„Redeschiderea școlilor pe 8 februarie nu este posibilă” – Adrian Wiener, medic și deputat USR PLUS

10.191 de vizualizări
Transport gratuit pentru elevi
Foto: INQUAM Photos – Octav Ganea
Școlile nu se vor putea redeschide pe 8 februarie având în vedere modul în care evoluează coronavirusul și faptul că nu se va fi finalizat prima etapă de vaccinare pentru majoritatea profesorilor până la începerea Semestrului II, este de părere medicul Adrian Wiener, deputat USR-PLUS.

Nu cred că este posibil. Trebuie luat în calcul indicele de reproducere al acestui virus, în contextul în care presupunem deja că noua tulpină din Marea Britanie într-o oarecare măsură a înlocuit vechea tulpină și în România și contagiozitatea și riscul sunt foarte mari.

Eu cred că pentru a reveni în siguranță în școli, cred că ar trebui să fi trecut prin etapa de vaccinare o masă semnificativă a profesorilor și de ce nu și a elevilor peste 16 ani, bineînțeles, doar cei care doresc.

Ideal ar fi să dorească cât mai mulți dintre ei, dar cred că încă și nu e vorba doar de activitățile din interiorul școlii, e vorba de mijloacele de transport până și dinspre școală, de aglomerările pe care în general școala le produce în mod natural, în mod firesc”, a declarat Wiener la postul de radio RFI.

El estimează că școlile ar putea fi redeschise abia la mijlocul lunii martie

Mai degrabă, cred că undeva pe la jumătatea lunii martie. Cred că până atunci, măcar cadrele didactice să ajungă și la cea de-a doua vaccinare la rapel”, a mai spus Wiener.

Foto: INQUAM Photos / Octav Ganea


4 comments
  1. Sa înceapă școală fizic! Școală on-line nu este școală…. Dăunează sănătății fizice și mintale a copilului….. Elevii ar fi trebuit evaluați cu promovat, notele fiind din start subiective…. Am trăit și vremuri mai grele dar ca astea unde prostia aleșilor primează, niciodată!

  2. A…și am uitat, aglomerările se fac doar când se transportă elevii la școala, în rest nu este nici o aglomerare, vezi stațiunile de schi, moluri și altele…..

  3. Domnilor, în alte țări ”civilizate ” ,aplecate și interesate pentru educația elevilor se caută măsuri pentru redeschiderea școlilor nu vin doar cu vorbe de genul ”nu se poate” acestea le cunoaștem de ceva vreme, dar acțiuni de genul hai să testăm profesorii, elevii la începutul școlii sau alte măsuri care normal că vor costa ceva bani nu auzim defel pentru că învățământul este o prioritate națională, pe hârtie, doar nu ați crezut că și în realitate

  4. USR-PLUS – Neomarx-isti care habar nu au ce vorbesc.Suntem singura tara care am avut scoli inchise.

    Domnu Deputat poate te viziteaza pe tine tulpina noua …..

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like