“Școlile să rămână deschise indiferent de evoluția crizei energetice. Există discuții guvernamentale privind sprijinul acordat școlilor” – a anunțat noul ministru al Educației, Ligia Deca

5.518 vizualizări
Foto: Pexels.com
“Școlile să rămână deschise indiferent de evoluția crizei energetice” este unul dintre obiectivele anunțate de Ligia Deca în prima conferință de presă susținută de la preluarea funcției de ministru al Educației. “Există discuții guvernamentale privind sprijinul acordat școlilor”, a precizat Deca.

“Prioritatea noastră este să păstrăm toate școlile deschise indiferent de ceea ce se întâmplă pe piața energetică. Unitățile de învățământ beneficiază de prețuri plafonate. Orice creștere de facturi nu poate surveni decât din creșteri de consum, nu din creșteri tarifare. Cu toate acestea, am solicitat condiții normale de funcționale. Din analizele noastre nu există motive de îngrijorare – dacă apar, individual, să ne fie aduse la cunoștință”, a declarat Ligia Deca.

Anunțul ministrului vine în contextul în care mai multe universități au anunțat deja că vor avea și cursuri online în anul 2022-2023, din cauza crizei energetice.

Citește și:
LIVE VIDEO TEXT Declarațiile făcute de Ligia Deca în prima conferință după preluarea funcției de ministru al Educației – 13 octombrie 2022
Noile examene de admitere la liceu vor fi susținute de elevii care intră clasa a V-a în anul școlar 2023-2024, “dacă legea educației va fi adoptată de Parlament până la finele acestui an”. Ministrul Deca anunță că examenul de admitere la Colegii este în continuare “luat în calcul”
Proiectul legii Cîmpeanu va fi schimbat de noul ministru al Educației. Deca: Pe legile educației, am început discuții cu specialiști pe zonele în lucru – evaluările, echitatea, internaționalizarea
Organizarea pe module a anului școlar va fi păstrată de ministra Ligia Deca și va fi analizată după un an, după cum a anunțat aceasta

8 comments
  1. Indrazneste cineva macar sa se gandeasca ca eu, parinte sau profesor mai tin jumate de zi deschise curent, centrala si internet pentru online?? Cred ca glumiti. Eu nu stiu cum sa fac sa-mi ramana de mancare la copii la cat costa cheltuielile.

  2. In fiecare an este frig in multe scoli , mi am luat geci cu puf sa rezist. Nu de la criza energetica e frig,, este o problema veche.

  3. Elevii stau în plina zi cu storurile coborâte și cu lumina aprinsa.
    Si greeeu,foarte greu ii conving profesorii sa ridice storurile și sa stingă lumina.

    1. Stati ca vine incalzirea…nu uitati de caloriferele deschise si usile si geamurile larg deschise ‘ ca ne e cald, domnu’, ca am avut sportu”. Sau varianta tomnatica actuala: ii bate soarele-n cap, ii gadila in nas si ei stau cu lumina aprinsa. Niste elrmente ratate ale societatii.

      1. @ Tăuraș,

        “Niste elrmente ratate ale societatii.”
        Vezi că Alexandru a sustras (în copilărie) fructe din livada/ pomii vecinilor, deci este un adevărat “interlop” – după judecata ta. 😉

        Așa cum s-au făcut reguli pentru orice, se vor face și reguli de aerisire (fiindcă este necesară, nu au dispărut virușii de teama ta – oricât de “tăuraș” ești!) și încălzire. Este suficient să fie comunicate și să existe așa cum există noțiunile de oră și pauză. S-a încercat asta la nivel de școală sau nici voi (profesorii) nu știți ce vreți? Pot exista profesori care vor aerisire toată ora de teama Covid! Copiii ce să facă? Să citească gânduri?
        Cu profesori/ părinți ca tine… nu ne mai miră ratarea “vocației” de om!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

Președintele Academiei Române, despre posibile materii opționale noi: „Dacă crede cineva că fetele minore nasc pentru că nu învaţă la şcoală nimic despre sex se înșală amarnic. Ele fac asta fiindcă provin, în mare măsură, din familii dezorganizate sau abandonează școala”

Preşedintele Academiei Române, Ioan-Aurel Pop, afirmă că şcolarizarea tuturor copiilor şi asigurarea unităţilor de învăţământ cu învăţători şi profesori bine pregătiţi ar trebui să constituie „prima grijă” şi susţine că…
Vezi articolul

Clasa noastră a hotărât că vrea să “dăruiască viață”. Elevii de la a XII-a D de la Colegiul Național Gheorghe Șincai din Cluj-Napoca şi-au donat banii economisiţi Primului Spital de Oncologie și Radioterapie din România

Elevii clasei a XII D de la Colegiul Național Gheorghe Șincai din Cluj-Napoca au ales drept “uniformă” tricourile asociației Dăruieste Viață pentru a-și arăta implicare socială. Donația lor reprezintă cărămizi pentru Primul Spital…
Vezi articolul

VIDEO Protest mut al elevilor, studenților și tinerilor pentru a-i susține pe magistrați împotriva OUG 7. Câteva zeci de persoane, în fața Casei de Cultură a Studenților din București

Consiliul Național al Elevilor (CNE), Alianța Națională a Organizațiilor Studențești din România (ANOSR) și Consiliul Tineretului din România (CTR), organizațiile reprezentative ale elevilor, studenților și tinerilor la nivel național, își…
Vezi articolul