garanții ale securității și stabilității, ci și oportunități de progres economic și social
Manifestație pro-democrație a liderilor studenților din centrele universitare ale României, joi seara, la Cluj-Napoca, în contextul alegerilor prezidențiale / „Invităm orice cetățean să ni se alăture”
VIDEO Noi proteste ale studenților în Piața Universității, după declasificarea informațiilor CSAT privind campania prezidențială pe TikTok: „Georgescu nu uita, România nu-i a ta!” / „Pe studenți nu-i cumpărați, suntem tineri democrați”
BREAKING Serviciile secrete au declasificat informațiile despre Călin Georgescu: Susținere de la persoane care au atentat la suveranitatea României / Activitatea pe Tiktok ar fi fost coordonată de un actor statal / Voturi cumpărate / Campanie similară a Rusiei în Ucraina
REACȚIE RAPIDĂ Cum a ajuns la un pas de Cotroceni Călin Georgescu, instrumentul unui ”actor statal” care a atentat la suveranitatea României: explicații despre eșecul statului în fața unui candidat susținut de Rusia, legionari și interlopi
BREAKING Departamentul de Stat al SUA: Suntem îngrijorați de raportul CSAT privind implicarea Rusiei în activități cibernetice maligne / Datele menționate în raport ar trebui să fie investigate pe deplin pentru a asigura integritatea procesului electoral din România

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like
Contestații depuse după afișarea rezultatelor la Evaluarea Națională

Teza să fie notată normal, fără să mai aibă ponderea de 25% din medie, este una dintre variantele discutate de Ministerul Educației. Tezele școlare sunt evaluare sumativă și “fiecare cadru didactic va aplica modalități de evaluare sumativă”

“Lucrările scrise, era vorba despre acele teze, reprezintă o formă de evaluare sumativă și – indiferent de varianta pentru care se va opta – fiecare cadru didactic va aplica modalități…
Vezi articolul

Președintele CEMU, forul responsabil cu apărarea eticii și integrității în universități, a fost timp de un an titular la două universități, “cu încălcarea Legii” – raport. Ciprian Ion Preda: Moral, nu există nicio problemă. Formal, am acționat cu bună-credință

Ciprian Ion Preda, președintele Consiliului de Etică și Management Universitar (CEMU), for responsabil cu dezvoltarea culturii eticii și integrității în universități, a avut timp în anul universitar 2018/2019 calitatea de…
Vezi articolul

Cele 2 miliarde lei pierdute de Educaţie la rectificarea bugetară erau banii pentru proiectul cu tablete şi table inteligente anunţat de Andronescu, spune Ministerul Educaţiei

Suma cu care “s-a diminuat” bugetul Ministerului Educaţiei reprezintă banii prevăzuţi pentru proiectul cu finanţare europeană “România modernă, România digitală”. Este vorba despre 2 miliarde de lei, potrivit unei informări…
Vezi articolul