România în comparație cu Bulgaria, Grecia ori Turcia: cum se redeschid școlile în zona Balcanilor în valul 4 al pandemiei

468 de vizualizări
Foto: © Malija | Dreamstime.com
Majoritatea țărilor din Balcani au anunțat un început al anului școlar cu prezență fizică, arată o analiză realizată de ziarul bulgar 24 Chasa, preluată de Rador, citată de G4Media.ro. Rămâne însă o necunoscută: cât vor putea merge copiii la școală, având în vedere creșterea numărului de cazuri de coronavirus în Balcani și valul patru de COVID care urmează.

Iată cum intenționează țările din Balcani să înceapă anul școlar, potrivit analizei 24Chasa:

Grecia

Școlile din Grecia nu vor trece la învățământul la distanță anul acesta, iar guvernul va căuta alte măsuri pentru a combate eventualele focare de coronavirus, a declarat ministrul adjunct al educației în Grecia, Zeta Makri. „Nu ne vom întoarce la învățământul la distanță, deoarece avem vaccinări”, a spus ea, dar a admis aplicarea măsurii în cazuri excepționale, cum ar fi copiii din grupuri vulnerabile.

Școlile din Grecia se vor deschide la 13 septembrie, ca de obicei, sub rezerva respectării unor protocoale stricte de siguranță împotriva COVID-19. 75-80 la sută dintre profesori sunt vaccinați sau cel puțin au o programare pentru vaccinare.

Elevii vor trebui să meargă la școală fie cu un certificat de vaccinare (pentru grupa de vârstă 12-17), fie cu o adeverință că au avut COVID-19 în ultimele șase luni. În caz contrar, vor trebui să facă singuri un test de două ori pe săptămână și să aducă cu ei un certificat cu rezultat negativ la intrarea în școală. Profesorii care nu au fost vaccinați și nu au avut COVID-19 vor trebui să facă un test de laborator de două ori pe săptămână. Profesorii nevaccinați vor trebui să facă teste de laborator pe cheltuiala lor în laboratoare private. În cazul în care un profesor nu depune niciunul dintre aceste documente, acesta va fi suspendat de la muncă, fără a fi plătit.

Turcia

Turcia va începe procesul de școlarizare cu prezență fizică la 6 septembrie, iar profesorii și personalul școlii care nu a fost vaccinat va trebui să facă un test PCR cel puțin de două ori pe săptămână, a anunțat președintele turc Recep Tayyip Erdoğan. De asemenea, va exista o cerință pentru un test PCR pentru studenții și personalul de la universitate care nu a fost vaccinat. 

Citește analiza integrală pe G4Media.ro.

Foto: © Malija | Dreamstime.com

Dreamstime.com sprijină educaţia din România şi, în contextul pandemiei Covid-19, oferă gratuit imagini stock prin care Edupedu.ro îşi poate ilustra articolele cât mai relevant posibil.


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

VIDEO Programele „Masa caldă în școli” și „Cornul și laptele” să fie gândite complementar și nu unul împotriva altuia. Se poate rezolva problema licitației realizând licitații multianuale – Szabó Ödön, vicepreședintele comisiei pentru învățământ din Camera Deputaților

Programele „Masa caldă în școli” și „Cornul și laptele” ar trebui „să fie gândite complementar și nu unul împotriva altuia (…) Aceste două programe pot să funcționeze împreună, deși Masa…
Vezi articolul