Școlile, universitățile și ONG-urile se pot înscrie până pe 31 ianuarie la call-ul de proiecte, în cuantum de până la 100.000 euro, inițiat de Fundația Auchan (P)

8.169 de vizualizări
Foto: Fundația Auchan România
Înscrierile pentru call-ul de proiecte desfășurat de Fundația Auchan dedicat școlilor, universităților și ONG-urilor, cu scopul de a promova accesul la o alimentație sănătoasă, pot fi trimise până la 31 ianuarie 2022. Proiectele pot fi înscrise online aici. Inițiativele inovatoare, cu un puternic impact în societate, care îndeplinesc criteriile necesare, pot beneficia de finanțare până la 100.000 de euro. Câștigătorii vor fi anunțați pe 31 martie 2022. 

Call-ul de proiecte se adresează asociațiilor nonguvernamentale și instituțiilor de învățământ din România care pot propune proiecte aliniate la misiunea Fundației Auchan, respectiv favorizarea accesului la o alimentație sănătoasă și dezvoltarea legăturilor sociale, prioritar pentru persoanele defavorizate

Sunt eligibile doar acele proiecte care: 

  1. favorizează dobândirea de cunoștințe și educația cu privire la o alimentație sănătoasă și accesibilă;
  2. contribuie la dezvoltarea legăturilor sociale;
  3. previn subnutriția.
Criterii de eligibilitate

Toate proiectele trebuie să:

  • dea dovadă de originalitate și inovație;
  • se adreseze prioritar categoriilor defavorizate;
  • fie cofinanțate, susținute și cuantificabile;
  • se asocieze, pe termen lung și în mod concret, colaboratorii și beneficiarii.

Proiectul va fi întocmit de reprezentantul unui ONG, al unei universități sau școli până la data de 31 ianuarie 2022 și poate fi susținut și acompaniat în implementare prin intermediul Programului de Sustenabilitate Personală, de către angajații Auchan Retail România, prin voluntariat. 

Evaluarea se va baza pe criterii cantitative și calitative, care demonstrează relevanța proiectului și beneficiile pe care le poate aduce consolidarea sau extinderea acestuia.  

Proiectele câștigătoare la nivel național vor fi alese prin vot de către angajații Auchan România.

Fundația Auchan promovează accesul la alimentație sănătoasă ca o prioritate pentru cei defavorizați, cu tot ceea ce presupune acest lucru – plăcerea de a mânca bun și sănătos, păstrarea identității, a tradițiilor culinare și interacțiunea socială. 


2 comentarii
  1. Doresc sa ma înscriu cu un proiect ce cuprinde un grup de copii de clasă a II a, în număr de 14 elevi. Nu sunt lămurit dacă produsele ce vor fi cuprinse în proiect sunt donate de Auchan sau trebuie sa găsesc un alt sponsor.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

Ghidul Comisiei Europene pentru predarea combinată, la școală și la distanță: 56 de zone de acțiune pe care autoritățile ar trebui să le acopere, dacă vor coerență și flexibilitate

Modelul combinat de predare, la distanță și față în față, pe care autoritățile române sugerează că l-ar prefera pentru începutul următorului an școlar (un ultim exemplu), este unul încă slab…
Vezi articolul