Rețea de canale antice misterioase, descoperită de arheologi în apropierea unor ruine biblice din Ierusalim

229 de vizualizări
Foto: captură video Facebook.com – City of David Ancient Jerusalem
O reţea veche de aproape trei milenii de canale săpate în piatră descoperite recent în Ierusalim i-a uluit pe arheologi, având în vedere absenţa unor descoperiri biblice comparabile şi legăturile evidente cu un străvechi templu şi palat evreiesc care a existat în trecut în apropiere, informează Reuters.

Canalele, adânci până la genunchi şi datând din urmă cu 2.800 de ani, se află în afara zidurilor Oraşului Vechi din Ierusalim. Ele sunt concentrate în două zone separate printr-o distanţă de 10 metri.

Testele criminalistice realizate asupra canalelor nu au descoperit urme de sânge, a precizat Autoritatea Israeliană pentru Antichităţi – excluzând un potenţial rol jucat în sacrificarea animalelor pentru banchete sau în cadrul unor sacrificii religioase.

De asemenea, canalele nu par să fi fost construite pentru a permite scurgerea într-o singură direcţie sau să ducă spre un bazin unic, sugerând că nu erau folosite pentru eliminarea apelor reziduale sau a precipitaţiilor, a precizat aceeaşi instituţie israeliană, al cărei partener de cercetări ştiinţifice este Universitatea din Tel Aviv.

“Ne-am uitat la această instalaţie şi ne-am dat seama că am descoperit ceva unic”, a declarat arheologul Yiftah Shalev într-un comunicat, în care a spus că descoperirea reprezintă “un mister”.

Este posibil ca aceste canale să fi fost folosite pentru a pregăti o marfă “asociată cu economia templului sau a palatului”, a declarat arheologul Yuval Gadot în acelaşi comunicat.

“Producţia de pânză, de exemplu, necesită plasarea îndelungată a inului în apă, pentru ca acesta să se înmoaie. O altă posibilitate ar fi ca în acele canale să fi fost depozitate curmale, care erau lăsate să se usuce la soare pentru a produce sirop de curmale”, a adăugat Yuval Gadot.

Descoperirea arheologică, realizată în Parcul Naţional “Oraşul lui David”, va fi deschisă pentru public începând de săptămâna viitoare.


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

Ministrul Educației a vorbit despre clarificarea statutului juridic al unor „diplome europene” de licență, master sau doctorat și al alianțelor de universități europene, la o reuniune a miniștrilor educației din statele membre ale Uniunii Europene

Ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, a participat la reuniunea miniștrilor responsabili cu învățământul superior, cercetarea și inovarea din statele membre ale Uniunii Europene, care a avut loc la Paris, potrivit unui…
Vezi articolul

Numărul locurilor în școlile de Poliție se dublează pentru acest an, la cererea MAI, potrivit unui proiect de hotărâre al Ministerului Educației / Se va organiza școlarizarea în regim „suveică”

Dublarea numărului de locuri în școlile de Poliție, Jandarmerie și Pompieri, din subordinea Ministerului Afacerilor Interne, asta prevede un proiect de hotărâre de guvern publicat de Ministerul Educației la finalul…
Vezi articolul

Zeci de părinți stau la coadă la ANAF Vaslui pentru adeverințe de venit, cerute de stat pentru tichetele educaționale de 500 de lei / Șeful instituției: S-a luat în calcul ca directorii de şcoli să aibă acces la o aplicaţie care să le permită introducerea datelor de la nivelul unităţilor şcolare

Administraţiile fiscale din judeţul Vaslui sunt aglomerate în ultimele zile din cauza contribuabililor care solicită adeverinţe de venit pentru anul fiscal 2022, necesare pentru acordarea tichetelor sociale pe suport electronic…
Vezi articolul