Rezultate BAC 2023. Toți absolvenții colegiilor naționale militare din Alba-Iulia, Breaza, Câmpulung Moldovenesc și Craiova au promovat examenul de bacalaureat

5.553 de vizualizări
Foto: Facebook.com / Colegiul Național Militar “Mihai Viteazul” Alba Iulia
În urma centralizării rezultatelor obținute la examenul de bacalaureat 2023, în colegiile naționale militare din Alba-Iulia, Breaza, Câmpulung Moldovenesc și Craiova a fost înregistrată o rată de promovare de 100%, iar la colegiul din Constanța de 97,24%, anunță Ministerul Apărării Naţionale, într-un comunicat de presă.

Pe fiecare colegiu național militar, situația finală a rezultatelor la examenul de bacalaureat se prezintă astfel, potrivit MAPN:

„Toți cei 116 absolvenți ai promoției 2023 ai Colegiului Național Militar „Mihai Viteazul” din Alba-Iulia – dintre care unul în sesiunea din luna mai, au promovat examenul de bacalaureat, 70 dintre aceștia obținând medii mai mari sau egale cu 9,00. Media generală a colegiului este de 9.01, iar cea mai mare medie a fost de 9.80, obținută de doi absolvenți. Elevul care a susținut examenul de bacalaureat în sesiunea din luna mai a fost admis la Academia Forțelor Navale din Annapolis, SUA.

La Colegiul Național Militar „Dimitrie Cantemir” din Breaza, toți cei 118 absolvenți au promovat examenul de bacalaureat. De asemenea, absolvenții au obținut 25 de note de 10, doi dintre ei obținând nota 10 la două probe. Media generală a colegiului este 8.91, iar cea mai mare medie la examen a fost 9.93.

La Colegiul Național Militar „Ștefan cel Mare” din Câmpulung Moldovenesc au fost 119 absolvenți, dintre care doi în sesiunea specială din luna mai, iar media generală a promoției a fost de 8.69. 16 elevi au obținut note de 10 la diverse discipline ale examenului. Cea mai mare medie generală a fost 9.96. Cei doi absolvenți admiși în sesiunea specială vor urma cursurile Academiei Forțelor Terestre „West Point” și Academiei Forțelor Aeriene din Colorado Springs, SUA.

Și la Colegiul Național Militar „Tudor Vladimirescu” din Craiova rata de promovare a fost de 100%, cei 120 absolvenți reușind media generală a colegiului de 8.60. Nota 10 a fost obținută de cinci dintre elevi la diverse discipline, iar cea mai mare medie a fost 9.66.

La Colegiul Național Militar „Alexandru Ioan Cuza” din Constanța au fost 109 absolvenți, iar rata de promovare a fost de 97,24 %. Absolvenții au obținut două note de 10, la Limba Română și Biologie, cea mai mare medie obținută a fost 9.60, iar media pe colegiu, 8.06.”


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

Anisie: Vom încheia anul școlar într-un fel sau altul pentru că unele state europene au decis să nu mai redeschidă școlile și să încheie situația, altele să continue online

“Finalizarea anului școlar se va realiza, iar examenele naționale vor fi date. Evaluarea Națională și Bacalaureatul se vor ține și vom încheia anul școlar într-un fel sau altul pentru că…
Vezi articolul