Daniel Funeriu, fost ministru al Educației, a reacționat după demisia anunțată aseară de Sorin Cîmpeanu și a scris că „voi vă dați seama în ce fundătură a fost adusă țara asta dacă primul gest al viitorului ministru al educației ar trebui -cel mai probabil- să fie să-i retragă titlul de doctor premierului?”.
- Sorin Cîmpeanu și-a anunțat demisia din funcția de ministru joi seara, pe contul său de Facebook, subliniind că demisionează din proprie inițiativă.
Acesta a mai transmis că viitorul ministru al Educației trebuie să rescrie o lege: „Viitorul ministru e conştient că trebuie să rescrie o lege? E conştient că, făcând asta, fie admite că prima variantă nu era “România Educată”, fie admite că noua variantă nu e. Deci oricum ar da-o e un bobârnac dat preşedintelui.”
„Viitorul ministru ştie că şcolile vor fi în frig la iarnă, că primăriile nu au bani de căldură?”, potrivit lui Daniel Funeriu.
Redăm mesajul lui Daniel Funeriu:
„Stau şi râd amar. Câteva întrebări:
1) Voi vă dați seama ce a ajuns țara asta dacă prima calitate pe care o cere “poporul” de la ministrul educației e să fie integru?
2) Voi vă dați seama ce şi-au bătut joc de voi cei care v-au condus dacă după 11 ani de la începutul cruciadei anti-plagiat problema nu e dezrădăcinată sistemic?
3) Voi vă dați seama în ce fundătură a fost adusă țara asta dacă primul gest al viitorului ministru al educației ar trebui -cel mai probabil- să fie să-i retragă titlul de doctor premierului?
4) Viitorul ministru e conştient că trebuie să rescrie o lege? E conştient că, făcând asta, fie admite că prima variantă nu era “România Educată”, fie admite că noua variantă nu e. Deci oricum ar da-o e un bobârnac dat preşedintelui.
5) Viitorul ministru ştie că şcolile vor fi în frig la iarnă, că primăriile nu au bani de căldură?
6) Viitorul ministru ştie că… aproape că nu mai are minister? Bate vântul prin birouri, aud că pur şi simplu nu prea mai sunt oameni!
7) Viitorul ministru ştie că va trebui să negocieze cu balaurii de la PSD tot?
Preşedintele îşi dă seama că în ultimii 2 ani de mandat, cu toate constrângerile de mai sus, trebuie să livreze legi, bani şi puneri în practică pe care nu le-a reuşit în 8 ani? Spus simplu, i-a spus cineva, onest, că “România Educată” e în aer?
9) Voi ați ieşit vreodată în stradă pentru educație?
10) Am o rugăminte pentru profesori: ignorați tot ce auziți şi ocupați-vă de elevi. Voi sunteți unica speranță.”