Scriitoarea franceză Clara Dupont-Monod, recompensată cu Premiul Goncourt al Liceenilor pe anul 2021

90 de vizualizări
Foto: goncourt-lyceens.ac-rennes.fr / Editions Stock / Facebook.com
Scriitoarea franceză Clara Dupont-Monod a primit, joi, Premiul Goncourt al Liceenilor pe 2021, acordat de un juriu format din elevi pentru romanul „S’adapter”, pentru care a primit deja luna trecută premiul Femina, relatează EFE, potrivit Agerpres.

Clara Dupont-Monod, editor şi jurnalistă, prezintă în romanul „S’adapter” povestea unui copil cu dizabilităţi inspirată din experienţa personală a autoarei.

„S’adapter” a obținut 8 voturi de la un juriu format din 13 liceeni din întreaga Franţă, care trebuiau să aleagă între cele cinci romane finaliste. Premiul va fi înmânat scriitoarei în cursul serii, într-un eveniment care va avea loc la Ministerul Naţional al Învăţământului.

Premiul Goncourt al Liceenilor a fost creat în urmă cu 33 de ani în oraşul Rennes şi a fost o excelentă iniţiativă de natură să stimuleze gustul pentru lectură în rândurile tinerilor. Anul trecut, acest premiu a fost acordat într-o ceremonie virtuală scriitoarei cameruneze Djaili Amadou Amal, pentru romanul său „Les Impatientes” (“Nerăbdătoarele”) care prezintă condiţia femeii în zona subsahariană a Africii, după cum mai transmite Agerpres.


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

Elevii din clasele a VIII-a și a XII-a și cei din învățământul special să fie exceptați de la vacanța care va fi decisă la Cotroceni, cere Consiliul Național al Elevilor: Calendarul examenelor să nu fie în niciun fel afectat / Statul a fost incapabil

Calendarul examenelor să nu fie în niciun fel afectat, cere autorităților Consiliul Național al Elevilor, care le solicită guvernaților să nu îi trimită în vacanță pe elevii din clasele terminale,…
Vezi articolul