Românii din diaspora sunt vizați de videoclipuri false pe TikTok înaintea alegerilor de duminică, avertizează o companie britanică de tehnologie: Jumătate din interacțiunile cu videoclipurile care promovează candidații populiști provin din afara României

188 de vizualizări
Foto: Dreamstime.com
Înaintea turului doi al alegerilor prezidențiale din România, care va avea loc duminică, 18 mai, Refute, o companie de tehnologie cu sediul la Londra dedicată detectării și combaterii campaniilor de dezinformare care vizează organizațiile comerciale, anunță că a descoperit o operațiune internațională de influențare la scară largă care vizează alegătorii români expatriați pe TikTok.

Campania include videoclipuri neautentice — în unele cazuri, generate de inteligența artificială — care vizează în mod deliberat locații cu o populație numeroasă de expatriați români din Europa.

Refute a detectat aproximativ 32.500 de videoclipuri pe TikTok care conțin sloganuri care promovează candidatul populist George Simion și candidatul anulat Călin Gheorgescu. Multe dintre aceste videoclipuri sunt neautentice, cum ar fi videoclipurile care au fost duplicate în mod coordonat pe zeci de conturi.

În ciuda faptului că doar 24 % dintre cetățenii români trăiesc în afara României, 48 % din interacțiunile cu aceste videoclipuri (40 de milioane de aprecieri și comentarii) au provenit din afara României.

Citește articolul complet pe G4Media.ro

Foto: © Rafael Henrique | Dreamstime.com / Dreamstime.com sprijină educaţia din România şi oferă gratuit imagini stock prin care Edupedu.ro îşi poate ilustra articolele cât mai relevant posibil / Campania Back to school oferă posibilitatea oricărei școli, profesor sau elev să descarce imagini de calitate cu 50% discount.


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

Elevi din două colegii naționale din Cluj-Napoca și Focșani învață despre istoria și analiza filmului, după ce profesorii au ales disciplina opțională „Ora de cinema”. Cursurile au resurse gratuite pe o platformă online

Elevi din două colegii naționale din Cluj-Napoca și Focșani învață din anul școlar 2024-2025 despre istoria și analiza filmului, după ce profesorii lor au ales disciplina opțională „Ora de cinema”,…
Vezi articolul

Profesoara Simona Cristea, replică în scandalul examenelor cu subiecte identice, în care este cercetată disciplinar: „Nu există nicio prevedere care să interzică repetarea subiectelor de la o sesiune la alta”

„Nu există nicio prevedere legală care să interzică titularului de curs repetarea subiectelor de examen de la o sesiune de examen la alta”, spune profesoara Simona Cristea de la Facultatea…
Vezi articolul