Daniel Funeriu, fost ministru al Educației, după demisia lui Cîmpeanu: Primul gest al viitorului ministru al educației ar trebui să fie să-i retragă titlul de doctor premierului

1.770 de vizualizări
Foto: Facebook.com / Daniel Funeriu
Daniel Funeriu, fost ministru al Educației, a reacționat după demisia anunțată aseară de Sorin Cîmpeanu și a scris că „voi vă dați seama în ce fundătură a fost adusă țara asta dacă primul gest al viitorului ministru al educației ar trebui -cel mai probabil- să fie să-i retragă titlul de doctor premierului?”.

Acesta a mai transmis că viitorul ministru al Educației trebuie să rescrie o lege: „Viitorul ministru e conştient că trebuie să rescrie o lege? E conştient că, făcând asta, fie admite că prima variantă nu era “România Educată”, fie admite că noua variantă nu e. Deci oricum ar da-o e un bobârnac dat preşedintelui.”

„Viitorul ministru ştie că şcolile vor fi în frig la iarnă, că primăriile nu au bani de căldură?”, potrivit lui Daniel Funeriu.

Redăm mesajul lui Daniel Funeriu:

„Stau şi râd amar. Câteva întrebări:

1) Voi vă dați seama ce a ajuns țara asta dacă prima calitate pe care o cere “poporul” de la ministrul educației e să fie integru?

2) Voi vă dați seama ce şi-au bătut joc de voi cei care v-au condus dacă după 11 ani de la începutul cruciadei anti-plagiat problema nu e dezrădăcinată sistemic?

3) Voi vă dați seama în ce fundătură a fost adusă țara asta dacă primul gest al viitorului ministru al educației ar trebui -cel mai probabil- să fie să-i retragă titlul de doctor premierului?

4) Viitorul ministru e conştient că trebuie să rescrie o lege? E conştient că, făcând asta, fie admite că prima variantă nu era “România Educată”, fie admite că noua variantă nu e. Deci oricum ar da-o e un bobârnac dat preşedintelui.

5) Viitorul ministru ştie că şcolile vor fi în frig la iarnă, că primăriile nu au bani de căldură?

6) Viitorul ministru ştie că… aproape că nu mai are minister? Bate vântul prin birouri, aud că pur şi simplu nu prea mai sunt oameni!

7) Viitorul ministru ştie că va trebui să negocieze cu balaurii de la PSD tot?

😎 Preşedintele îşi dă seama că în ultimii 2 ani de mandat, cu toate constrângerile de mai sus, trebuie să livreze legi, bani şi puneri în practică pe care nu le-a reuşit în 8 ani? Spus simplu, i-a spus cineva, onest, că “România Educată” e în aer?

9) Voi ați ieşit vreodată în stradă pentru educație?

10) Am o rugăminte pentru profesori: ignorați tot ce auziți şi ocupați-vă de elevi. Voi sunteți unica speranță.”

Citește și:
BREAKING Sorin Cîmpeanu a demisionat din funcția de ministru al Educației
Surse: Ligia Deca, consilier prezidențial, în cărți pentru ministerul Educației după demisia lui Cîmpeanu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

Ministrul Muncii, Budăi, după negocierile cu sindicatele profesorilor: Eu sunt un prieten al sindicaliştilor şi cu siguranţă că tot ce au spus şi noi am spus public de la bun început că solicitările dumnealor sunt legitime, dar trebuie să găsim un echilibru

Solicitările sindicaliştilor din Învățământ sunt legitime, dar trebuie să găsim un echilibru, a declarat, miercuri, ministrul Muncii, Marius Budăi, la finalul negocierilor cu liderii celor trei federaţii din Educaţie, scrie…
Vezi articolul

“Se încearcă o manipulare a opiniei publice” – Vasile Brînzănescu, matematician din conducerea instituției-cheie în verificarea plagiatelor, după declarațiile ministrului Educației, Ligia Deca, referitoare la procesul pierdut de Minister în cazul analizei tezei de doctorat a premierului Nicolae Ciucă

“Manipulare și minciună, două arme ale politicienilor de a justifica orice decizie ilegală și imorală din activitatea lor!” – Așa comentează matematicianul Vasile Brînzănescu, membru în forul care până recent…
Vezi articolul