Școlile se redeschid în Austria / O testare la scară largă a arătat o incidență redusă a cazurilor de Covid-19 în rândul cadrelor didactice

1.668 de vizualizări
Foto: Pixabay.com
Redeschiderea școlilor în Austria a început, luni, cu obligativitatea ca toți elevii, cu excepția celor din școala primară, să poartă mască, relatează ORF. Măsura vine după o testare în masă a personalului din educație, potrivit sursei citate.

Aceasta arată că sindicatele profesorilor ar fi dorit măsuri mult mai severe de prevenție în școli, în condițiile în care nu toate unitățile de învățământ vor apela la modelul hibrid, cu predare în ture la clasă. Aceleași sindicate și-au exprimat mulțumirea față de felul cum s-a desfășurat predarea la distanță în acest al doilea val de închidere a școlilor în pandemie.

Potrivit ORF, o testare în masă a personalului din învățământ, pentru Covid-19, a avut loc în ultimele zile într-una din regiunile Austriei, fiind examinate 21.000 de persoane. Dintre acestea, doar 77 (0,37%) au fost testate pozitiv. Rezultatul nu mulțumește sindicatele, care ar fi vrut și o testare masivă a elevilor, arată sursa menționată.

Austria a decis să închidă școlile, concomitent cu alte măsuri restrictive, începând din 17 noiembrie, când a anunțat și programul de testare la scară largă.


1 comentariu
  1. Cata ipocrizie!Cata superficialitate!
    Profesorii, ca toți adulții, dacă se îmbolnăvesc, majoritatea au simptome de la ușoare, pana la foarte grave, unii chiar au decedat, cel puțin în București.
    Elevii trebuie sa fie testati dacă tot se joaca de-a testarea. Ei sunt asimptomatici și sunt principalii vectori de transmitere a bolii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

OFICIAL Educația pierde 400 de milioane de euro din bugetul de negociere pentru PNRR. Anunț comun al miniștrilor Educației și Fondurilor Europene: Bugetul România Educată pe care îl negociem acum cu Comisia Europeană este de 3,7 miliarde euro

Educația pierde peste 400 de milioane de euro din bugetul inițial al PNRR de 4,1 miliarde euro. “Bugetul România Educată pe care îl negociem acum cu Comisia Europeană este de…
Vezi articolul