Resursele educaționale Digitaliada, disponibile și în limba maghiară

552 de vizualizări
Problema de matematica in geogebra / Foto: digitaliada.ro
Resursele educaționale digitale open-source pe care Fundația Orange le-a lansat în cadrul programului Digitaliada sunt disponibile acum și în limba maghiară, potrivit unui comunicat de presă. Este vorba despre opt ghiduri traduse de o echipă de profesori de la două școli din Cluj, respectiv Mureș.

Ghidurile disponibile acum profesorilor și elevilor din școlile cu predare în limba maghiară sunt destinate predării matematicii și informaticii și TIC, Ghidul Școlii DigitaleGhidul de utilizare a Tablei interactive și 235 de probleme de matematică demonstrate în GeoGebra. 

Comunicatul arată că, potrivit Institutului Național de Statistică, 5,1% dintre elevii din învăţământul primar şi gimnazial din România învață în limba maghiară.   

La nivel național, platforma Digitaliada pune la dispoziția cadrelor didactice și a tuturor celor interesați peste 4.000 de resurse digitale educaționale gratuite: materiale Digitaliada pentru Matematică și Informatică (teste și evaluări semestriale în format digital, proiecte didactice, ghiduri, tutoriale video), precum și peste 500 de resurse create și înscrise de profesori, pasionați de IT, precum și de copii cu vârste între 14-18 ani în cadrul concursului anual #Digitaliada. 


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

Ministrul Educației susține că a ridicat în Guvern problema facturilor mari ale școlilor, care pot pune în pericol procesul de învățământ și citează din premierul Franței: „Printre măsurile guvernamentale, cel mai dramatic lucru este închiderea școlilor”

„Printre măsurile guvernamentale, cel mai dramatic lucru este închiderea școlilor”, a declarat Sorin Cîmpeanu la Digi24, citându-l pe premierul Franței, Jean Castex, în legătură cu problema facturilor mari la utilități…
Vezi articolul