Scriitorul Damon Galgut a câştigat Booker Prize cu romanul „The Promise”

148 de vizualizări
Damon Galgut și premiul / Foto: Agerpres – David Parry (Booker Prize Press Office Handout – EPA)
Scriitorul sud-african Damon Galgut a câştigat prestigiosul Booker Prize pentru ficţiune cu romanul său „The Promise”, potrivit BBC, citată de News.ro.

Galgut, care a mai fost nominalizat în 2003 şi 2010, a câştigat un premiu de 50.000 de lire sterline la ceremonia care a avut loc miercuri.

„The Promise” este al nouălea roman al său şi urmăreşte declinul unei familii sud-africane de-a lungul a patru decenii din epoca Apartheidului până în prezent.

Citește articolul complet pe G4Media.ro.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

You May Also Like

Ce înseamnă ”metoda loverboy” și cum se pot apăra tinerii de pericolele de pe net? Liceenii sunt invitați să participe la un eveniment online despre prevenirea traficului de persoane – Campania „19 Zile de activism”

Care sunt pericolele pentru adolescenți și copii în mediul online? Cum ne putem apăra eficient într-o epocă în care accesul la smartphone și internet e generalizat? Marți, 16 noiembrie 2021,…
Vezi articolul

VIDEO Ce spunea Klaus Iohannis despre plagiatul lui Victor Ponta în campania din 2014: “Oriunde în lume un politician prins că a plagiat și numai trei rânduri este obligat să se retragă din politică”

În campania prezidențială din anul 2014, atunci când Klaus Iohannis a candidat pentru prima dată la președinția României, a făcut declarații, într-o dezbatere electorală de la B1TV, referitoare la plagiatul…
Vezi articolul