Daniel Funeriu, fost ministru al Educației, după demisia lui Cîmpeanu: Primul gest al viitorului ministru al educației ar trebui să fie să-i retragă titlul de doctor premierului

1.798 de vizualizări
Foto: Facebook.com / Daniel Funeriu
Daniel Funeriu, fost ministru al Educației, a reacționat după demisia anunțată aseară de Sorin Cîmpeanu și a scris că „voi vă dați seama în ce fundătură a fost adusă țara asta dacă primul gest al viitorului ministru al educației ar trebui -cel mai probabil- să fie să-i retragă titlul de doctor premierului?”.

Acesta a mai transmis că viitorul ministru al Educației trebuie să rescrie o lege: „Viitorul ministru e conştient că trebuie să rescrie o lege? E conştient că, făcând asta, fie admite că prima variantă nu era “România Educată”, fie admite că noua variantă nu e. Deci oricum ar da-o e un bobârnac dat preşedintelui.”

„Viitorul ministru ştie că şcolile vor fi în frig la iarnă, că primăriile nu au bani de căldură?”, potrivit lui Daniel Funeriu.

Redăm mesajul lui Daniel Funeriu:

„Stau şi râd amar. Câteva întrebări:

1) Voi vă dați seama ce a ajuns țara asta dacă prima calitate pe care o cere “poporul” de la ministrul educației e să fie integru?

2) Voi vă dați seama ce şi-au bătut joc de voi cei care v-au condus dacă după 11 ani de la începutul cruciadei anti-plagiat problema nu e dezrădăcinată sistemic?

3) Voi vă dați seama în ce fundătură a fost adusă țara asta dacă primul gest al viitorului ministru al educației ar trebui -cel mai probabil- să fie să-i retragă titlul de doctor premierului?

4) Viitorul ministru e conştient că trebuie să rescrie o lege? E conştient că, făcând asta, fie admite că prima variantă nu era “România Educată”, fie admite că noua variantă nu e. Deci oricum ar da-o e un bobârnac dat preşedintelui.

5) Viitorul ministru ştie că şcolile vor fi în frig la iarnă, că primăriile nu au bani de căldură?

6) Viitorul ministru ştie că… aproape că nu mai are minister? Bate vântul prin birouri, aud că pur şi simplu nu prea mai sunt oameni!

7) Viitorul ministru ştie că va trebui să negocieze cu balaurii de la PSD tot?

😎 Preşedintele îşi dă seama că în ultimii 2 ani de mandat, cu toate constrângerile de mai sus, trebuie să livreze legi, bani şi puneri în practică pe care nu le-a reuşit în 8 ani? Spus simplu, i-a spus cineva, onest, că “România Educată” e în aer?

9) Voi ați ieşit vreodată în stradă pentru educație?

10) Am o rugăminte pentru profesori: ignorați tot ce auziți şi ocupați-vă de elevi. Voi sunteți unica speranță.”

Citește și:
BREAKING Sorin Cîmpeanu a demisionat din funcția de ministru al Educației
Surse: Ligia Deca, consilier prezidențial, în cărți pentru ministerul Educației după demisia lui Cîmpeanu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

Adolescența în pandemie. Cum își pot da seama părinții și profesorii că adolescentul suferă? Viorica Stoian, Psihoterapeut: Dacă a devenit rebel, e furios și iritat din „te miri ce” sau dimpotrivă, s-a închis în sine, comunică foarte puțin, este timpul să acționeze

“Într-un mediu de interacțiune online sau fluctuant, școală normală versus școală online, adolescenții pot ajunge să nu-și mai conștientizeze în mod corect și realist valorile, competențele și abilitățile”, spune psihologul…
Vezi articolul

Liderul sindical Marius Nistor, la intrarea în negocieri cu ministrul Muncii: E o diferență enormă între ce am solicitat și ce a oferit guvernul. Am cerut inițial majorarea salariilor profesorilor cu 60%, am ajuns la 25%. Ce vreți să mai lăsăm? Nu putem să ne batem joc de ei

Liderul sindicatului din învățământ Marius Nistor a declarat la intrarea în negocieri cu ministrul Muncii, în a șasea de grevă generală a profesorilor din România, că „e o diferență enormă…
Vezi articolul

STUDIU DE CAZ Județul Cluj – primul la Evaluarea Națională, BAC, Titularizare și Definitivat, dar exemplul este trecut cu vederea de autoritățile centrale. Printre soluțiile clujene, explicate de inspectorul general Marinela Marc: 36 de inspecții tematice în toate școlile din județ și sute de inspecții într-un singur an, la fiecare disciplină

Cea mai ridicată rată de promovare la Bacalaureat 2022, cele mai multe medii peste 5 la Evaluarea Națională 2022, dar și cele mai multe note peste 7 la Titularizare 2021…
Vezi articolul