Scriitorul și profesorul Radu Vancu, după demisia ministrului Educației în scandalul plagiatului: “O informație pentru Nicolae Ciucă: demisia poate fi plagiată, fiindcă nu are ISBN”

676 de vizualizări
Radu Vancu / Foto: Facebook.com
Radu Vancu îi sugerează premierul Nicolae Ciucă, acuzat și el de plagiat în teza de doctorat, să își dea demisia: “demisia poate fi plagiată, fiindcă nu are ISBN”, făcând aluzie la explicația ministrul Educației privind acuzațiile din ancheta Emiliei Șercan. Sorin Cîmpeanu a justificat plagiatul spunând că “acel curs este un material suport pentru studenți și nu are ISBN”, făcând o comparație și cu “instrucțiunile de la aparatul de cafea” care de asemenea nu au ISBN.
  • Interimatul este asigurat de ministrul Cercetării și Dezvoltării Sebastian Burduja, iar potrivit surselor G4Media, Ligia Deca, consilier prezidențial, ar fi în cărți pentru a fi numită ministru al Educației.

Scriitorul și profesorul universitar Radu Vancu i-a sugerat premierului Nicolae Ciucă să îi plagieze demisia ministrului Cîmpeanu, făcând aluzie la faptul că și premierul Nicolae Ciucă este acuzat de plagiat în teza de doctorat, tot în urma unei anchete PressOne a jurnalistei Emilia Șercan, publicată în 18 ianuarie 2022, blocând în instanță analiza dosarului.

Radu Vancu se numără printre cei care au cerut demisia ministrului Educației. “O informație pentru Nicolae Ciucă: demisia poate fi plagiată, fiindcă nu are ISBN”, a scris Vancu pe rețeaua de socializare

Ieri, înainte ca Sorin Cîmpeanu să plece din funcție, Radu Vancu scria că scandalurile de plagiat din Guvern, în frunte cu premierul, afectează credibilitatea academică a întregului sistem al studiilor românești:

“Impostura academică & mizeria morală ale ministrului plagiator Câmpeanu (precum și ale șefului lui, prim-ministrul plagiator Ciucă) sunt cu atât mai revoltătoare cu cât afectează credibilitatea academică a întregului sistem al studiilor românești – care sunt adesea la nivelul bunelor practici internaționale. (E pentru mine un mister cum reușesc educația & cercetarea românești, îngrozitor de subfinanțate, să producă uneori performanță reală. Dar asta e altă poveste.)

Iată doar un exemplu: Society for Romanian Studies a inițiat în acest an premiul Keith Hitchins pentru cele mai bune teze de doctorat în studii românești. Am făcut parte din juriul premiului, alături de Maria Bucur (Indiana University Bloomington) & Călin Cotoi (Universitatea București). Au câștigat două teze absolut extraordinare – una realizată la Universitatea București, cealaltă la Oxford Brookes University:

Rucsandra Pop, “Mihai Pop de la școala sociologică la școala etnologică—o biografie intelectuală,” 2020, Universitatea București

Cosmin Koszor-Codrea, “The Word of Science: Popularising Darwinism in Romania, 1859-1918,” 2021, Oxford Brookes University

E îngrozitor de frustrant că, pentru colegii lor din lumea academică internațională, astfel de cercetători de vârf pot fi asociați cu un ministru al Educației despre care toată lumea din afară știe că e plagiator. (Ieri a apărut în Times Higher Education un articol al lui Ben Upton în care vorbesc și eu despre asta.)

Pentru binele întregii educații românești, dezastruosul ministru Câmpeanu trebuie să plece. Și, de fapt, pentru binele & credibilitatea întregii Românii.

Le transmit și aici, felicitări Rucsandrei Pop & lui Cosmin Koszor-Codrea – ce au construit ei prin cercetările lor va rezista mai mult decât orice ministru, oricât de impostor, oricât de bine sprijinit de alți politicieni toxici, fie ei chiar prim-miniștri sau președinți de țară”, este textul postării de pe Facebook.

Citește și:
Daniel Funeriu, fost ministru al Educației, după demisia lui Cîmpeanu: Primul gest al viitorului ministru al educației ar trebui să fie să-i retragă titlul de doctor premierului

1 comment
  1. Politica și politicienii din România nu au legătură cu bunul-simț! ca să-l parafrazez pe hamsterul pesedist: ”au stat ut paralel”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

CNE, reacție la ghidul de predare online: Elevii au obligația de a participa la cursurile online, dar ministerul nu asigura un cadru legal care să permită achiziționarea infrastructurii, ceea ce e profund discriminatoriu

Elevii au obligația de a participa la cursurile online, dar ministerul nu asigura un cadru legal care să permită achiziționarea infrastructurii pentru elevi și pentru profesori, ceea ce e profund…
Vezi articolul

VIDEO Iohannis, mesaj de Ziua Astronomiei: Vreau să-i felicit în mod special pe elevii olimpici internaționali la astronomie și astrofizică, prezenți astăzi aici, care duc mai departe flacăra acestei științe în România

Președintele Klaus Iohannis i-a felicitat pe elevii olimpici internaționali la astronomie și astrofizică, „care duc mai departe flacăra acestei științe în România”, la evenimentul dedicat Zilei Astronomiei la Cotroceni, în…
Vezi articolul