Redirecţionează 3,5% din impozitul pe venit pentru Edupedu.ro. Termenul limită pentru trimiterea declarației la ANAF este 25 Mai

15.587 de vizualizări
Foto: Freepik.com
Ne-am lansat în octombrie 2018, iar în acești 3 ani și jumătate am reușit să aducem discuția despre Educație pe agenda publică. Am spus lucrurilor pe nume, am arătat gunoiul care se voia băgat repede sub preș și am scris despre exemplele de bună-practică sau despre modele pentru elevi și profesori.

Până pe 25 Mai 2022 puteți redirecționa până la 3,5% din impozitul pe venitul realizat în 2020 ca să susțineți Edupedu.ro. Completarea formularului durează doar 4 minute și găsiți un ghid pentru completare în acest articol. Este vorba despre Formularul 230 de la ANAF.

Redirecţionarea unui procent din impozitul pe venit este o formă importantă de sprijin pentru redacția Edupedu.ro. Pentru cel care redirecționează gestul nu costa absolut nimic. Formularul este o metodă prin care oricine își poate redirecționa până la 3,5% din impozitul anual sau pentru o perioadă de până la doi ani către un ONG. Acest lucru înseamnă că acea sumă nu va mai ajunge în bugetul statului, ci va fi redirecționată către contul ONG-ului ales. Dacă nu completați formularul, banii rămân statului.

Prin redirecţionarea a 3,5% din impozitul pe venit puteţi contribui la dezvoltarea platformei Edupedu.ro, platformă editată de Asociaţia Edupedu pentru Educație.

Procedura este extrem de simplă. Iată paşii catre trebuie parcurşi.

  1. Descărcați aici formularul gata completat cu datele Asociației
  2. Completați formularul cu datele dumneavoastră şi semnați. Datele Asociaţiei Edupedu Pentru Educație sunt deja completate
  3. Trimiteți formularul printat, completat şi semnat la Administraţia Financiară la care sunteți arondat. Formularele pot fi trimise până la 25 mai 2022.

– Puteți depune personal formularul la sediul Administraţiei Fiscale. Vezi aici lista sediilor

– Puteți trimite formularul prin Poştă la sediul Administraţiei Fiscale de care aparţii. El trebuie trimis cu confirmare de primire.

Formularul de pe site-ul ANAF este următorul:

Formularul din aplicația informartică a ANAF este următorul:

Vă mulțumim!


2 comments
  1. dupa cum vad,personal ca cetățean român ceia ce faceți voi ca miniștrii ai invatamâtuli,e o simpla actualizare,a copiilor înscriși în scoli..nici decum vre-o lege pt.a va menține învățământul ca clasa de învățământ sau dezvoltarea condițiilor pt.cei mici viitorul NOSTRU !!,doriți înfrângerea lor cind ei se arata ,ca fiin-nd copii de români ,deștepți,cu crez in Dumnezeu ,capacitati ce voi nu le aveți și va e frica de noile generații.. iertati-mă dar sunteti prosti ?,incompetenti la noile generații??!!…

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like