Resurse esențiale pentru profesorii și școlile din PNRAS – Editura Diana susține Școala de mâine prin oferta de pachete pentru digitalizarea educației (P)

3.954 de vizualizări
Foto: Editura Diana
Editura Diana se alătură tendințelor de digitalizare a procesului de predare-învățare și își extinde oferta cu pachete educaționale complete pentru Școala de mâine, formate din echipamente tehnologice, kit-uri cu roboți educaționali gata de utilizat, cu aplicații în limba română și exemple de lecții, dispozitive cu softuri preinstalate, dar și alte resurse digitale cu acces gratuit care încurajează, astfel, utilizarea instrumentelor didactice moderne, dotate cu inteligență artificială.

Aceste produse, pe care Editura Diana le pune la dispoziție prin oferta de pachete pentru digitalizarea educației, cuprind echipamentele principale necesare pentru modernizarea și dotarea unităților de învățământ preuniversitar. Produsele din oferta Editurii Diana au fost atent selectate pentru a putea fi folosite cu succes în sălile de clasă și în laboratoarele de informatică, în vederea asigurării calității activităților educaționale digitale.

Ca răspuns la Proiectul Național pentru Reducerea Abandonului Școlar, din cadrul PNRR, Editura Diana a creat pachete pentru digitalizarea educației, care reunesc informația, imaginile, instrumentele audio și video, făcând ca procesul de predare-învățare să fie unul integrant. Printre beneficiile utilizării echipamentelor tehnologice și a resurselor digitale în procesul educațional, enumerăm aplicarea cunoștințelor în viața reală, pregătirea pentru meseriile viitorului, digitalizarea procesului educațional, derularea activităților interdisciplinare, dezvoltarea competențelor IT, dezvoltarea creativității și a lucrului în echipă.

Pachete educaționale pentru Școala de mâine în context PNRAS

Programul Național pentru Reducerea Abandonului Școlar (PNRAS) se adresează elevilor aflaţi în risc de abandon școlar. Oferta Editurii Diana susține acest program și se adresează cu precădere laboratoarelor de informatică și sălilor de clasă din învățământul preuniversitar, punând la dispoziția părților interesate pachete cu produse educaționale digitale performante.

Pachetul Basic format dintr-un display interactiv ViewSonic, cu platformă de învățare MyViewBord, suport de perete și modul wireless gratuit, o stație de încărcare mobilă pentru 16 dispozitive, 8 x laptop ultraportabil și un robot programabil educativ Photon.

Pachetul Smart format dintr-un display interactiv ViewSonic, cu platformă de învățare MyViewBord, suport de perete și modul wireless gratuit, o stație de încărcare mobilă pentru 16 dispozitive, 8 x laptop ultraportabil, un set de 2 kit-uri educaționale cu robotul Photon și o mașină inteligentă hibrid, cu laser și cuțit pentru tăiere și gravare.

Pachetul Premium format dintr-un display interactiv ViewSonic, cu platformă de învățare MyViewBord, suport de perete și modul wireless gratuit, o stație de încărcare mobilă pentru 16 dispozitive, un cărucior multifuncțional MakerSpace, un set de 2 kit-uri educaționale cu robotul Photon, 16 x laptop ultraportabil, un set de 4 kit-uri pentru experimente științifice și un set 15 dispozitive de măsurare cu soft integrat pentru biologie, chimie și fizică.

Pachetul Supremeformat dintr-un display interactiv ViewSonic, cu platformă de învățare MyViewBord, suport de perete și modul wireless gratuit, o stație de încărcare mobilă pentru 16 dispozitive, un cărucior multifuncțional STEM, un set de 2 kit-uri educaționale cu robotul Photon, un set de 9 kit-uri de robotică pentru practică electronică, 16 x laptop ultraportabil, 16 x Creion 3D, un scaner 3D și o imprimantă 3D monocrom.

Ofertă completă și integrată pentru o învățare interconectată, personalizată conform nevoilor actuale

Pachetele au drept componentă principală comună display-ul interactiv ViewSonic®o tablă interactivă 4K Ultra HD, cu diagonala de 65”, 75” sau 86”, ușor de configurat și utilizat. Echipată cu caracteristici de design centrate pe utilizator și cu cele mai bune instrumente de predare, ce pot fi accesate gratuit pe platforma de învățare myViewBoard, display-ul interactiv beneficiază de un sistem de operare preinstalat (Android), de un sistem de sunet integrat și este însoțit de o garanție extinsă de 5 ani.

Toate produsele ce alcătuiesc pachetele educaționale pentru Școala de mâine din oferta Editurii Diana sunt disponibile individual. Caracteristicile produselor din cadrul pachetelor sunt conforme specificațiilor tehnice minimale recomandate de Ministerul Educației. Pachetele au fost create pentru a introduce noi metode pentru învățare și pentru a permite elevilor să redescopere materiile școlare într-o manieră aplicativă, motivându-i să nu abandoneze școala.

Prin oferta sa, Editura Diana urmărește aplicarea a trei obiective principale, esențiale pentru a transforma o sală de curs tradițională într-o sală Smart. Aceste obiective sunt:

  1. Susținerea elevilor în a deprinde abilități de învățare digitală;
  2. Susținerea profesorilor în aplicarea de noi metode de predare;
  3. Susținerea instituțiilor de învățământ pentru a implementa cele bune practici de educație digitală.

Editura Diana, în calitate de importator și partener educațional pentru România al brand-urilor ViewSonic, Photon, MakeBlock, TTS, vă garantează calitatea produselor.

Pentru a veni în întâmpinarea nevoilor unităților școlare, pachetele pregătite de Editura Diana conțin echipamente de bază și accesorii, menite să sprijine profesorul în activitatea didactică și să inspire elevii să-și dezvolte abilitățile STEM, să se bucure de învățare și să rezolve cu succes probleme.


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

Material susținut de Fundația Orange

Concursul Digitaliada – o rampă de lansare pentru profesorii talentați! Sfaturi de la juriu pentru profesorii creatori de resurse digitale și povestea unui câștigător de cursă lungă

A început concursul Digitaliada 2023, dedicat profesorilor și elevilor de peste 14 ani, pasionați de tehnologie și care vor să-și facă cunoscute lecțiile interactive, resursele educaționale digitale pe care le-au…
Vezi articolul