Resursele educaționale Digitaliada, disponibile și în limba maghiară

536 de vizualizări
Problema de matematica in geogebra / Foto: digitaliada.ro
Resursele educaționale digitale open-source pe care Fundația Orange le-a lansat în cadrul programului Digitaliada sunt disponibile acum și în limba maghiară, potrivit unui comunicat de presă. Este vorba despre opt ghiduri traduse de o echipă de profesori de la două școli din Cluj, respectiv Mureș.

Ghidurile disponibile acum profesorilor și elevilor din școlile cu predare în limba maghiară sunt destinate predării matematicii și informaticii și TIC, Ghidul Școlii DigitaleGhidul de utilizare a Tablei interactive și 235 de probleme de matematică demonstrate în GeoGebra. 

Comunicatul arată că, potrivit Institutului Național de Statistică, 5,1% dintre elevii din învăţământul primar şi gimnazial din România învață în limba maghiară.   

La nivel național, platforma Digitaliada pune la dispoziția cadrelor didactice și a tuturor celor interesați peste 4.000 de resurse digitale educaționale gratuite: materiale Digitaliada pentru Matematică și Informatică (teste și evaluări semestriale în format digital, proiecte didactice, ghiduri, tutoriale video), precum și peste 500 de resurse create și înscrise de profesori, pasionați de IT, precum și de copii cu vârste între 14-18 ani în cadrul concursului anual #Digitaliada. 


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

You May Also Like

Școli pilot din septembrie pentru testarea unor noi metode de predare, discipline, altfel de salarizare și pregătire pentru profesori – proiect de HG pentru aplicarea articolului 26 din Legea Educației, în dezbatere

Înființarea de școli pilot din septembrie 2020 pentru testarea unor noi metode de predare și noi arhitecturi curriculare, precum și pentru alt tip de salarizare și de carieră didactică apare…
Vezi articolul