Regulile pentru redeschiderea școlilor și vaccinarea copiilor, discutate la Guvern de premier, Ligia Deca, miniștrii Sănătății și Educației, Arafat, Gheorghiță și șefa INSP

544 de vizualizări
Foto: Captură Facebook.com / Ministerul Educației
Regulile pentru redeschiderea școlilor și vaccinarea copiilor vor fi astăzi discutate la Guvern de premier, Ligia Deca, miniștrii Sănătății și Educației, Arafat, Gheorghiță și șefa INSP. În programul premierului apare că la ora 10 a început ședința pe tema vaccinării copiilor. Astăzi ar putea fi schimbat pragul de la care se stabilesc scenariile de funcționare a școlilor.

Ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, a declarat ieri la Guvern, că „există propuneri de creștere a pragului ratei de infectare până la care școlile deschise în data de 13 septembrie, cu prezență fizică pentru toți elevii, vor putea să rămână deschise” și că „pragul până la care vor putea să rămână deschise intră în competența partenerilor de dialog: Ministerul Sănătății și Institutul Național de Sănătate Publică”. Acesta a mai spus că în ședința de astăzi vor fi discutate toate ipoteze de lucru.

Sorin Cîmpeanu a mai precizat că persoanele nevaccinate nu vor fi dezavantajate, dar vor exista beneficii pentru cei vaccinați: „Toate ipotezele pe care le luăm în considerare, în discuția de mâine, repet, nu dezavantajează persoanele nevaccinate, indiferent că vorbim de elevi sau de cadre didactice, dar în mod firesc beneficiind de o protecție sanitară crescută, cei vaccinați, vom vedea ce avantaje au în definirea acestor scenarii”.

Ministrul Educației a mai spus ieri că:

  • “Până acum, știți foarte bine că erau scenariile deja cunoscute, școlile rămâneau deschise până când localitatea atinge pragul de 1 la mie rată de infectare. Există propunerea de ridicarea acestui nivel până la care școlile rămân în totalitate deschise.
  • Pragul până la care vor putea să rămână deschise intră în competența partenerilor de dialog: Ministerul Sănătății și Institutul Național de Sănătate Publică.
  • Sper că vom putea agrea acest lucru mâine, pentru că este de foarte mare interes și îl vom anunța public chiar înainte de apariția ordinului comun de ministru din care această reglementare va face parte.
  • Atunci când se va depăși acest prag pe care repet – îl stabilim mâine -, vom vedea ce măsuri trebuie luate.”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

You May Also Like