Școala reîncepe pe 1 septembrie în Republica Moldova, unde majoritatea școlilor au ales prezența fizică la ore, a anunțat Ministerul Educației de la Chișinău

2.279 de vizualizări
Ministrul Moldovean al Educatiei Igor Sarov / Sursa: Facebook – MECC
Școlile din Republica Moldova își vor relua activitatea pe 1 septembrie, a decis Comisia Națională Extraordinară de Sănătate Publică din această țară, după cum a anunțat, vineri, Ministerul Educației de la Chișinău. Ministrul Educației, Igor Șarov, anunțase în prealabil că școlile trebuie să urmeze mai multe etape de pregătire pentru redeschidere, în funcție de propriile evaluări privind situația epidemică în comunitate.

Același ministru anunțase că, în urma unei consultări, cele mai multe dintre școli aleseseră reluarea activității cu toți elevii la clasă, dintre cele șapte modele privind noul an de studii.

Astfel, din totalul de 1240 instituții de învățământ general:

  • 769 au selectat modelul I – prezența fizică la școală 100%;
  • 119 modelul II – învățarea pe schimburi;
  • 4 instituții modelul III – învățarea combinată (zile de prezență și zile la distanță);
  • 17 modelul 4 – hibrid, învățarea pe grupe: 50% copii în clasă, 50% copii de la distanță;
  • 15 modelul V – învățarea alternantă, pe săptămâni;
  • 261 modelul VII – mixt (combinarea la nivelul treptelor de învățământ a modelelor 1-6).
  • Modelul 6 – învățarea exclusiv online nu a fost selectat de nici o instituție de învățământ și este rezervat doar cazurilor excepționale de carantină în localitate sau în instituție.

Măsurile sanitare pentru a prevenția COVID-19 includ, conform Europa Liberă:

  • triajul elevilor cu luarea temperaturii la intrarea în școală,
  • distanțare fizică în clasă,
  • dezinfectarea periodică a spațiilor și reguli igienice sporite

Tot săptămâna aceasta Ministerul Educației a emis și un ordin privind organizarea începerii noului an școlar, în condițiile epidemiei Covid-19.


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

Dacian Dragoș, președintele Comisiei de Etică a UBB: „Nu văd ce ar mai putea să ceară acum avocații domnului Bode, odată ce instanța a spus că nu se impune suspendarea hotărârii de autosesizare / Ar fi ilegal să cerem retragerea titlului, nu avem competența să facem acest lucru”

Profesorul Dacian Dragoș, președintele Comisiei de Etică a UBB, a declarat, marți, pentru Euronews România, citat de G4Media.ro că nu vede „ce ar mai putea să ceară acum avocații domnului…
Vezi articolul

Poveștile elevilor care nu au abandonat. Denisa, de la mers cu vacile la păscut, la cercetare în robotică la Universitatea din Malaga: „Educația este pilonul vieții mele”. Alisa, elevă într-a XII-a: „Școala online m-a învățat să nu aștept să mi se spună, mai întâi să caut eu informația”

Denisa (29) și Alisa (18) s-au născut la sat, în familii defavorizate social și economic, unde nu există liceu și unde, pentru mulți copii, firul educației se rupe la trecerea…
Vezi articolul