Salariul de profesor al soției președintelui: 3.440 de lei, net / În 2022 a câștigat mai mult din chirii, decât de la școală / Președintele Iohannis și-a publicat declarația de avere pe anul în curs

1.256 de vizualizări
Foto: captură – Digi24
Carmen Iohannis, soția președintelui Klaus Iohannis, a câștigat în ultimul an 41.283 de lei, ca profesor de limba engleză la Colegiul Național Gheorghe Lazăr din Sibiu, conform ultimei declarații de avere depusă de Klaus Iohannis și înregistrată în ultima zi din mai, potrivit G4Media.ro. Soția președintelui a obținut în ultimele 12 luni mai mulți bani din închirierea unor imobile.

Din acest venit anual, rezultă un salariu lunar de 3.440 de lei, cu 228 de lei mai mult decât a declarat în declarația de avere depusă în 2022. Conform acesteia, Carmen Iohannis a înregistrat atunci venituri din profesia de dascăl de 3.212 de lei pe lună (38.555 de lei, în total).

 În noua declarație de avere se precizează că ea a obținut 3.699 de lei pe lună din chirii (44.389 de lei în total). O sumă similară a fost declarată, în plus, și de președintele Iohannis.a

Citește articolul complet pe G4Media.ro


8 comments
  1. De cand profesorii cu jumatate de norma au dreptul la gradatie de merit? Ce activitati deosebite a putut avea doamna in 2 (doua) zile de serviciu la catedra pe saptamana? De ce a trebuit sa ia acest drept care se putea acorda altui cadru didactic care chiar il merita? A functionat criteriul ,,sotia presedintelui,,?

  2. Nu puteți posta altă fotografie cu prima profesoară a țării? Vă rog! În aceasta parcă e Pantera roz…

  3. Dar cu gradatiile de merit de 25% pe luna, timp de 5 ani cum rămâne? Un număr f.mare de educatoare beneficiază de acest spor de 25% timp de 5 ani, directori de grădinițe….Ce performante au acei copii de vârstă prescolara? Chiar merita salarii de 6500, 7000 la grădinițe? Cu dosare pline de copii xerox și falsuri? Bătaie de joc pe banii statului

  4. Ar fi fost interesant sa stim vechimea si gradul didactic.
    Oricum 3440 este un salariu mic chiar si pentru un debutant. Se mai poate observa cresterea de salariu de la un an la altul in valoare de 228, guvernul se lauda cu cresteri acordate.

    1. E în prag de pensie, vechimea e maximă. Cu siguranță are gradul I. Sigur are dirigenție (i-a chemat pe copii pentru niște selfie-uri cu președintele Germaniei, să dea bine la oaspeți).

      Probabil nu are ore suplimentare, că e ocupată de plimbări cu avionul. Singura întrebare e dacă e cu normă întreagă sau redusă, restul e clar. Sau poate și-a luat multe libere neplătite, pentru vacanțele la schi cu soțul.

    2. E foarte simplu de aflat. Dacă e această sumă( nu prea crede nimeni), înseamnă că are gradul II, fără dirigenție, fără ore suplimentare și câteva concedii ( medicale sau fără plată- cred că de la deplasări nejustificate cu dragul ei soț).

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

Profesorii și învățătorii vor primi instrucțiuni avizate de Colegiul Psihologilor din România pentru a ajuta elevii ucraineni să se integreze, spune consilierul ministrului Educației, Radu Szekely: La Colegiul Mihai Viteazu din București vor preda 8 învățătoare din Odessa

Este nevoie de un efort comun, elevi, profesori și părinți pentru ca elevii ucraineni să poată fi incluși în sistemul de învățământ românesc, a spus la Europa FM, consilierul ministrului…
Vezi articolul

USAMV București a stabilit că Sorin Cîmpeanu nu a plagiat în teza de doctorat, susține ministrul care citează un raport de verificare primit de la Universitatea de Științe Agronomice și Medicină Veterinară, în urma solicitării publice făcute în urmă cu un an. De ce nu l-a publicat? „Nu cred că era momentul să mă laud cu un conținut laudativ”

Întrebat de Edupedu.ro care au fost concluziile comisiei Universității de Științe Agronomice înființată în urmă cu un an pentru a-i analiza teza de doctorat, Sorin Cîmpeanu a spus: “Rezultatul a…
Vezi articolul

Ministrul Educației ar putea încălca Legea învățământului preuniversitar. Regulamentul pentru portofoliul educațional ar urma să fie gata până pe 31 august 2025, deși legea prevede că portofoliul este obligatoriu pentru copiii care intră în grupa mijlocie și în clasa pregătitoare, în anul școlar 2024-2025

Formatul portofoliului educațional și modalitatea de funcționare a acestuia ar urma să fie gata până la data de 31 august 2025, potrivit potrivit ordinului nr. 3.069 din 15 ianuarie 2024,…
Vezi articolul